In: Νέα

Η παραμυθούπολη της Μαρίνας Πολυμερίδου

Bookpoints "συναντήσεις με βιβλία"

Χριστούγεννα στην παραμυθούπολη της Μαρίνας...

 

Η Παραμυθούπολη είναι ένα παιδικό βιβλιοπωλείο, αλλά και πολλά παραπάνω από αυτό… Είναι πρωτότυπες δράσεις, δημιουργικά εργαστήρια, παραστάσεις, εκδηλώσεις, συναντήσεις με συγγραφείς, εκπαιδευτικά προγράμματα, συνεργασίες, πάρτι! Η Παραμυθούπολη αγαπάει τα βιβλία, τη φαντασία, το παιχνίδι, τη γνώση, την τέχνη και τη χαρά στα πρόσωπα των παιδιών.

Η Μαρίνα Πολυμερίδου μοιράζεται μαζί μας την αγάπη της για τα βιβλία και τους ήρωες.

 

 

  1. Τι επιδιώκει η Παραμυθούπολη μέσα από τη συμμετοχή της στα BOOKPOINTS;

Η ισχύς εν τη ενώσει! Ο στόχος μας ήταν να ενισχύσουμε με την ομαδικότητα αυτό που ούτως ή άλλως κάνουμε ο καθένας χωριστά: να δείχνουμε στα παιδιά αγαπημένους τίτλους, να προτείνουμε περισσότερους τρόπους απόλαυσης της ανάγνωσης, να συστήνουμε συγγραφείς, δημιουργούς κι άλλους ανθρώπους της πόλης, να δημιουργήσουμε μ’ άλλα λόγια έναν άλλον χάρτη της πόλης με σημεία στα οποία το βιβλίο είναι εκτός από προϊόν και χαρά!

  1. Η φετινή θεματική των BOOKPOINTS είναι οι Ήρωες και οι Ηρωίδες. Τι σε οδήγησε στους Ήρωες Χριστουγέννων;

Από τη μια ήταν αυτή η περιέργεια – σχεδόν ανυπομονησία –  να μιλήσουμε με τα παιδιά γι’ αυτούς τους τόσο αγαπημένους ήρωες των Χριστουγέννων: γιατί τους αγαπάμε τόσο, τι ξέρουμε πραγματικά γι’ αυτούς, πώς τους έχουμε γνωρίσει και πώς τους έχουμε αγαπήσει. Γιατί, κακά τα ψέματα, οι χριστουγεννιάτικοι ήρωες είναι θησαυροί κρυμμένοι μέσα στον καθένα μας. Κι από την άλλη όμως, ίσως να έπαιξε ρόλο και το γεγονός ότι ο μήνας αυτός ολοκληρώνει ουσιαστικά την πρώτη δεκαετία της Παραμυθούπολης κι όσο να πεις όλο αυτό φορτίζει και φωτίζει με έναν άλλον τρόπο το φετινό Bookpoint για μας!

  1. Τι να περιμένουν τα παιδιά το Σάββατο στις 3 Δεκεμβρίου στην εκδήλωση των BOOKPOINTSστην Παραμυθούπολη;

Το μόνο που έχουν να κάνουν τα παιδιά είναι να αφεθούν: να χαλαρώσουν και να νιώσουν ελεύθερα να εξερευνήσουν, να πειράξουν, να εκφραστούν, να ψάξουν, να ανακαλύψουν βιβλία, συγγραφείς, ήρωες και ηρωίδες (παλιούς και καινούριους) και να μπορέσουν να γευθούν τη μαγεία του ταξιδιού και να περάσουν μια μέρα με βιβλία και με ανθρώπους που μοιράζονται τα ίδια ενδιαφέροντα μ’ αυτούς, μια μέρα χαράς!

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη της Μαρίνας ΕΔΩ!

 

Το πρόγραμμα του Σαββάτου

 

 

Στις 11: 00 παρουσιάζεται «Ο Άγιος Βασίλης από πρώτο χέρι»

Παιχνίδια με αφορμή το βιβλίο «Ο Άγιος Βασίλης, πού, πώς, πότε;» από τις εκδόσεις μας.

Μέσα από βιωματικές δραστηριότητες τα παιδιά ανιχνεύουν την προσωπικότητα και τη ζωή του Άη Βασίλη. Συζητούν για τον αγαπημένο τους χριστουγεννιάτικο ήρωα και μέσα από παιχνίδια και μουσικοκινητικές δραστηριότητες ανακαλύπτουν τις συνήθειες και τα χαρίσματά του. Στη συνέχεια, εμπνέονται μια δική τους χριστουγεννιάτικη ιστορία παίζοντας με την χριστουγεννιάτικη τράπουλα των παραμυθιών. Τη γράφουν όλοι μαζί, την εικονογραφούν και την χαρίζουν σε όλους μας.

Συντονίζουν: Στεφανία Βελδεμίρη (εικαστικός) & Κατερίνα Τζέκου (μουσικοπαιδαγωγός)

Για παιδιά ηλικίας από 5 ως 8 ετών.

Διάρκεια: 90 λεπτά

Είσοδος ελεύθερη - Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής

 

 

Εκτός όμως από τους επισκέπτες, στο φεστιβάλ αυτό θα αισθανθούν κι άλλα παιδιά ήρωες και ηρωίδες!

Την ημέρα των εκδηλώσεων το βιβλιοπωλείο Παραμυθούπολη θα συγκεντρώνει παιδικά βιβλία που μπορούν να προσφέρουν οι επισκέπτες (είτε αγοράζοντας τα από βιβλιοπωλείο είτε φέρνοντας τα από το σπίτι τους) τα όποια θα χαρίσει στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ευκαρπίας.

 

Περισσότερα για το bookpoints ΕΔΩ!

 

Ραντεβού 3 Δεκεμβρίου λοιπόν στην ΠΑΡΑΜΥΘΟΥΠΟΛΗ

Καβάφη 12, Ευκαρπία, 56429, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2310 690314

Email: paramythupoli@gmail.com