ΔΕΚΑ ΜΙΚΡΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΟΥΣΕΙΟ

5,00€

4,50€

-10%

9607846303

Νεό προϊόν

Εκτός αποθέματος

Μια πρόταση γνωριμίας με τον κόσμο των μουσείων και, παράλληλα, ένα εξαιρετικά πρωτότυπο παιδικό βιβλίο, το οποίο υπογράφει η Μουσειολόγος και εκπαιδευτικός Έλσα Μυρογιάννη. Έξυπνο και πρωτότυπο, όπως πρέπει να είναι κάθε βιβλίο, αν θέλουμε να το αγαπήσουν τα παιδιά!

Μια πρόταση γνωριμίας με τον κόσμο των μουσείων και, παράλληλα, ένα εξαιρετικά πρωτότυπο παιδικό βιβλίο, στηριγμένο σε διαλόγους, το οποίο υπογράφει η Θεσσαλονικιά Μουσειολόγος και εκπαιδευτικός Έλσα Μυρογιάννη. Τα εκθέματα για τα οποία γίνεται λόγος προέρχονται από ένα συγκεκριμένο μουσείο, το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού της Θεσσαλονίκης. Ωστόσο, τα αντικείμενα λειτουργούν περισσότερο ως αφορμές συζήτησης με τα παιδιά γύρω από θέματα και ιδέες που αφορούν το παρελθόν και το παρόν.

Οι «Δέκα μικροί διάλογοι για ένα μουσείο» θα αποτελέσουν την αφορμή για μια επίσκεψη σε οποιοδήποτε μουσείο, το πρώτο βήμα σε μια έρευνα, την αφετηρία για να κουβεντιάσουμε θέματα, όπως: «Τι είναι ένα μουσείο;», «Γιατί σώζουμε πράγματα από το παρελθόν» κ.ά. Στην έκδοση περιλαμβάνεται χρονολόγιο της βυζαντινής Θεσσαλονίκης και κατατοπιστικό σημείωμα της συγγραφέως για τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς.

ISBN 960-7846-30-3
Συγγραφέας Έλσα Μυρογιάννη
Εικονογράφος Τίτη Τσανανά
Σελίδες 40
Εξώφυλλο Μαλακό
Διαστάσεις 17 x 24

Ίσως ενδιαφέρουν και τα παρακάτω...