Από την κουζίνα, στ' ...άστρα!

 
Μια πρωτότυπη παρουσίαση του βιβλίου «9 παραμύθια και μία ξύλινη κουτάλα», από τις συγγραφείς Έρση και η Ιωάννα Νιαώτη, στη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Με «9 παραμύθια και μία ξύλινη κουτάλα»...

Με ...«9 παραμύθια και μία ξύλινη κουτάλα» θα μαγειρέψουν μικροί και μεγάλοι που θα βρεθούν το Σάββατο 22  Δεκεμβρίου από τις 12:00 έως τις 13:30 στη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Η Έρση και η Ιωάννα Νιαώτη έχουν στήσει μια πρωτότυπη παρουσίαση του βιβλίου τους «9 παραμύθια και μία Ξύλινη κουτάλα», με στιγμές αφήγησης, στιγμές δραματοποίησης αλλά και ...εκπλήξεις.

Το βιβλίο κυκλοφόρησε πριν από λίγο καιρό από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο και βραβεύθηκε ήδη στο διεθνή διαγωνισμό Gourmand (για βιβλία μαγειρικής) στις κατηγορίες Best Food Literature Book in Greece και Best Illustrations Cookbook in Greece. «9 παραμύθια και μία Ξύλινη κουτάλα».

Στη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου

Στο βιβλίο, η εξέλιξη της  κάθε ιστορίας είναι άμεσα συνδεδεμένη με ένα φρούτο, ένα λαχανικό, ένα όσπριο ή ένα ψάρι. Εκεί, οι  εξιστορήσεις  παντρεύονται με τις συνταγές που έγραψε -ειδικά για το βιβλίο αυτό- η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου,  αλλά και με διατροφικές πληροφορίες που βοηθούν στο «χτίσιμο» ενός γερού οργανισμού.

Στην εκδήλωση στη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου, από τη στιγμή που τελειώνει το κάθε αραμύθι αναλαμβάνει δράση η ομάδα της Έρσης και της Ιωάννας Νιαώτη! Μαζί  με τα παιδιά εμπνέονται, «κεντούν» τη συνέχειά τους… και την φτάνουν πέρα μακριά και ψηλά ως τα άστρα.

Δείτε περισσότερα για την εκδήλωση στη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου