Από το 4ο Νηπιαγωγείο Καισαριανής

Το 4ο Νηπιαγωγείο Καισαριανής συνεχίζει τις περιπέτειες της Μαίρης Πινέζας
Τα παιδιά συμμετέχουν στο Εργαστήρι Ομαδικής Γραφής με τη Μαίρη Πινέζα
Το ολοήμερο τμήμα του 4ου Νηπιαγωγείου Καισαριανής συμμετέχει στο Εργαστήρι Ομαδικής Γραφής με τη Μαίρη Πινέζα.

 

Το 4ο Νηπιαγωγείο Καισαριανής συμμετέχει στο Εργαστήρι Ομαδικής Γραφής με τη Μαίρη Πινέζα

Το ολοήμερο τμήμα συμμετέχει στο Εργαστήρι Ομαδικής Γραφής με τη Μαίρη Πινέζα που διοργανώνουν οι Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο.

Ο κ. Γεωργίου ανέλαβε μια αποστολή να πάει στο φεγγάρι να κάνει καλά έναν αστροναύτη που αρρώστησε. Πήρε μαζί του την εργαλειοθήκη του και τα φάρμακά του μπήκε σ’ έναν πύραυλο και πήγε στο φεγγάρι.

Όταν έφτασε άνοιξε την εργαλειοθήκη του να πάρει ένα κατσαβίδι να βγάλει τη στολή του αστροναύτη αλλά η πινέζα του τσίμπησε το δάχτυλο.

Ο κ. Γεωργίου νευρίασε και πέταξε την πινέζα έξω από τον πύραυλο. Η πινέζα άρχισε να στριφογυρνάει φωνάζοντας: βοήθεια εξωγήινοι, κάποιος να με βοηθήσει, ώσπου βρέθηκε στην Αφρική πάνω σε μια πυραμίδα.

Ου… Μπορώ να κάτσω εδώ για πάντα σκέφτηκε. Θα βλέπω τους ανθρώπους που θα έρχονται να βλέπουν τις πυραμίδες. 

Ετσι νόμιζε…

Εργαστήρι Ομαδικής Γραφής με τη Μαίρη Πινέζα από τις Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο.Ένα γεράκι που πετούσε εκεί ψηλά νόμισε ότι η πινέζα ήταν σκουλήκι  την άρπαξε και πέταξε προς την έρημο.

Η πινέζα φοβόταν γιατί ήταν πολύ ψηλά και φώναζε: που με πας άσε με κάτω άσε με. Το γεράκι πήγαινε στην έρημο αλλά έβλεπε μόνο ξηρασία και άμμο και συνέχιζε μέχρι που είδε μια όαση και σταμάτησε να πιεί νερό.

Η πινέζα έπεσε από το γεράκι μέσα στον πάτο της λίμνης, δροσίστηκε και σκέφτηκε ότι θα μπορούσε να μείνει εκεί για πάντα.

Ετσι νόμιζε…

Ένα κοριτσάκι που καθρεφτίζονταν στα νερά της λίμνης είδε την πινέζα και νόμιζε ότι ήταν θησαυρός. Την πήρε μαζί του στο σπίτι του. O αδελφός της είπε ότι είναι πινέζα. Είδα τη δασκάλα στο σχολείο να καρφώνει χαρτάκια στον τοίχο που έχει γράψει κάτι πάνω.

Τα παιδιά σκέφτηκαν και έγραψαν πάνω σε ένα φύλλο δένδρου ΘΕΛΟΥΜΕ ΒΡΟΧΗ το κάρφωσαν σε ένα δένδρο έξω από το σπίτι και περίμεναν να βρέξει.

Η πινέζα σίγουρη ότι θα βοηθήσει να έρθει η βροχή ήθελε να μείνει εκεί για πάντα.

Έτσι νόμιζε...

4ο  ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ  - ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΤΜΗΜΑ
Ηρώς Κωνσταντοπούλου 9 & Ναυπακτίας, 16121 Καισαριανή
Πληροφορίες: Κατερίνα Κουτσιούμπα,   
Τηλέφωνο: 210 7660145     
e-mail: mail@4nip-kaisar.sch.gr

 

 

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΜΕ ΤΗ ΜΑΙΡΗ ΠΙΝΕΖΑ!

ΒΡΕΙΤΕ ΤΗ ΜΑΙΡΗ ΠΙΝΕΖΑ ΣΤΟ facebook