Ηλιάνα Μπάρδη

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978.

Σπούδασε ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας και στην Ακαδημία Willem de Kooning του Rotterdam. Παρακολούθησε εργαστήρια τεχνικής Αγιογραφίας και Φορητών Εικόνων, Χαρακτική–ξυλογραφίας και Πολυμέσων.

Από το 2006 έως το 2010, στη Σητεία, παρέδιδε μαθήματα Εικαστικών και ελεύθερου σχεδίου στο Εργαστήριο Ζωγραφικής σε παιδιά και νέους από 5 έως 18 ετών, όπως επίσης και σχέδιο-χρώμα σε ενήλικες.

Aπό το 2006 έως σήμερα εργάζεται ως εκπαιδευτικός των Εικαστικών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, στην Κρήτη. Στο Αρχαιολογικό μουσείο στην Σητεία ήρθε σε επαφή για πρώτη φορά με έργα της εποχής του χαλκού στην Κρήτη. Από το 2010 και έπειτα πραγματοποιεί πολιτιστικά προγράμματα για την τέχνη της εποχής σε παιδιά της τρίτης τάξης του Δημοτικού.

Έχει συμμετάσχει σε πλήθος εκθέσεων και έχει αρθρογραφήσει εκτενώς για θέματα εικαστικής παιδείας. Με την εικονογράφηση ασχολήθηκε για πρώτη φορά το 2010 με αρχαιολογικό σχέδιο για τις εκδόσεις της ανασκαφής στο Παλαίκαστρο Σητείας από την Βρετανική Σχολή (τεχνικό σχέδιο κεραμικών αγγείων, λίθινων εργαλείων και αναπαραστάσεις τοιχογραφιών).

 

Με τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο έχει συνεργαστεί για το βιβλίο Ζωγραφίζοντας εξερευνώ τη μινωική Κρήτη.