Δήμητρα Πυργελή

Η Δήμητρα από μικρή ζει αγκαλιά με τα βιβλία. Διαβάζει και πλάθει ιστορίες για μικρούς και μεγάλους. Πιστεύει πως τα παραμύθια αγγίζουν τις παιδικές ψυχές που έχουν φωλιάσει σε σώματα ενηλίκων. Γνωρίζει πως δεν μπορεί να κάνει ευτυχισμένους τους ανθρώπους. Προσπαθεί όμως να προσφέρει στιγμές –στιγμούλες– ευτυχίας και να στρώνει το χαλί όπου θα καθίσουν τα όνειρα να πούνε τα δικά τους.

Γεννήθηκε και ζει στην Ξάνθη και εργάζεται στο βιβλιοπωλείο της. Κάνει εκπομπές στο ραδιόφωνο της ΦΕΞ, επισκέπτεται σχολεία και αφηγείται παραμύθια, δημιουργώντας σχέσεις με το πιο «άναρχο» υλικό της ανθρωπότητας, τα παιδιά.

Από τις εκδόσεις Λιβάνη κυκλοφορεί η «Μικρή μπότα του Αϊ-Βασίλη», η πρώτη δημόσια κατάθεσή της στον κόσμο του παραμυθιού. Θα ήθελε να φωνάξει σε όλους πως η ζωή είναι πολύτιμη και πως τη σπαταλάει όποιος απομακρύνεται από την αγάπη και την ομορφιά.

Υπόσχεται πως θα συνεχίσει με πολλή αγάπη και μεράκι να δημιουργεί όμορφες ιστορίες, για να ταξιδεύει μικρούς και μεγάλους στον μαγευτικό κόσμο των παραμυθιών!

 

Με τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο έχει συνεργαστεί για τα βιβλία:

Καπετάνιος στην μπανιέρα