Το κουντουνάκι από την Αγνή Στρουμπούλη

Το Κουντουνάκι - Αγνή Στρουμπούλη
Παραμύθια Ελληνικά για μικρά μικρά παιδιά
Ένα βιβλίο, μια παράσταση και 30 ελληνικά παραμύθια της προφορικής μας παράδοσης από διάφορα μέρη της Ελλάδας, αλλά και τον Πόντο,τη Μικρά Ασία, την Κάτω Ιταλία...Από την Αγνή Στρουμπούλη..

Το Κουντουνάκι από την Αγνή Στρουμπούλη

Ένα βιβλίο και μια παράσταση με Ελληνικά λαϊκά παραμύθια για μικρά μικρά παιδιά.

Η Αγνή Στρουμπούλη ανθολογεί, κορφολογεί και αφηγείται Ελληνικά παραμύθια από την προφορική μας παράδοση για πολύ μικρά παιδιά.

Μια παράσταση για παιδιά από 3 έως 4 χρόνων

στο θέατρο "Εργαστήρι Μαιρηβή" (Σαχτούρη 4 & Σαρρή, Ψυρρή)

Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014
Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014
Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

στις 5μ.μ.

Εισιτήριο 8 ευρώ
Πάνω από τέσσερα άτομα 7 ευρώ
απαραίτητη η κράτηση θέσης στο 6942420062

 

«Ήτανε μια φορά ένα παιδάκι και βαστούσ’ ένα κουντουνάκι. Μια μέρα κρέμασε το κουντουνάκι του σ’ ένα δέντρο. Εκείνο όμως ψήλωσε το κλωνάρι του και το παιδί δεν έφτανε να το πάρει και του ’πε: — Χαμήλωσε, δεντρουλάκι μου, να πάρω το κουντουνάκι μου»...

Τα παραμύθια που συγκέντρωσε η Αγνή Στρουμπόλη στο βιβλίο της «Το κουντουνάκι», το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο, είναι παραμύθια λαϊκά, «αυτά δηλαδή που μεταδόθηκαν για πολλούς αιώνες από στόμα σε στόμα, που πλάστηκαν με την ανάσα (αίσθημα) και την πείρα (γνώση) αυτών που τα έλεγαν κι αυτών που τα άκουγαν.  Κι έτσι, με την ανωνυμία, που έχει ταπεινότητα και εύρος, και με το κύρος του χρόνου, που τα κρησάρισε αλλά δεν τα σάρωσε, γίνονται θησαυρός σε παμπάλαιο μπαούλο, κι ανοίγεται σ’ όποιον έχει τη λαχτάρα ζωής ενός παιδιού και την πείρα ζωής ενός ενηλίκου».

Αγνή Στρουμπούλη | Το κουντουνάκιΕίναι παραμύθια με ρυθμό, παραμύθια με λέξεις που γυρίζουν και ξαναγυρίζουν κάνοντας κυκλάκια–κουλουράκια.

Είναι παραμύθια ελληνικά από την προφορική μας παράδοση, από διάφορα μέρη της Ελλάδας, αλλά και τον Πόντο, τη Μικρά Ασία, την Κάτω Ιταλία, όπου ζούσαν Έλληνες κι έλεγαν παραμύθια...

Είναι παραμύθια για μικρά μικρά παιδιά.

«Βέβαια το πρώτο σ’ αυτή την ηλικία είναι η αγαπητική σχέση που ανοίγει σαν αγκαλιά με την αφήγηση και, πολύ γρήγορα, με την παράλληλη αφήγηση κι απ’ το ίδιο το παιδί. Αυτή η αγκαλιά επιτρέπει ν’ ακουστούν οι αλήθειες που φέρει το λαϊκό παραμύθι ως απόσταγμα σοφίας και παίρνουν το παιδί από το χέρι να το μυήσουν στη ζωή. Και το πολύ μικρό παιδί το διαισθάνεται αυτό και αγαπά περισσότερο τα λαϊκά παραμύθια».

Η Αγνή Στρουμπούλη αφηγείται τα παραμύθια που θα βρείτε στο βιβλίο της «Το κουντουνάκι», σε μια παράσταση για μικρά παιδιά (από 3 έως 7 χρόνων), στο Εργαστήρι ΜΑΙΡΗΒΗ (Σαχτούρη 4 και Σαρρή, Ψυρρή, τηλ.: 2105222181 και 6942420062). Και με όργανα και με τούμπανα που παίζει ο Γιάννης Ψαριώτης.

Τα Σάββατα 11, 18 και 25 Ιανουαρίου στις 17.00.

Η παράσταση της ταξιδεύει επίσης σε σχολεία και σε χώρους όπου υπάρχουν μικρά παιδιά! Περισσότερες πληροφορίες για τα ταξίδια της αφήγησης στο τηλέφωνο: 2107236171.