Τα 9 παραμύθια...στην COCO-MAT στο Κολωνάκι

 
Η Έρση και η Ιωάννα Νιαώτη υποδέχονται τους μικρούς μας φίλους στην COCO-MAT (Κολωνάκι), το Σάββατο 23  Φεβρουαρίου.

 

Το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου σας περιμένουμε...

στην COCO-MAT στο Κολωνάκι

Στην COCO-MAT στο Κολωνάκι, στις 12 το μεσημέρι, για την παρουσίαση του βιβλίου της Ιωάννας και της Έρσης Νιαώτη «9 παραμύθια και μια ξύλινη κουτάλα»

(Πατριάρχου Ιωακείμ 36, , Τ: 210 7246108)

Ελάτε να δούμε τι έκανε η βασίλισσα όταν ο κηπουρός της έδωσε ένα στρογγυλό, σκληρό, τέλειο ρεβίθι… Να παίξουμε, να διαβάσουμε, να ζωγραφίσουμε και να φτιάξουμε ένα υφασμάτινο κολάζ…

Η COCO-MAT και οι εκδόσεις Καλειδοσκόπιο σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «9 παραμύθια και μια ξύλινη κουτάλα» της Ιωάννας και της Έρσης Νιαώτη.

Είσοδος ελεύθερη.

Η παρουσίαση του παραμυθιού Η πριγκίπισσα και το ρεβίθι θα ξεκινήσει με ένα μουσικό παιχνίδι, το οποίο θα φέρει σιγά σιγά τα παιδιά να καθίσουν σε κύκλο πάνω σε μαξιλάρια. Κάτω από κάθε μαξιλάρι θα έχουμε κρύψει ένα ρεβίθι.

Η ανάγνωση του παραμυθιού θα περιλαμβάνει διαδραστικά κομμάτια, και θα έχει θεατρική μορφή. Με τη βοήθεια και τη συμμετοχή των παιδιών, θα κάνουμε τους ήχους του αέρα, του νερού, που αναφέρονται στο παραμύθι.

Μετά την ανάγνωση, θα μοιραστούν στα παιδιά χαρτόνια, στα οποία θα ζωγραφίσουν ένα μεγάλο κρεβάτι με μαλακά στρώματα και σκεπάσματα. Πάνω θα κολλήσουν κομματάκια ύφασμα διαφόρων χρωμάτων, που θα δημιουργήσουν ένα πολύχρωμο πάπλωμα...σηκώνοντας το ύφασμα μπορούν είτε να κολλήσουν στην ζωγραφιά το ρεβίθι που θα έχουν κάτω από τομαξιλάρι τους, είτε να ζωγραφίσουν ένα, και να κρατήσουν το δικό τους ρεβίθι, σε ένα μικρό σακουλάκι. Τα υφάσματα μπορούν να γίνουν και μαξιλάρια στην ζωγραφιά, καθώς και να κολληθούν πολλά υφάσματα το ένα πάνω στο άλλο, το οποίο έχει άμεση σχέση με το παραμύθι, και στο τέλος θα μοιάζει και με χρωματολόγιο.