Στέλλα Μιχαηλίδου

Η Στέλλα Μιχαηλίδου ζει κι εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Γράφει ιστορίες και θεατρικά έργα για παιδιά και νέους, σκηνοθετεί και χορογραφεί θεατρικές παραστάσεις, ενώ παράλληλα διδάσκει Κινησιολογία στο Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ.

Συνεργάζεται με προληπτικές μαύρες γάτες, μυρμήγκια που αγαπούν την ποίηση, γράμματα του αλφαβήτου που θέλουν να αλλάξουν τη σειρά τους, παραχαϊδεμένα γαϊδουράκια που λατρεύουν την κηπουρική, πλάσματα που ερωτεύονται πρώτη φορά, παιδιά που με όπλο τη φαντασία, αντιστέκονται σε ό,τι τους κάνει τη ζωή δύσκολη. Συχνά περπατάει στο δάσος παρέα με ήρωες κλασσικών παραμυθιών που τo ’χουν σκάσει από την ιστορία τους και αναζητούν καινούργιες περιπέτειες.

Εργάστηκε για περισσότερα από είκοσι χρόνια ως ηθοποιός, γνωρίζοντας έτσι πολλούς θεατρικούς ήρωες, με τους οποίους συνδέεται στενά μέχρι σήμερα. Συνεργάστηκε με την Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης», το Κ.Θ.Β.Ε., με Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα, με ιδιωτικές σκηνές καθώς και με το Εθνικό Θέατρο.

Το βιβλίο της «Πολυξένη» των εκδόσεων Παπαδόπουλος (2014), βραβεύτηκε για το κείμενο και την εικονογράφηση από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.