Στο σχολείο ξεχνώ τη φυλακή...

Στο σχολείο ξεχνώ τη φυλακή
Εγκλεισμός και Εκπαίδευση: επιστημονική ημερίδα στο Βόλο
Μια ημερίδα και μια έκδοση για δημιουργικές προτάσεις και δράσεις σε χώρους εγκλεισμού.

Στο σχολείο ξεχνώ τη φυλακή...

Δημιουργικές δράσεις και δραστηριότητες σε χώρους εγκλεισμού.

Το Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης και το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, διοργάνωσαν επιστημονική ημερίδα με θέμα «Εγκλεισμός και Εκπαίδευση», το Σάββατο 1η Ιουνίου 2013, από τις 9.00 έως τις 14.00 στο Αμφιθέατρο «Κορδάτος» του Παραλιακού Συγκροτήματος του Πανεπιστημίου.

Στην ημερίδα παρουσιάστηκαν εκπαιδευτικά προγράμματα, δραστηριότητες και ερευνητικά ευρήματα που αφορούν σε χώρους εγκλεισμού, τόσο στο Νομό Μαγνησίας όσο και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Η εκπαίδευση σε χώρους εγκλεισμού αποτελεί ένα εκπαιδευτικό πεδίο, το οποίο έχει αναπτυχθεί ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια.

Έχοντας ως αφετηρία την άποψη ότι η συμμετοχή σε κατάλληλα σχεδιασμένες και οργανωμένες εκπαιδευτικές δράσεις μπορεί να επηρεάσει θετικά τους κρατούμενους κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού τους, ένας μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών προγραμμάτων και παρεμβάσεων εφαρμόζονται σε πολλές φυλακές σε όλο τον κόσμο. Αντίστοιχα προγράμματα εφαρμόζονται και σε αρκετές ελληνικές φυλακές σε συνεργασία με τα σχολεία που λειτουργούν μέσα σε αυτές.

Δείτε ΕΔΩ περισσότερα για το βιβλίο

Έργα γραφής ανήλικων κρατουμένων

Οι εκδόσεις Καλειδοσκόπιο σχεδίασαν την έκδοση με τίτλο "Στο σχολείο ξεχνώ τη φυλακή", η οποία προέκυψε ως αποτέλεσμα ενός εργαστηρίου αφήγησης και γραφής με ανήλικους μετανάστες κρατούμενους στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου και συντονιστή τον Κώστα Μάγο.

Η έκδοση θα διατίθεται δωρεάν από την σελίδα του βιβλίου ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΞΕΧΝΩ ΤΗ ΦΥΛΑΚΗ