Χαρά Μαραντίδου

Η Χαρά Μαραντίδου γεννήθηκε το 1975 στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος της Αρχιτεκτονικής Σχολής του ΕΜΠ της Αθήνας (2000). Το 2003 συνέχισε τις σπουδές της στη Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα αποφοιτώντας το 2007. Συμμετέχει σε εκθέσεις με εγκαταστάσεις και καλλιτεχνικά βιβλία. Από το 2001 είναι βασικό μέλος της KLAB architecture αναλαμβάνοντας την εικαστική επιμέλεια των αρχιτεκτονικών έργων και συνεχίζοντας την έρευνά της για την ανάδειξη διαύλων επικοινωνίας μεταξύ αρχιτεκτονικής και τέχνης. 
Από το 2010 ασχολείται κυρίως με τη δημιουργία βιβλίων, το σχεδιασμό χρηστικών αντικειμένων και τις δημιουργικές δράσεις για μικρά παιδιά.

Με τις Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο έχει συνεργαστεί για τα βιβλία Το παραπονεμένο μακό και Άνθρωπος ή βιολί; Μια άλλη ματιά στα κυκλαδικά ειδώλια

Επιλεγμένα έργα:

  • Συγγραφή, εικονογράφηση και σχεδιασμός έκδοσης: «Εγώ κι εσύ μαζί. Η τέχνη του να είσαι γιαγιά» (εκδόσεις Πάπυρος 2010)
  • Επιμέλεια και σχεδιασμός έκδοσης: “Klab architecture, WORKS. Volume 01” (εκδόσεις ΙΑΝΟΣ 2011)
  • Αρχιτεκτονικός σχεδιασμός έκθεσης: «Ο,ΤΙ η τέχνη του βιβλίου στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών», (Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης 02.11 – 05.11)
  • Σχεδιασμός αντικειμένων για το πωλητήριο του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης (2011-σήμερα)
  • Καλλιτεχνική επιμέλεια και σχεδιασμός εκπαιδευτικών βιβλίων Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης. (2011-σήμερα)

    Δείτε περισσότερα: www.xaramara.com