Η γιορτή του Ζήκου στον Ιανό Θεσσαλονίκης!

Ζήκος ο λύκος, από τις Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο σε συνεργασία με τον Αρκτούρο
Με τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ, η γιορτή για το παιδικό βιβλίο και τη φύση
Από την 1η ως την 6η Απριλίου, την εβδομάδα που γιορτάζει σε όλο τον κόσμο το παιδικό βιβλίο, ο Ζήκος, ο Λύκος και ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ θα βρίσκονται στον ΙΑΝΟ Θεσσαλονίκης (Αριστοτέλους 7).

Μια τρυφερή ιστορία για το λύκο και για την άγρια ζωή στη φύση

Σε συνεργασία με τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ και τον Μιχάλη Καζάζη, μια γιορτή για το παιδικό βιβλίο και για τη φύση.

Από την 1η ως την 6η Απριλίου, την εβδομάδα που γιορτάζει σε όλο τον κόσμο το παιδικό βιβλίο, ο Ζήκος, ο Λύκος και ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ θα βρίσκονται στον ΙΑΝΟ Θεσσαλονίκης (Αριστοτέλους 7).

Κάθε πρωί, από τις 11.00 ως τις 13.00, η ομάδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ και ο συγγραφέας και εικονογράφος Μιχάλης Καζάζης θα υποδέχονται 50 μαθητές νηπιαγωγείου και πρώτων τάξεων δημοτικού (Α’-Γ΄), για να γνωρίσουν, μέσα από το παραμύθι "Ζήκος ο Λύκος' που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο, τον λύκο (Canis lupus) μαζί με άλλα είδη της άγριας ζωής που ζουν στα δάση και στα βουνά μας και χρειάζονται την προστασία μας.

Αφήγηση και δημιουργικά εργαστήρια για τη φύση

Ο Μιχάλης Καζάζης, συγγραφέας και εικονογράφος του βιβλίου θα διαβάζει το τρυφερό παραμύθι «Ζήκος, ο Λύκος» στα παιδιά. Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ θα προβάλλει εικόνες και θα δώσει πληροφορίες για τον αληθινό λύκο που ζει στην ελληνική φύση. Παράλληλα θα πραγματοποιούνται δημιουργικά εργαστήρια μάσκας και origami με θέμα το λύκο, για παιδιά.

Ζήκος ο λύκος, στον Ιανό ΘεσσαλονίκηςΟι ώρες που μπορείτε να βρεθείτε στον ΙΑΝΟ Θεσσαλονίκης για να συναντήσετε τον Ζήκο, τον Λύκο, τον δημιουργό του Μιχάλη Καζάζη και τον βοηθό του, τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ είναι:

Δευτέρα ως Παρασκευή, 1-5 Απριλίου
Πρωινά, 11.00-13.00 για τα σχολεία

Σάββατο 6 Απριλίου, 12.00-14.00, για τους μικρούς και μεγάλους αναγνώστες.

Για δηλώσεις συμμετοχής σχολικών τάξεων και για τον καλύτερο προγραμματισμό της δράσης παρακαλούμε καλέστε το συντομότερο στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ, στο τηλέφωνο  2310555920. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Η δράση υλοποιείται δωρεάν από τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ σε συνεργασία με τον συγγραφέα και εικονογράφο Μιχάλη Καζάζη, τις Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο και τα Βιβλιοπωλεία ΙΑΝΟΣ, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου και της ευαισθητοποίησης των παιδιών σε θέματα προστασίας της άγριας ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος.