ΓΟΝΕΙΣ ΑΠΛΑ!

17,00€

15,30€

-10%

9789604710607

Νεό προϊόν

Η εποχή μας, ταχύτατη και απειλητική, έχει κηρύξει έναν αδήλωτο πόλεμο στην παιδική ηλικία… Τα παιδιά αντιμέτωπα με πάρα πολλά παιχνίδια, πάρα πολλές πληροφορίες, πάρα πολλές επιλογές και ελάχιστο ελεύθερο χρόνο, συσσωρεύουν άγχος, προβλήματα ή διαταραχές συμπεριφοράς. Ο διεθνούς φήμης σύμβουλος οικογένειας και εκπαίδευσης Kim John Payne μοιράζεται με τους γονείς ιδέες και στρατηγικές για να ξαναβρούν τη χαμένη ισορροπία. Για να μπορέσουν τα παιδιά να αναδείξουν τις δεξιότητές τους, να αναπτύξουν ευελιξία και ανθεκτικότητα.

99 αντικείμενα

 

Σε κάθε όψη της ζωής μας βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα νέφος από αντικείμενα και επιλογές. Αν εμείς οι ενήλικες νιώθουμε τόσο εξαντλημένοι, φαντάσου πώς θα αισθάνονται τα παιδιά! Σίγουρα όχι ευτυχισμένα. Αντίθετα με όλα όσα μας λένε οι διαφημίσεις, οι πολλές επιλογές είναι τυραννία. Μια άλλη μορφή άγχους. Aφήνουν ελάχιστο χρόνο και επίσης διαβρώνουν τα κίνητρα και την ευημερία μας. 

Χτίζουμε τις οικογένειές μας πάνω στο «πάρα πολλά»: πάρα πολλά αντικείμενα, πάρα πολλές επιλογές, πάρα πολλές πληροφορίες, πάρα πολύ γρήγορα.

Ο συγγραφέας του βιβλίου, Kim John Payne έχει δουλέψει, ως ψυχολόγος και σύμβουλος οικογένειας, με πάρα πολλούς γονείς και παιδιά. Μαζί τους βρήκε τρόπους για να μειώσουμε το άγχος και να αποκαταστήσουμε  μια αίσθηση ψυχικής ηρεμίας και ευδαιμονίας στα παιδιά και αυτές μοιράζεται μαζί μας στο βιβλίο γονείς Απλά!

γονείς Απλά!Ανθρώπινες εμπειρίες και σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα γίνονται εργαλεία για να συντονίσουμε την πραγματική μας ζωή με τα όνειρα που είχαμε για την οικογένειά μας, με το ρυθμό της παιδικής ηλικίας.

Το βιβλίο μπορεί να σε βοηθήσει να βάλεις στην άκρη όλα εκείνα τα άχρηστα, διασπαστικά, κουραστικά, που κατακερματίζουν την προσοχή των παιδιών και καταληστεύουν το πνεύμα τους. Προσφέρει έμπνευση, ιδέες και έναν δυναμικό χάρτη για να μπορέσεις να σχεδιάσεις τις αλλαγές που ταιριάζουν καλύτερα στην ιδιοσυγκρασία της οικογένειάς σου:

Στο περιβάλλον: δημιουργώντας χώρο για να μπορέσουν τα παιδιά να αφοσιωθούν βαθιά στο παιχνίδι και να εστιάσουν την προσοχή τους.
Στο ρυθμό της καθημερινότητας: με «βαλβίδες αποσυμπίεσης» που μειώνουν την ένταση και τις διαμάχες γύρω από τον ύπνο ή το φαγητό και βάζουν τα θεμέλια για τη συνεργασία.
Στο πρόγραμμα: προσφέροντας «ανάσες» στις πάρα πολλές ασχολίες και οργανωμένες δραστηριότητες, δημιουργώντας νησίδες ηρεμίας και σύνδεσης.
Στις επιρροές από τα media και των κόσμο των ενηλίκων: αναπτύσσοντας φίλτρα που περιορίζουν την έκθεση σε οθόνες και ηλεκτρονικές συσκευές, τη διαρκή υπερ-διέγερση και τον κατακλυσμό από πληροφορίες.  

 

*Στις Ηνωμένες Πολιτείες, στην Ευρώπη και πρόσφατα και στην Ελλάδα, έχει δημιουργηθεί ένα ολόκληρο κίνημα γονέων, παιδαγωγών, ψυχολόγων, κ.α.,  που αντλεί έμπνευση από το βιβλίο "γονείς Απλά!". Είναι άνθρωποι που εργάζονται για την απλότητα στην οικογένεια και για να ξαναβρεί η παιδική ηλικία τη χαμένη της αίγλη. Οι γονείς συναντιούνται σε ομάδες, μοιράζονται εμπειρίες και υποστηρίζουν ο ένας τον άλλον στην απόφασή τους να αφήσουν έξω από την οικογένειά τους την υπερβολή, να δώσουν έμφαση σε εκείνα που έχουν πραγματικά αξία. Περισσότερες πληροφορίες γύρω από αυτή την προσπάθεια θα βρεις στα:

www.goneisapla.gr & www.facebook.com/goneisapla.gr

www.simplicityparenting.com

ISBN 978-960-471-060-7
Συγγραφέας Kim John Payne
Σελίδες 270
Εξώφυλλο Katharine Payne
Διαστάσεις 17Χ24
Μεταφραστής Λαμπρινή Σταμάτη
Υπότιτλος Μαθαίνουμε να ζούμε με λιγότερο άγχος, δίνουμε αξία στην καθημερινότητα, προσφέρουμε χαρά, ηρεμία και ασφάλεια στα παιδιά μας.

Ίσως ενδιαφέρουν και τα παρακάτω...