Από το Δημοτικό Σχολείο Νέας Καρυάς Νέστου

Ζωγραφιά των μαθητών Παναγιώτη Κεχαγιόγλου και  Στέλιου Πουλουκτσή
Η Μαίρη η πινέζα ταξιδεύει…
Οι μαθητές και οι μαθήτριες του ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Νέας Καρυάς Νέστου έγραψαν, ζωγράφισαν και σελιδοποίησαν στον υπολογιστή τις νέες περιπέτειες της Μαίρης Πινέζας.

Από τους μαθητές στο ολοήμερο τμήμα του Δημοτικού Σχολείου Ν. Καρυάς του Δήμου Νέστου

Ανάμεσα σε μυρμήγκια και ακρίδες, στα φτερά μιας πεταλούδας και στο καπέλο της κυρίας Μαριάνθης, οι περιπέτειες της Μαίρης Πινέζας συνεχίζονται...

Η Μαίρη η πινέζα ταξιδεύει…

Έτσι νόμιζε…

Τα μυρμήγκια την πήραν γιατί ήθελαν να ξεγελάσουν τις ακρίδες που χρόνια τους βασάνιζαν και έπρεπε να μαζεύουν συνέχεια φαγητό για αυτές.

Όταν ήρθαν οι ακρίδες τα μυρμήγκια τις έδωσαν την πινέζα και τους είπαν τάχα πως ήταν το ωραιότερο φυτό στο κόσμο και έτσι την πήραν!!!

Έτσι νόμιζε…

Η Μαίρη είχε καρφωθεί σε ένα καπέλο μιας κυρίας που την έλεγαν Μαριάνθη. Ταξίδεψε στο Παρίσι και πήγε στο Πύργο του Άιφελ. Είδε από μακριά πολύ κόσμο και ήταν πολύ χαρούμενη!

 

Έτσι νόμιζε…

Ζωγραφιά της Άντζελας Καπουράνη και της Κωνσταντίνας ΔάτσαληΜετά την εργαλειοθήκη ένας κύριος τον πήρε για να βάλει κάτι στον τοίχο.

Την άλλη μέρα τράβηξε ο κύριος Γιώργος το χαρτί και η Μαίρη η πινέζα έπεσε στο παράθυρο και μια πεταλούδα την πήρε μακριά. Πετούσε πετούσε μέχρι που η πεταλούδα κουράστηκε και έριξε κάτω την πινέζα.

Η Μαίρη η πινέζα έπεσε στο Λονδίνο. Η Μαίρη πινέζα νόμιζε ότι έπεσε στη Δανία…

Έτσι νόμιζε…

Η Μαίρη η πινέζα συνέχισε το κουραστικό ταξίδι της στην Μαδρίτη Ταξίδεψε στο τακούνι μιας κυρίας. Η οποία κυρία την έλεγαν Θώμη. Η κυρία Θώμη ταξίδεψε με αεροπλάνο. Εκείνη την ώρα η Μαίρη η πινέζα έπεσε σε ένα γήπεδο.

Έτσι νόμιζε…

Η Μαίρη η πινέζα ταξίδεψε στο Παρίσι με πλοίο. Ένας άνθρωπος την πάτησε και καρφώθηκε στο παπούτσι του και η πινέζα πήγε μαζί του μέχρι το Παρίσι. Εκεί έπαιξαν μία παράσταση και διασκέδασαν πολύ. Η Μαίρη η πινέζα ήταν πολύ ευτυχισμένη!!!

 

Ζωγραφιά της Αλεξάνδρας ΠουλουκτσήΟι μαθητές και οι μαθήτριές του ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Νέας Καρυάς του Δήμου Νέστου:

Πουλουκτσή Αλεξάνδρα της ΣΤ’ Τάξης
Καπουράνη Άντζελα της Ε’ Τάξης
Δάτσαλη Κωνσταντίνα της Γ’ Τάξης
Κεχαγιόγλου Παναγιώτης της ΣΤ’ Τάξης
Πουλουκτσής Στέλιος της Γ’ Τάξης
Λεπίδας Νίκος της Γ’ Τάξης
Καφετζόπουλος Δημοσθένης της Γ’ Τάξης
Οριάνα Ζακόλη της Γ’ Τάξης
Μετόλη Σαμπρίνα της Γ’ Τάξης


Διευθυντής: Σμάλης Αθανάσιος
Υπεύθυνος Ολοημέρου: Τσιλτσίδης Γεώργιος


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δημοτικό Σχολείο Νέας Καρυάς
Νέα Καρυά (Χρυσούπολης), Τ.Κ. 64200
Τηλέφωνο: 25910-61252
Fax: 25910-61252
Email: mail@dim-n-karyas.kav.sch.gr
Βlog: http://dimnkar.blogspot.gr

 

 

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΜΕ ΤΗ ΜΑΙΡΗ ΠΙΝΕΖΑ!

ΒΡΕΙΤΕ ΤΗ ΜΑΙΡΗ ΠΙΝΕΖΑ ΣΤΟ facebook