-10%
ΚΑΤΑΝΟΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ

ΚΑΤΑΝΟΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ

18,00€

16,20€

-10%

9789604711420

Νεό προϊόν

Ένα θεμελιώδες βιβλίο για όσους ενδιαφέρονται για το έργο της Maria Montessori.

85 αντικείμενα

Αν αληθεύει ότι η διαδικασία της εκπαίδευσης διαρκεί μια ζωή, τότε η σημασία αυτής της εκπαίδευσης είναι μεγαλύτερη όσο μικρότερο είναι το παιδί.
Τα πρώτα χρόνια ζωής θα πρέπει να θεωρηθούν θεμελιώδη με την κυριολεκτική έννοια, καθώς θέτουν τις βάσεις για το οικοδόμημα της προσωπικότητας. Προκειμένου να παρέχουμε επαρκή βοήθεια σε αυτή την κατασκευαστική δραστηριότητα δεν αρκεί μόνο η καλή θέληση και η προθυμία για δουλειά – αλλά χρειάζεται επίσης σωστή πληροφόρηση.

Μόνο η αγάπη για το παιδί, σε συνδυασμό με την επιστημονική γνώση, μπορεί πραγματικά να αρχίσει τη διαδικασία μιας «νέας εκπαίδευσης» ικανής να βοηθήσει στην ανάπτυξη του ανθρώπου, ώστε να είναι έτοιμος για τον καινούριο μας κόσμο.

Αυτός ο κόσμος είναι γεμάτος από σπουδαίες τεχνολογικές δυνάμεις οι οποίες, αν χρησιμοποιηθούν σωστά, θα δώσουν στην ανθρωπότητα τη δυνατότητα να επιτύχει πραγματική πρόοδο και ειρήνη. Η Maria Montessori αναφέρθηκε στην εκπαίδευση ως «βοήθημα ζωής». Για να επιτευχθεί όμως κάτι τέτοιο, οι ενήλικες εκπαιδευτικοί πρέπει να καταλάβουν τη σημασία και τα όρια του ρόλου τους καθώς και τις τεχνικές που χρειάζονται για
να εκπληρώσουν αυτόν τον ρόλο. Σκοπός αυτού του βιβλίου της Σιλβάνα Μοντανάρο είναι να βελτιώσει την κατανόησή μας για το παιδί, από την προγεννητική ζωή έως την ηλικία των τριών ετών, προκειμένου να μπορούμε να προσφέρουμε την κατάλληλη βοήθεια. 

Σχόλια αναγνωστών για το βιβλίο:

"Θα ήθελα επίσης να σας ενημερώσω ότι μελετώντας το βιβλίο "Κατανοώντας τον άνθρωπο" διαπίστωσα ότι χαρακτηρίζεται από γλώσσα κατανοητή από όλους, πράγμα που μου το επιβεβαίωσαν και τρεις μητέρες που το διάβασαν, διαπνέεται επίσης από τις βασικές αρχές της Μοντεσσοριανής αγωγής, χωρίς ταυτόχρονα να είναι βαρύ και "δύσκολο".

Οι εικόνες, και ιδιαίτερα η λιτή γραμμή και η επιλογή του ασπρόμαυρου, λειτουργούν συμπληρωματικά με τα ουσιώδη νοήματα του βιβλίου και δεν είναι απλώς διακοσμητικές. Θα ήθελα, τέλος, να επισημάνω ότι ακόμα και η επιλογή να είναι έγχρωμο το εσωτερικό μέρος των εξωφύλων, δείχνει μια προσεγμένη έκδοση. Ανυπομονούμε για το επόμενο πόνημά σας.” ΧΑΡΑ ΤΣΑΛΚΙΤΧΗ - Θεσσαλονίκη

Για το βιβλίο έγραψαν:

- https://kaleidoscope.gr/el/blog/childitgr-13-2018-b1442.html

ISBN 978-960-471-142-0
Συγγραφέας SILVANA MONTANARO
Σελίδες 192
Εξώφυλλο Μαλακό
Διαστάσεις 17 Χ 24

Ίσως ενδιαφέρουν και τα παρακάτω...