-10%
ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

17,00€

15,30€

-10%

9789604711994

Νεό προϊόν

Στο βιβλίο Το παιδί στην οικογένεια η Μοντεσσόρι προτείνει μια ξεκάθαρη και ριζοσπαστική λύση στο ζήτημα της σχέσης παιδιού και ενήλικα, μια λύση που μας γεμίζει αισιοδοξία. 

148 αντικείμενα

Το παιδί στην οικογένεια αναφέρεται στο νεογέννητο – στα πρώτα χρόνια της ζωής – και απευθύνεται κυρίως σε  γονείς. Η Δρ Μοντεσσόρι, εκτός του ότι περιγράφει εδώ την πρότασή της για μια σχολή γονέων, αγγίζει δύσκολα θέματα με τέτοιο τρόπο ώστε να αιφνιδιάζει τον αναγνώστη, εκεί ακριβώς που δεν το περιμένει, με τα τολμηρά συμπεράσματά της. Καλεί τους γονείς να αναθεωρήσουν τις βαθύτερες προθέσεις τους στη σχέση τους με το νεογέννητο. Μιλάει για τη βία που υφίσταται αυτό το μικρό βρέφος από καλοπροαίρετους γονείς, οι οποίοι όμως δεν καταφέρνουν να αναγνωρίσουν και να σεβαστούν την ανθρώπινη προσωπικότητα που αναπτύσσεται κοντά τους.

Οι ακατάπαυστες παρεμβάσεις μας, οι ασυνέπειες και οι ισχυρισμοί μας ότι «εμείς ξέρουμε ποιο είναι το καλό» για το παιδί, μας τυφλώνουν και δεν μας αφήνουν να δούμε αυτό που προσπαθεί να μας πει το ίδιο το παιδί  ̶ αυτό που έχει αποφασίσει η φύση. Ως αναπόφευκτη συνέπεια προκαλείται σύγκρουση και η Δρ Μοντεσσόρι πίστευε ότι αυτή η συγκρουσιακή  σχέση είναι το κύριο χαρακτηριστικό στην αλληλεπίδρασή  μας με τα παιδιά, που τόσο αγαπάμε.

Για το βιβλίο έγραψαν:

- Ιωάννα Σεραφειμίδου, Πυγολαμπίδες

- Κατερίνα Χατζηανδρέου, Elniplex

ISBN 978-960-471-199-4
Συγγραφέας Μαρία Μοντεσσόρι
Σελίδες 126
Εξώφυλλο Μαλακό
Διαστάσεις 17 x 24
Μεταφραστής Γιάννα Σκαρβέλη

Ίσως ενδιαφέρουν και τα παρακάτω...