Νεκτάριος Στελλάκης

Ο Νεκτάριος Στελλάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966 και ζει στην Πάτρα. Είναι δάσκαλος και νηπιαγωγός. Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στη γλωσσολογία στην Αγγλία και τη διδακτορική του διατριβή στο Πανεπιστήμιο Πατρών, όπου σήμερα είναι επίκουρος καθηγητής στο  Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία. Έχει μια μακροχρόνια δράση στην Παγκόσμια Οργάνωση Προσχολικής Αγωγής (ΟΜΕΡ) στην οποία από το 2013 είναι περιφερειακός αντιπρόεδρος για την Ευρώπη.

Θέλησε να γράψει μια μικρή ελεγεία για ένα μικρό βιβλιοπωλείο της Πάτρας που για χρόνια φιλοξενούσε γονείς με τα παιδιά τους, έναν χώρο που προωθούσε με τρόπο αθόρυβο αλλά αποτελεσματικό τη δημιουργία νέων αναγνωστών. Το βιβλίο κυκλοφόρησε με τίτλο «Το παράθυρό μας» και τα έσοδα από τις πωλήσεις του θα στηρίξουν τη νέα βιβλιοθήκη του Βρεφοκομείου Πατρών.

Διαβάστε ΕΔΩ και για άλλα μικρά βιβλιοπωλεία που είναι φιλόξενοι χώροι ανάγνωσης.

Με το Καλειδοσκόπιο έχει συνεργαστεί για τα βιβλία Το παράθυρό μας και Είμαι πρόσφυγας από την Κερύνεια (ΒΡΑΧΕΙΑ ΛΙΣΤΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ 2018 και ΒΡΑΧΕΙΑ ΛΙΣΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ 2018).