Lastest Blogs

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ / Ο πορτοκαλής γάτος που μύριζε νυχτολούλουδο / Γιώτα Συκκά / 2 Οκτωβρίου 2019

Γράφει η Γιώτα Συκκά για τα τρία βιβλία της Έρσης Νιαώτη "9 Παραμύθια και μια Ξύλινη Κουτάλα", "Κοιμήθηκα με τα μαλλιά μου μέσα σ' ένα άδειο κουτί πίτσας" και "Ο μοναδικός κύριος Μαμαλούξ", όλα από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο.

Περισσότερα

Ο Δαίμων της Λογοτεχνίας / Το πορτρέτο ενός καλλιτέχνη: Πέρσα Ζαχαριά / Ελένη Πούλου / 22 Σεπτεμβρίου 2019

H Πέρσα Ζαχαριά δίνει συνέντευξη στην Ελένη Πούλου και μας μιλάει για τη ζωή της, την εικονογράφηση και τα δύο βιβλία της με τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο "Η φάλαινα, το αγόρι και η θάλασσα ανάμεσά τους" και "Ήλιος με μουστάκια".

Περισσότερα

Μελίνα Σιδηροπούλου

Γεννήθηκε το 1977 στην Αθήνα. Σπούδασε Νομικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και από τότε εργάζεται ως δημοσιογράφος σε εφημερίδες, περιοδικά και ιστοτόπους. Βασικός σταθμός της διαδρομής της υπήρξε η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, ενώ σήμερα συνεργάζεται με το Βήμα και άλλα έντυπα....

Περισσότερα

Κόκκινη Αλεπού / Ήλιος με μουστάκια / Ζωή Κοσκινίδου / 5 Σεπτεμβρίου 2019

Η Κόκκινη Αλεπού εξασφάλισε την προδημοσίευση μιας από τις 26 συνολικά ιστορίες, που περιλαμβάνονται στο βιβλίο "Ήλιος με μουστάκια" της Μελίνας Σιδηροπούλου σε εικονογράφηση Πέρσας Ζαχαριά!

Περισσότερα

Nakasbookhouse / Βιβλία που ξαναδιαβάσαμε και τα προτείνουμε για το φθινόπωρο / Σοφία Πολίτου-Βερβέρη / 2 Σεπτεμβρίου 2019

Η Σοφία Πολίτου-Βερβέρη (ξανα)διαβάζει βιβλία που ξεχώρισε στο παρελθόν και μας τα προτείνει για το φθινόπωρο που έρχεται -μεταξύ αυτών και "Ο ζωγράφος με τις τρεις πατρίδες" του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου των εκδόσεων Καλειδοσκόπιο.

Περισσότερα

Nakasbookhouse / Η Εύη Τσιτιρίδου-Χριστοφορίδου και το βιβλίο "Ψίθυροι στην αμμουδιά" / Σοφία Πολίτου-Βερβέρη / 9 Ιουλίου 2019

Η Σοφία Πολίτου-Βερβέρη σε μια συνέντευξη με την Εύη Τσιτιρίδου-Χριστοφορίδου για το νέο της βιβλίο "Ψίθυροι στην αμμουδιά", των εκδόσεων Καλειδοσκόπιο, σε εικονογράφηση Έφης Κοκκινάκη.

Περισσότερα

Childit.gr / Το childit.gr προτείνει τα πιο συναρπαστικά παιδικά βιβλία για τις διακοπές / Αγγελική Λάλου / 10 Ιουλίου 2019

Η Αγγελική Λάλου επιλέγει τα καλύτερα παιδικά βιβλία των διακοπών, μεταξύ των οποίων και το "Ψίθυροι στην αμμουδιά" της Εύης Τσιτιρίδου-Χριστοφορίδου σε εικονογράφηση Έφης Κοκκινάκη.

Περισσότερα

Childit.gr / Τα βιβλία μάς ενώνουν: 20 Ιουνίου, τιμάμε την Παγκόσμια Μέρα Προσφύγων / Αγγελική Λάλου / 20 Ιουνίου 2019

Η Αγγελική Λάλου κάνει μια επιλογή από παιδικά βιβλία αφιερωμένα στα παιδιά-πρόσφυγες, για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, μεταξύ των οποίων και δύο των εκδόσεων Καλειδοσκόπιο: "Μελάκ, μόνος" και "Σκληρό Καρύδι".

  

Περισσότερα

KosVoice / Τα διαφορετικά! Όποια κι αν είναι αυτά! (Τα βιβλία του Eric Carle είναι για όλους! ) / Εύα Βακιρτζή / 11 Ιουνίου 2019

Η Εύα Βακιρτζή επιλέγει τα βιβλία του Eric Carle και εξηγεί γιατί τα παιδικά βιβλία και ο συγκεκριμένος συγγραφέας είναι ευεργετικά προς τα παιδιά με αναπτυξιακές δυσκολίες και αυτισμό.

Περισσότερα

Έφη Κοκκινάκη

Η Έφη Κοκκινάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, όπου σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών στο εργαστήριο του Νίκου Κεσσανλή. Από το 1995 ζει και εργάζεται στη Ρόδο. Ζωγραφική, μαθήματα εικαστικών σε εφήβους και εικονογραφήσεις παιδικών βιβλίων είναι αυτά που συνθέτουν την...

Περισσότερα

Εύη Τσιτιρίδου

Η Εύη Τσιτιρίδου-Χριστοφορίδου ζει στην Αθήνα. Σπούδασε Παιδαγωγικά και Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων. Έχει εργαστεί σε διάφορους φορείς και ΜΚΟ, με αντικείμενο την ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση σε θέματα πολιτισμού και περιβάλλοντος. Για 16 χρόνια αρθρογραφούσε στο παιδικό ένθετο "Οι Ερευνητές...

Περισσότερα

Πολίτης Παράθυρο / Βραβείο Λογοτεχνικού Βιβλίου για Παιδιά στον Κυριάκο Χαραλαμπίδη / 11 Ιουνίου 2019

Ο Κύπριος ποιητής απέσπασε το Βραβείο Λογοτεχνικού Βιβλίου για παιδιά για το έργο του «Σαλιγκάρι και Φεγγάρι» [εκδ. Καλειδοσκόπιο, 2019], μια ποιητική συλλογή για παιδιά.

 

Περισσότερα

Elniplex / Η Χρυσή Λίστα 2019: τα καλύτερα βιβλία για παιδιά 0-7 ετών / Απόστολος Πάππος / 10 Απριλίου 2019

Το ELNIPLEX ανακοινώνει τις ετήσιες Χρυσές Λίστες για το 2019. Πρόκειται για συγκεντρωτική λίστα των καλύτερων βιβλίων που εκδόθηκαν από τις αρχές Απριλίου 2018 μέχρι τις αρχές Απριλίου 2019. Μεταξύ αυτών και 7 βιβλία των εκδόσεων Καλειδοσκόπιο!

Περισσότερα

ΚΥΠΕ / Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Κυριάκου Χαραλαμπίδη στο Σπίτι της Κυπρου / Αδάμος Ζαχαριάδης / 4 Απριλίου 2019

Γράφει ο Αδάμος Ζαχαριάδης στο ΚΥΠΕ για την νέα παιδική ποιητική συλλογή του Κυριάκου Χαραλαμπίδη από την παρουσίασή του στο Σπίτι της Κυπρου

Περισσότερα

Κυριάκος Χαραλαμπίδης: Σαλιγκάρι και Φεγγάρι / Ομιλία Παυλίνας Παμπούδη / 2 Απριλίου 2019

Διαβάστε την ομιλία της ποιήτριας Παυλίνας Παμπούδη, στην παρουσίαση της παιδικής ποιητικής συλλογής του Κυριάκου Χαραλαμπίδη "Σαλιγκάρι και Φεγγάρι" στο Σπίτι της Κύπρου, στις 2 Απριλίου 2019.

 

Περισσότερα

ΡΙΚ - Πρώτο Πρόγραμμα / Βήμα στους Γονείς (Κυριάκος Χαραλαμπίδης) / 7 Μαρτίου 2019

Ακούστε τη συνέντευξη του ποιητή και συγγραφέα του βιβλίου "Σαλιγκάρι και φεγγάρι", Κυριάκου Χαραλαμπίδη, ο οποίος μιλάει για το ίδιο το βιβλίο, αλλά και εν γένει για την ποίηση για παιδιά, στην εκπομπή "Βήμα στους Γονείς" του Πρώτου Προγράμματος του ΡΙΚ.

Περισσότερα

Ο Αναγνώστης / Βιβλία χωρίς λόγια / Μαρίζα Ντεκάστρο / Μάρτιος 2019

Η Μαρίζα Ντεκάστρο γράφει στον Αναγνώστη για τα βιβλία χωρίς λόγια, με αναφορά στο μοναδικό ελληνικό βιβλίο χωρίς λόγια των εκδόσεων Καλειδοσκόπιο "Η φάλαινα, το αγόρι και η θάλασσα ανάμεσά τους, της Πέρσας Ζαχαριά.

Περισσότερα

Κόκκινη Αλεπού / Τα βιβλία δεν χρειάζονται πάντα λόγια / Μελίνα Σιδηροπούλου / 13 Μαρτίου 2019

Γράφει η Μελίνα Σιδηροπούλου στην Κόκκινη Αλεπού για τα βιβλία χωρίς λόγια ή αλλιώς Silent Books, επιλέγοντας μεταξύ άλλων και το πρώτο ελληνικό silent book που εκδόθηκε φέτος από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο με τίτλο "Η φάλαινα, το αγόρι και η θάλασσα ανάμεσά τους" της Πέρσας Ζαχαριά.

Περισσότερα

Μια κάμπια πολύ πεινασμένη στον ΙΑΝΟ!

IANOS | 50 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ «ΜΙΑ ΚΑΜΠΙΑ ΠΟΛΥ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΗ»

ERIC CARLE & ΜΥΡΤΩ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

 

Οι εκδόσεις Καλειδοσκόπιο και ο Παιδικός IANOS, γιορτάζοντας τα 50 χρόνια του βιβλίου Μια κάμπια πολύ πεινασμένη του Eric Carle, παρουσιάζουν μια ξεχωριστή δράση για τους μικρούς και μεγάλους του φίλους.

Η κάτοχος δύο ρεκόρ Γκίνες-origami instructor Μυρτώ Δημητρίου, θα ζωντανέψει τους ήρωες των βιβλίων με την ιαπωνική εικαστική τέχνη της χαρτοδιπλωτικής origami. Τα παιδιά θα δημιουργήσουν τη δική τους «Κατσούφα Πασχαλίτσα» αλλά και πολύχρωμες πεταλούδες, μετά την αφήγηση του βιβλίου «Μια Κάμπια πολύ πεινασμένη».

16 Μαρτίου 2019, 13:00

Είσοδος ελεύθερη

Για παιδιά από 4 ετών και άνω

Περισσότερα

Childit.gr / «Μια φορά κι έναν καιρό… ήταν ένα κορίτσι…» / Αγγελική Λάλου / 8 Μαρτίου 2019

Με αφορμή τη Μέρα της Γυναίκας διαβάζουμε παιδικά βιβλία και παραμύθια για σύγχρονες γυναίκες που έγραψαν Ιστορία ή θα μείνουν στην Ιστορία ή για κορίτσια που λένε τη δική τους ιστορία και που θα αφήσουν το στίγμα τους στην παιδική λογοτεχνία, μεταξύ των οποίων και το βιβλίο της Ελένης Σβορώνου, "Σκληρό Καρύδι", των εκδόσεων Καλειδοσκόπιο.

Περισσότερα

Το "Σαλιγκάρι και Φεγγάρι" στην Παιδική Βιβλιοθήκη Ορέστου

Τετάρτη 13 Μαρτίου || Ώρα: 18.30-19:30

Η ποίηση με τα ταχταρίσματα και τα νανουρίσματα είναι το πρώτο λογοτεχνικό είδος με το οποίο έρχεται σε επαφή το παιδί από τη βρεφική του ηλικία. Το «Σαλιγκάρι και φεγγάρι» είναι η μόνη ποιητική συλλογή του Κυριάκου Χαραλαμπίδη που απευθύνεται σε παιδιά. Είναι μια συλλογή που σε κάνει να γελάς, να σκέφτεσαι, να φαντάζεσαι, να δημιουργείς ενώ, παράλληλα, προβάλλει με αφοπλιστική αθωότητα, πανανθρώπινες αξίες και ιδανικά. Ελάτε, λοιπόν, να εξερευνήσουμε παρέα τον μαγευτικό κόσμο της ποίησης αλλά και να χορέψουμε και να τραγουδήσουμε… Γιατί η ποίηση δεν είναι μόνο για να την διαβάζουμε αλλά για να την βιώνουμε…

Με τη φιλόλογο και δασκάλα γιόγκα Prana Vinyasa Flow®200RYT Κατερίνα Καραβαγγέλη

Για παιδιά από 5-8 ετών (με προεγγραφή)

Φορέας: Δ/νση Βιβλιοθηκών και Μουσείων - Τμήμα Περιφερειακών Βιβλιοθηκών

Παιδική Βιβλιοθήκη Ορέστου | Ορέστου 33 & Χαλκιδικής, Θεσσαλονίκη 546 42 | Τ. 2310852384 | pvivlio.orestou@thessaloniki.gr

Περισσότερα

Μ' ένα γαλάζιο άλογο..στην ΠΥΡΝΑ!

Ο Έρικ Καρλ, αυτός ο μεγάλος δημιουργός για μικρά παιδιά, χρησιμοποιεί την τεχνική του κολάζ στα έργα του και μας παρασύρει στον μαγικό κόσμο της τέχνης, όπου δεν υπάρχει σωστό ή λάθος παρά μόνο η ομορφιά που μας αποκαλύπτουν τα σχέδια και τα χρώματα. Εκπαιδευτικό-εικαστικό παιχνίδι με τη Μαργαρίτα Κωτσίνη, βασισμένο στο βιβλίο «Το Γαλάζιο Άλογο» (εκδ. Καλειδοσκόπιο).

Σάββατο 2 Μαρτίου | Ώρα: 11.30 (ΠΠ4) | Για παιδιά 4+ ετών
Eίσοδος ελεύθερη, κράτηση θέσης απαραίτητη
Περισσότερες πληροφορίες: https://www.pyrna.gr/

Περισσότερα

Είκοσι σημαντικοί δημιουργοί στη 2η Βιβλιογιορτή στο Κερατσίνι!

Μεταξύ άλλων θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις για τα δύο βιβλία των εκδόσεων Καλειδοσκόπιο "Ο Τζικιτζίκ, ο Κρικικρίκ και η παράξενη χορωδία του δάσους" (18/2, Τατιάνα Ζωγράφου) και "Η φάλαινα, το αγόρι και η θάλασσα ανάμεσά τους" (12/3, Πέρσα Ζαχαριά, Μαργαρίτα Κωτσίνη)!

Περισσότερα

Μια Κυριακή στον Κήπο του Έρικ Καρλ!

Στις 17 Φεβρουαρίου, από τις 11.00 έως τις 14.00, ελάτε στην "Παραμυθούπολη" (Καβάφη 12, Θεσσαλονίκη) για μια μέρα αφιερωμένη στον Ερικ Καρλ γεμάτη παιχνίδια, αλλά και παράλληλες εκθέσεις ζωγραφικής εμπνευσμένες από τα βιβλία του μεγάλου παραμυθά!

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα εδώ.

Περισσότερα

"Τα παιδιά βλέπουν. 20 καλλιτέχνες εικονογραφούν"

Οι εκδόσεις Καλειδοσκόπιο συμμετέχουν στην έκθεση "Τα παιδιά βλέπουν. 20 καλλιτέχνες εικονογραφούν" με τα βιβλία των: 
- Μάρως Κατσίκα, "Ο Κουκούσκα", σε εικονογράφηση της ίδιας
- Μάρως Κατσίκα, "Το καραβάκι", σε εικονογράφηση της ίδιας
- Νεκτάριου Στελλάκη, "Είμαι πρόσφυγας απ’ την Κερύνεια", σε εικονογράφηση Αχιλλέα Ραζή
- Αργυρώς Πιπίνη, "Μελάκ, μόνος" σε εικονογράφηση Αχιλλέα Ραζή
- Λίλας Πατρόκλου, "Ο Λάμπης", σε εικονογράφηση Κατερίνας Χαδουλού
- Εύης Γεροκώστα, "Ασφοντυλίτης", σε εικονογράφηση Κώστα Μαρκόπουλου

Τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου, στις 19.00 στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων!

Σας περιμένουμε!

Περισσότερα

Παρουσίαση βιβλίου "Το Όνειρο του Ιωάννη" στην Κ.Ε.Θ.!

Την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου και ώρα 19.00 παρουσιάζεται στην Κερκυραϊκή Ένωση Θεσσαλονίκης "Ο Άγιος Σπυρίδων" το βιβλίο της Έλσας Μυρογιάννη "Το όνειρο του Ιωάννη", με ομιλητές τη Θάλεια-Μαρία Αλεξάκη, τον Σταύρο Γρόσδο και την Ευαγγελία Ψυχογυιού, ενώ την εκδήλωση συντονίζει η Ελένη Χειμαριού. Σας περιμένουμε όλους εκεί!

Περισσότερα

Παρουσίαση βιβλίου "Το Όνειρο του Ιωάννη" στην Κ.Ε.Θ.!

Την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου και ώρα 19.00 παρουσιάζεται στην Κερκυραϊκή Ένωση Θεσσαλονίκης "Ο Άγιος Σπυρίδων" το βιβλίο της Έλσας Μυρογιάννη "Το όνειρο του Ιωάννη", με ομιλητές τη Θάλεια-Μαρία Αλεξάκη, τον Σταύρο Γρόσδο και την Ευαγγελία Ψυχογυιού, ενώ την εκδήλωση συντονίζει η Ελένη Χειμαριού. Σας περιμένουμε όλους εκεί!

Περισσότερα

Παρουσίαση βιβλίου "Το Όνειρο του Ιωάννη" στην Κ.Ε.Θ.!

Την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου και ώρα 19.00 παρουσιάζεται στην Κερκυραϊκή Ένωση Θεσσαλονίκης "Ο Άγιος Σπυρίδων" το βιβλίο της Έλσας Μυρογιάννη "Το όνειρο του Ιωάννη", με ομιλητές τη Θάλεια-Μαρία Αλεξάκη, τον Σταύρο Γρόσδο και την Ευαγγελία Ψυχογυιού, ενώ την εκδήλωση συντονίζει η Ελένη Χειμαριού. Σας περιμένουμε όλους εκεί!

Περισσότερα

Πέρσα Ζαχαριά

Η Πέρσα Ζαχαριά γεννήθηκε στην Αθήνα το 1987. Σπούδασε σκηνογραφία και ενδυματολογία στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου  και ζωγραφική στο Central Saint Martins. Έχει συμμετάσχει σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στο Λονδίνο και στην Αθήνα, όπου ζει και εργάζεται ως...

Περισσότερα

Proust & Kraken / Συνεντεύξεις: Δημήτρης Αναστασίου / Νίκος Γρηγοριάδης / 14 Ιανουαρίου 2019

Ο Νίκος Γρηγοριάδης παίρνει συνέντευξη από τον Δημήτρη Αναστασίου συζητώντας για το εικονιστόρημά του "Α=-Α", για τις επιρροές του ίδιου του καλλιτέχνη και για τον κόσμο των graphic novels. Όλα αυτά στο Proust and Kraken.

Περισσότερα

Πολίτης - "Παράθυρο" / «Σαλιγκάρι και Φεγγάρι»: ποιητική συλλογή για παιδιά από τον Κυριάκο Χαραλαμπίδη / Ιανουάριος 2019

Την πρώτη του ποιητική συλλογή για παιδιά, με τίτλο «Σαλιγκάρι και Φεγγάρι», κυκλοφόρησε ο ποιητής Κυριάκος Χαραλαμπίδης σε εικονογράφηση Μαριλένας Μελισσηνού, από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο. 

Περισσότερα

Κυριάκος Χαραλαμπίδης

Γεννήθηκε στην Κύπρο το 1940. Σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία στην Αθήνα, όπου παρακολούθησε και μαθήματα Θεάτρου, και ειδικεύτηκε σε θέματα Ραδιοφωνίας στο Μόναχο. Εργάστηκε στη Μέση Εκπαίδευση, και για τρεις δεκαετίες στο Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου, από το οποίο αφυπηρέτησε ως Διευθυντής...

Περισσότερα

Gazzetta.gr / Πέντε βιβλία που πρέπει να διαβάσετε το 2019! / Gazzetta team / Δεκέμβριος 2018

Μέσω του Gazzetta Weekend Journal σε κάθε ευκαιρία προτείνουμε για μικρούς και μεγάλους αναγνώστες μας, διάφορα βιβλία. Άλλωστε θεωρούμε το πολυτιμότερο δώρο που μπορείτε να κάνετε τόσο στα αγαπημένα σας πρόσωπα, όσο και στον ίδιο σας τον εαυτό! Μετά τις αθλητικές εκδόσεις, αλλά και τα παιδικά παραμύθια που προτείναμε τις προηγούμενες εβδομάδες, αυτή την φορά με την πολύτιμη συνεργασία της Φωτεινής Κωνσταντοπούλου αναλύουμε πέντε εξαιρετικά βιβλία που όλοι θα πρέπει να διαβάσετε (ή και να χαρίσετε ως δώρο) στην νέα χρονιά! Μεταξύ αυτών και "Τα 13 Ρολόγια" των εκδόσεων Καλειδοσκόπιο.

Περισσότερα

Elniplex / Η Μεγάλη Βιβλιο-Ανασκόπηση 2018 του ELNIPLEX / Απόστολος Πάππος / 30 Δεκεμβρίου 2018

Το 2018 ήταν μια χρονιά με σπουδαία γεγονότα στο χώρο του βιβλίου αλλά και αρκετές σημαντικές εκδόσεις.

Οι εκδόσεις Καλειδοσκόπιο έδωσαν το παρόν με τις συμμετοχές τους και τις διακρίσεις τους, αναγνωρίζοντας ότι το 2018 ήταν μια υπέροχα γεμάτη χρονιά!!

Περισσότερα

Gazzetta.gr / Παραμύθι, το καλύτερο δώρο για το παιδί! / Φωτεινή Κωνσταντοπούλου / Δεκέμβριος 2018

Mέρες που είναι τα δώρα έχουν την τιμητική τους! Ειδικά στα μικρά παιδιά. Τα παιχνίδια εντυπωσιάζουν, όμως τίποτα δεν είναι πιο ουσιαστικό από ένα παραμύθι και το G-Weekend σας προτείνει μερικά από αυτά -μεταξύ αυτών και "Το κροκοδειλάκι που έγινε λιβάδι" των εκδόσεων Καλειδοσκόπιο.

Περισσότερα

Bookpress / Βιβλία για όλα τα παιδιά για Καλές Γιορτές! / Ελένη Κορόβηλα / 23 Δεκεμβρίου 2018

Προτάσεις για παιδιά από τη βιβλιοπαραγωγή του τελευταίου χρόνου. Τα βιβλία χωρίζονται σε χριστουγεννιάτικα λόγω εποχής, γνώσεων για όλα τα ενδιαφέροντα και εικονογραφημένα για πολύ μικρούς αλλά και μεγαλύτερους αναγνώστες. Ανάμεσά τους και 2 των εκδόσεων Καλειδοσκόπιο: "Το βιβλίο αυτό πιστεύει ότι είσαι επιστήμονας" και "Μια πυγολαμπίδα πολύ μόνη"

 

Περισσότερα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Τέχνες & Γράμματα / Παραμύθια χωρίς ημερομηνία λήξης / Μαρία Τοπάλη / 16 Δεκεμβρίου 2018

Περιδιάβαση στον κόσμο του παιδικού βιβλίου, αναζητώντας αστέρια και δέντρα που θα υπάρχουν και μετά τα Χριστούγεννα.

Γράφει η Μαρία Τοπάλη στην Κυριακάτικη Καθημερινή για τον "Δέντρο" της Αγνής Στρουμπούλη.

Περισσότερα

Αθήνα 984 / Ντάμες Σπαθί / Ελεωνόρα Ορφανίδου / 13 Δεκεμβρίου 2018

Ακούστε την Δήμητρα Σίμου, μια εκ των 2 μεταφραστριών του βιβλίου "Ο Κήπος των Θεών"  του Gerald Durrell, στην εκπομπή "Ντάμες Σπαθί" του Αθήνα 984 στη συνέντευξη που έδωσε στην Ελεωνόρα Ορφανίδου, πατώντας εδώ.

Περισσότερα

LIFO / Αφιέρωμα στο βιβλίο / Μαρία Δρουκοπούλου / 13 Δεκεμβρίου 2018

Παρουσίαση των 4 νέων βιβλίων των εκδόσεων Καλειδοσκόπιο "Τα 13 Ρολόγια", "Ο Κήπος των Θεών", "Μεταξοχώρι" & "Ο Καθρέφτης και άλλες πρόζες" (Μικρές ιστορίες για τον κόσμο) στο αφιέρωμα βιβλίου της έντυπης LIFO.

Περισσότερα

Κωστής Γκιμοσούλης

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Γράφει διηγήματα, όπως Η κραυγή της πεταλούδας. Καμιά φορά αυτά τα διηγήματα μεγαλώνουν και γίνονται νουβέλες ή μυθιστορήματα, όπως το Μια νύχτα με την Κόκκινη, Ανατολή, Χέρι στη φωτιά, Βρέχει φως, Το θηρίο είναι παντού, η ταξιδιωτική νουβέλα Εξομολόγηση σ’ έναν κολομβιανό...

Περισσότερα

Γιάννης Νεγρεπόντης

Ο Γιάννης Νεγρεπόντης (Γιάννης Ξυνοτρούλιας) γεννήθηκε το 1930 στη Λάρισα και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Κλασική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και θέατρο στην Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών με τον Δημήτρη Ροντήρη.  Έγραψε ποίηση, πεζογραφία, θέατρο, παιδική λογοτεχνία, συνεργάστηκε με...

Περισσότερα

"Η Γυναίκα που Κοιμάται" στην Art 10 Gallery

Την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου και ώρα 20.00 παρουσιάζεται στην Art 10 Gallery, Παρθενώνος 39 το βιβλίο της Εύης Γεροκώστα "Η Γυναίκα που Κοιμάται", με αφήγηση της ίδιας και της Γιώτας Δασκαλάκη. Σας περιμένουμε όλους εκεί!

Περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο μπορείτε να βρείτε εδώ.

Περισσότερα

Daniel Egneus

Γεννήθηκε στη Σουηδία, αλλά έχει ζήσει σε πολλές χώρες και πόλεις – ανάμεσά τους η Πράγα, το Λονδίνο, το Βερολίνο, η Ρώμη, το Μιλάνο. Εδώ και κάποια χρόνια έχει ως βάση του την Αθήνα. Είναι καταξιωμέ­ νος καλλιτέχνης, με ατομικές εκθέσεις και συμμετοχές σε πολλές ομαδικές σε όλο τον κόσμο, και...

Περισσότερα

"Το Τυφλό Σπίτι": Παρουσίαση του βιβλίου στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου στις 19.00 σας περιμένουμε στην Ελληνοαμερικανική Ένωση (Μασσαλίας 22) για την παρουσίαση του νέου μας βιβλίου "Τυφλό Σπίτι" της Δώρας Βουρλούμη, σε εικονογράφηση Αγνής Κατζουράκη.

Όλα τα έσοδα από την πώληση του βιβλίου θα διατεθούν για τους σκοπούς της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή! Πληροφορίες εκδήλωσης στο 210-3632788

Περισσότερα

"Μια φορά κι ένα καιρό ήταν το βιβλίο".. στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας!

Για ακόμα ένα Σάββατο στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας, παρουσιάζουμε στα παιδιά πως εκδίδεται ένα βιβλίο και άλλα πολλά μυστικά, με αφορμή το "Μια φορά και έναν καιρό.. ήταν το βιβλίο"! 

Σάββατο 17 Νοεμβρίου και ώρα 12.00 | Παρουσίαση προγράμματος: Μαργαρίτα Κωτσίνη | Ανδρομάχης 86Α

Περισσότερα

"Το βιβλίο αυτό κάνει τα μαθηματικά παιχνίδι" στο βιβλιοπωλείο Ο Γάτος Μαουρίτσιο!

Το Σάββατο 10 Νοεμβρίου και ώρα 12 π.μ. περιμένουμε μικρούς ντεντέκτιβ από 6 έως 9 ετών να λύσουν γρίφους και ό,τι άλλο.. προκύψει στο βιβλιοπωλείο Ο Γάτος Μαουρίτσιο, Ευφρονίου 10-12, στην Αθήνα!

Περισσότερα

Παρουσίαση βιβλίου του Ηλία Κουνέλα

Τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου στις 19.30, στο Βιβλιοπωλείο Πλειάδες σας προσκαλούμε στην παρουσίαση του βιβλίου "Το εγχειρίδιο ενός κλόουν" του Ηλία Κουνέλα με συντονιστή τον ίδιο και ομιλητές τους Γ. Σουγκλάκο, Ι. Αντώναρου, Ν. Σαραντοπούλου & π. Δ. Ι. Μαρούλη. Συμμετέχουν οι ηθοποιοί Ι. Γρίβα και Π. Ιωσηφίδης.

Σας περιμένουμε!

Περισσότερα

Elniplex / 11 θαυμάσια βιβλία για να φανερώσεις σύγχρονες αξίες στα παιδιά / Απόστολος Πάππος / 1 Οκτωβρίου 2018

Ο Απόστολος Πάππος επιλέγει 11 παιδικά βιβλία που "διδάσκουν χωρίς να διδάσκουν", μεταξύ των οποίων ξεχωρίζει και "Το παραμύθι της μοναξιάς" των εκδόσεων Καλειδοσκόπιο.

Περισσότερα

Νότες Λογοτεχνίας / Ο Τζικιτζίκ ο Κρικικρίκ και η παράξενη χορωδία του δάσους / Θεοδόσιος Π. Βαφειάδης / 13 Οκτωβρίου 2018

Γράφει ο Θεοδόσιος Π. Βαφειάδης για το "Ο Τζικιτζίκ ο Κρικικρίκ και η παράξενη χορωδία του δάσους" του Κώστα Μάγου σε μουσική Τατιάνας Ζωγράφου και εικονογράφηση Κατερίνας Χαδουλού.

Περισσότερα

Κόκκινη Αλεπού / Νέες κυκλοφορίες και τι περιμένουμε ως τα Χριστούγεννα / Ζωή Κοσκινίδου / 5 Οκτωβρίου 2018

Η Ζωή Κοσκινίδου επιλέγει νέες και επερχόμενες κυκλοφορίες στον χώρο του παιδικού εικονογραφημένου βιβλίου και της παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας για αυτό το χειμώνα, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζει τέσσερα των εκδόσεων Καλειδοσκόπιο.

Περισσότερα

Το "Φτου και Βγαίνω" στα Χανιά!

Το Σάββατο 6 Οκτωβρίου οι εκδόσεις Καλειδοσκόπιο ταξιδεύουν στα Χανιά για την παρουσίαση του βιβλίου "Φτου και Βγαίνω" της Άννας Νεμπαυλάκη, που πραγματοποιείται στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων στις 19.00! Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Ηλίας Κουρκούτας, Κωνσταντίνος-Αλκέτας Ουγγρίνης, Αθηνά Ντούλια και Ανδρονίκη Κοκοτσάκη, ενώ την εκδήλωση θα συνοδεύσει μουσικά η Αλκυόνη Μαλεκάκη και μαθητές του 9ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων. Συντονίζει ο Βαγγέλης Κακατσάκης.
Είσοδος ελεύθερη!

Περισσότερα

O "Ασφοντυλίτης" και η "Γυναίκα που κοιμάται" πάνε Κομοτηνή!

...Και το ταξίδι συνεχίζεται!
Αυτή τη φορά στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κομοτηνής σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Βιβλιοχαρτοπωλείο και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ροδόπης, μόλις μια μέρα μετά την Ξάνθη! Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου στις 11:30 -θα είμαστε όλοι εκεί!

Περισσότερα

Γιορτές Παλιάς Πόλης Ξάνθης 2018 με την Εύη Γεροκώστα!

Η Εύη Γεροκώστα παίρνει τον "Ασφοντυλίτη" και τη "Γυναίκα που Κοιμάται" και ταξιδεύουν όλοι μαζί στο Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης, στα πλαίσια της διοργάνωσης "Γιορτές Παλιάς Πόλης Ξάνθης", τo Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου, στις 19.30. Σας περιμένουμε εκεί!

Περισσότερα

Γιορτές Παλιάς Πόλης Ξάνθης 2018 με την Εύη Γεροκώστα!

Η Εύη Γεροκώστα παίρνει τον "Ασφοντυλίτη" και τη "Γυναίκα που Κοιμάται" και ταξιδεύουν όλοι μαζί στο Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης, στα πλαίσια της διοργάνωσης "Γιορτές Παλιάς Πόλης Ξάνθης", τo Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου, στις 19.30. Σας περιμένουμε εκεί!

Περισσότερα

Ο "Ασφοντυλίτης" πάει Αμοργό!

Την Παρασκευή 24 Αυγούστου και ώρα 19:30, στο πλαίσιο της μουσικής παράστασης «Μαύρο μου χελιδόνι» με την Εύη Γεροκώστα και τον Παναγιώτη Τερζάκη που θα πραγματοποιηθεί στα Κατάπολα  της Αμοργού με τη φροντίδα της Ένωσης Καταπολιανών στο προαύλιο θεατράκι του Δημοτικού σχολείου, ανάμεσα στις ιστορίες και τα τραγούδια, που ξεκινούν από την Ήπειρο και συνεχίζουν στη Μικρά Ασία και τους Ινδιάνους της Αμερικής, βρίσκει τη θέση του και ο «Ασφοντυλίτης», που για πρώτη φορά θ’ ακουστεί στον δικό του τόπο…

Περισσότερα

Το βιβλίο "Στο Ηφαίστειο" πάει Νίσυρο!

Πάμε Νίσυρο!


Η Χριστίνα Φραγκεσκάκη παρουσιάζει το βιβλίο της "Στο Ηφαίστειο" την Τρίτη 7 Αυγούστου και ώρα 20.00 στην κεντρική πλατεία των Νικιών, "Πόρτα".

Για το βιβλίο θα μιλήσει η Ειρήνη Καρούτσου, αντιδήμαρχος και υπεύθυνη πολιτιστικών εκδηλώσεων, ενώ μουσικά θα τη συνοδεύσουν οι Αθηνά Λαμπίρη, Νίκος Μήλας και Χαρούλα Τσαλμπαρά. 

Όσοι βρεθείτε στη Νίσυρο εκείνες τις μέρες, μην το χάσετε!

Περισσότερα

Δημήτρης Αναστασίου

Ο Δημήτρης Αναστασίου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, στο εργαστήριο του Χρόνη Μπότσογλου. Έχει πραγματοποιήσει δύο ατομικές εκθέσεις («Πίνακες που αναπαριστούν πίνακες» το 2009, «Εξιστορημένες Εικόνες» το 2012) και έχει λάβει μέρος σε...

Περισσότερα

Οι εκδόσεις Καλειδοσκόπιο πάνε Αστυπάλαια!

Το 1ο Φεστιβάλ παιδικού βιβλίου Αστυπάλαιας είναι γεγονός!
Από 1 έως 4 Ιουνίου έντεκα δημιουργοί, συγγραφείς, μουσικοί και επιστήμονες, από την Ελλάδα θα παρουσιάσουν τα έργα τους σε μαθητές και γονείς, πραγματοποιώντας δράσεις με επίκεντρο το βιβλίο και θα τα προσκαλέσουν να μιλήσουν, να γράψουν, να παίξουν και να εκφραστούν δημιουργικά -οι εκδόσεις Καλειδοσκόπιο δεν θα μπορούσαν να λείπουν από αυτό!

Περισσότερα

Ταξιάρχης Κόλιας

Ο Ταξιάρχης Κόλιας σπούδασε Βυζαντινολογία και Νεοελληνική Ιστορία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στο πανεπιστήμιο της Βιέννης στη συνέχεια. 

Περισσότερα

Tàssies

Καταλανός δημοσιογράφος και εικονογράφος. Από το 1983 δημοσιεύει σχέδιά του κυρίως στον Τύπο της Βαρκελώνης και εικονογραφεί βιβλία τόσο δικά του όσο και άλλων συγγραφέων. Το βιβλίο του Elnenperdut (Το χαμένο παιδί), το οποίο μιλάει για την ελπίδα που δίνουν τα παιδιά μέσα σε καταστάσεις ακραίες...

Περισσότερα

Η Τέχνη της Αφήγησης Λαϊκών Παραμυθιών

Ιστορίες και στοχασμοί γύρω από την παιδική ηλικία              Η Τέχνη της Αφήγησης Λαϊκών Παραμυθιών                 Μερικές σκέψεις από τη μεριά του Δασκάλου   Πάντα νοιώθω «λιγότερη» από το ρόλο που πάω να παίξω. Τελικά, δάσκαλος γίνεσαι μέσα στην ίδια τη διαδικασία μετάδοσης αυτού που...

Περισσότερα

Βραβεία "Μαζί για το παιδί" 2018

 Βραβείο Μάθημα Ζωής Λίλα Πατρόκλου  'Οταν το εγώ γίνεται εμείς  Πριν από λίγες μέρες πραγματοποιήθηκε η απονομή των βραβείων "Μαζί για το παιδί" για το 2018. Η συγγραφέας μας Λίλα Πατρόκλου τιμήθηκε με το βραβείο "Μάθημα ζωής". Το συγκεκριμένο βραβείο απονέμεται σε προσωπικότητες από...

Περισσότερα

Ιστορίες και στοχασμοί γύρω από την παιδική ηλικία

Ιστορίες και στοχασμοίγύρω από την παιδική ηλικία Επιμορφωτική ημερίδα για νηπιαγωγούς και δασκάλους Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2018, 9.15 – 3.15 μ.μ.70o Δημοτικό Σχολείο Αθήνας (Καλλισπέρη 1, Ακρόπολη) ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ Παγκόσμια Οργάνωση Προσχολικής Αγωγής (OMEP) - Παράρτημα Αθήναςσε συνεργασία με τις...

Περισσότερα

Μαρίνα Δημοπούλου

Η Μαρίνα Δημοπούλου γεννήθηκε το 1978 στην Αθήνα. Σε νεαρή ηλικία παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής στο εργαστήρι της ζωγράφου Δάφνης Λιαναντωνάκη. Ξεκίνησε τις σπουδές της στη Σχολή Βακαλό Art and Design και τις συνέχισε στο Λονδίνο με Master στη γραφιστική και την πειραματική τυπογραφία στο...

Περισσότερα

Κώστας Μαρκόπουλος

Ο Κώστας Μαρκόπουλος γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1977 και σπούδασε Ζωγραφική στη Σχολή Καλών Τεχνών του ΑΠΘ. Στα εικαστικά του ενδιαφέροντα ανήκει η εικονογράφηση βιβλίων και γενικότερα η σχέση των εικόνων με τα κείμενα. Ανάμεσα σε άλλες εικονογραφικές του εργασίες, έχει τιμηθεί με το Κρατικό...

Περισσότερα

Πάνος Κυπαρίσσης

Ο Πάνος Κυπαρίσσης γεννήθηκε στην Οξυά Ιωαννίνων. Σπούδασε Μαθηματικά και Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της ΑΘήνας και Θέατρο στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης-Κάρολος Κουν.
Ηθοποιός και σκηνοθέτης στο θέατρο, στην τηλεόραση και στον κινηματογράφο. Εργάστηκε ως καθηγητής Φιλολογίας και...

Περισσότερα

Αγνή Στρουμπούλη

Η Αγνή Στρουμπούλη γεννήθηκε το 1952 στον Πειραιά - από τότε η θάλασσα. Από το 1995 στα ελληνικά λαϊκά παραμύθια. Μια άλλη θάλασσα μνήμης, ανακάλυψης και παρηγορίας. Πολλές εκδόσεις - ανθολογήσεις, μεταφράσεις, συγγραφή, cd, δεκατρία χρόνια εκπομπές στην Ελληνική Ραδιοφωνία, εργαστήρια για την...

Περισσότερα

Εύη Γεροκώστα

Η Εύη Γεροκώστα έχει ασχοληθεί με το περιβάλλον και τα ζώατη μετάφρασηεκπαιδευτικά προγράμματατην οργάνωση εκθέσεων βιβλίουαφήγησηθέατρομουσικήσυγγραφήμε άλλα περισσότερομε άλλα λιγότερο.

Περισσότερα

Ο Πάνος Κυπαρίσσης στον ΙΑΝΟ

Ο Πάνος Κυπαρίσσης στον ΙΑΝΟ
Ο Πάνος Κυπαρίσσης στον ΙΑΝΟ
Θα χαρούμε πολύ να σας δούμε στον ΙΑΝΟ στη Σταδίου, την Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017, για την παρουσίαση του νέου βιβλίου του Πάνου Κυπαρίσση "Το παραμύθι της μοναξιάς" σε εικονογράφηση Μαρίνας Δημοπούλου.

Περισσότερα

Τα φαντάσματα του Θόδωρου Παπαγιάννη στο Αρσάκειο Ιωαννίνων

Στις 12 Νοεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε στο Αρσάκειο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου ΤΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΟΥ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ της Έλσας Μυρογιάννη.  Το βιβλίο πραγματεύεται τη ζωή και το έργο του σπουδαίου ηπειρώτη γλύπτη. Στην παρουσίαση μίλησε η συγγραφέας, που ανέπτυξε...

Περισσότερα

ERIC CARLE Ένας μεγάλος δημιουργός για μικρά παιδιά

     16 Απριλίου 2016 Επιμορφωτική ημερίδα για νηπιαγωγούς και δασκάλους Διοργάνωση: Παγκόσμια Οργάνωση Προσχολικής Αγωγής (OMEP) – Παράρτημα Αθήνας σε συνεργασία με τις Εκδόσεις ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ   Ποιος είναι ο Eric Carle; Ο Eric Carle γεννήθηκε στις Συρακούσες της Νέας Υόρκης το 1929. Οι γονείς...

Περισσότερα

Αναγνώσεις της Ελληνικής Μεταπολεμικής Αρχιτεκτονικής

Παρουσίαση βιβλίου «Αναγνώσεις της ελληνικής μεταπολεμικής αρχιτεκτονικής»  του Παναγιώτη Τσακόπουλου Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων   Μια ιστορική και κριτική θεώρηση βασισμένη στην έρευνα του έργου 18 αρχιτεκτόνων και αρχιτεκτονικών γραφείων, που δραστηριοποιήθηκαν στην Ελλάδα στο δεύτερο ήμισυ του...

Περισσότερα

Ημέρα κατά του ρατσισμού στην Πάτρα

Η Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων εορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Μαρτίου. Καθιερώθηκε το 1966 από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών σε ανάμνηση ενός τραγικού συμβάντος, που συγκλόνισε την παγκόσμια κοινή γνώμη.Την ίδια μέρα γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης. Ο...

Περισσότερα

Η Αργυρώ Πιπίνη στο BOOKTALKS στο Π.Φάληρο

  Η Αργυρώ Πιπίνη παρουσιάζει το νέο της βιβλίο Το δικό τους ταξίδι και περιμένει μικρούς και μεγάλους να μιλήσουν για τους δικούς τους παππούδες και γιαγιάδες και να φτιάξουν ένα άλμπουμ αναμνήσεων! info: Κυριακή 15 Μαρτίου, στο βιβλιοπωλείο BOOKTALKS, Αρτέμιδος και Αγ. Αλεξάνδρου, στο Π....

Περισσότερα

Το ΚΑΡΑΒΑΚΙ της Μάρως Κατσίκα στον ΕΥΡΙΠΙΔΗ στη Στοά

Το ΚΑΡΑΒΑΚΙ της Μάρως Κατσίκα στον ΕΥΡΙΠΙΔΗ στη Στοά   Η Μάρω Κατσίκα περιμένει τους μικρούς μας φίλους στον ΕΥΡΙΠΙΔΗ στη Στοά, αυτό το Σάββατο , σε ένα ταξίδι γεμάτο χρώματα και σχήματα, παρέα με ΤΟ ΚΑΡΑΒΑΚΙ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΕΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ... Η τέχνη του κολλάζ στο απόγειό της....

Περισσότερα

Εκπαιδευτικός σάκος Μουσείου Θήβας

ΕΝΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΑΚΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ   Θέμα: Η Βοιωτία από τα βυζαντινά χρόνια ως το 1830: ιστορικά γεγονότα και αρχαιολογικά ευρήματα. Προτεινόμενοι χώροι: Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών (αίθουσες 9-10), Μεσαιωνικός Πύργος Σαιντ Ομέρ (αυλή μουσείου), Αρχαιολογικός χώρος Δικαστικού...

Περισσότερα

Στον Πύργο του Σαιντ Ομέρ

Το Σάββατο 13 Ιουνίου, το Αρχαιολογικό Μουσείο της Θήβας πρόσφερε μια υπέροχη βραδιά στους κατοίκους της πόλης, τους φίλους και τους συνεργάτες που πλαισίωσαν τα δύο έργα που ολοκληρώνονται σχεδόν παράλληλα: την αποκατάσταση του φράγκικου πύργου του Σαιντ Ομέρ, και την επανέκθεση του...

Περισσότερα

Σύγχρονη τέχνη από τη locus athens

Η locus athens στο πλαίσιο της τελευταίας της δράσης την Αθήνα, προσκάλεσε την Rowena Hughes να πραγματοποιήσει μια έρευνα στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη και στο Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστήμιου Αθήνων, δημιουργώντας μια σειρά νέων έργων. Μελετώντας συστηματικά τις συλλογές της Γενναδείου Βιβλιοθήκης...

Περισσότερα

23Η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων

Η 23η ΕΒΑ, στο πλαίσιο έργων συντήρησης και αποκατάστασης στην περιοχή της Θήβας, ολοκλήρωσε τη συντήρηση του Πύργου του Σαιντ Ομέρ, που κτίστηκε το 1278 από τον άρχοντα της Θήβας, Νικόλαο Β΄ de Saint-Omer ή Σανταμέρη. Οι Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο ανέλαβαν το σχεδιασμό και την παραγωγή του εποπτικού...

Περισσότερα

Φιλοδασική Ένωση Αθηνών

Η Φιλοδασική Ένωση Αθηνών, μέσα από τις δράσεις της στο Αισθητικό Δάσος της Καισαριανής και στο Βοτανικό κήπο που έχει δημιουργήσει, πρωτοστατεί στην προώθηση της φιλοδασικής συνείδησης. Διοργανώνει διαλέξεις και εξορμήσεις στο πλαίσιο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης μαθητών σε δάση. Συμβάλλει...

Περισσότερα

Mom - Εταιρεία για τη Μελέτη και Προστασία της Μεσογειακής Φώκιας

 mom-Εταιρεία για τη μελέτη και Προστασία της μεσογειακής Φώκιας

Η MOm ανέλαβε την πρωτοβουλία και ξεκίνησε τον Μάιο του 2014, το διετούς διάρκειας πρόγραμμα, «Η μεσογειακή φώκια, Monachus monachus, επιστρέφει στις ακτές του Αργοσαρωνικού», με κύριο δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και τη συγχρηματοδότηση του Thalassa Foundation. Στόχος του προγράμματος είναι η επιστημονική έρευνα και καταγραφή του πληθυσμού του είδους στην περιοχή, η ενημέρωση των τοπικών πληθυσμών, μέσα από ένα πλήθος εκπαιδευτικών δράσεων και εκδηλώσεων και η διαμόρφωση διαχειριστικών προτάσεων. Οι Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο ανέλαβαν το σχεδιασμό και την παραγωγή του εκπαιδευτικού υλικού που θα αποσταλεί σε δημοτικά σχολεία του Αργοσαρωνικού, στο πλαίσιο του προγράμματος. 

Περισσότερα

Λίλα Πατρόκλου

Η Λίλα Πατρόκλου είναι συγγραφέας παιδικών βιβλίων. Έχει δημιουργήσει και συντονίζει τέσσερις Παιδικές Λέσχες Ανάγνωσης, καθώς και μια Εφηβική και μια Ενηλίκων, πάντα με αντικείμενο την παιδική και νεανική λογοτεχνία. Συμμετέχει στο πρόγραμμα «Χώροι πολιτισμού και πρόσβαση» και συνεργάζεται με...

Περισσότερα

Μαρίζα Ντεκάστρο

Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Παιδαγωγικά και Λογοτεχνία για παιδιά και νέους στη Σορβόνη. Δίδαξε Ιστορία και Λογοτεχνία σε παιδιά του Δημοτικού στην ιδιωτική εκπαίδευση. Γράφει κριτική παιδικού και εφηβικού βιβλίου στο ηλεκτρονικό περιοδικό Ο ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ (http://www.oanagnostis.gr/). Είναι...

Περισσότερα

Μαρία Πετκανοπούλου

Η Μαρία Πετκανοπούλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1960. Εργάζεται χρόνια ως νηπιαγωγός. Με τους μικρούς μαθητές της δοκιμάζει τις ιδέες της για το πώς η μάθηση μπορεί να γίνεται ολοένα πιο πολύπλευρη εμπειρία τόσο για τα παιδιά όσο και για τους εκπαιδευτικούς. Ως συγγραφέας, κυκλοφόρησε το πρώτο...

Περισσότερα

Μιχάλης Καζάζης

Ο Μιχάλης Καζάζης σπούδασε εικονογράφηση στο Μπράιτον της Αγγλίας. Έχει ασχοληθεί με την εικονογράφηση παιδικών και εκπαιδευτικών βιβλίων, συγγραφή παραμυθιών, κινούμενα σχέδια, θεατρικά σκηνικά, σχεδιασμό στάμπας t-shirt, σχεδίαση-επιμέλεια παιχνιδιών και κατασκευή χρηστικών αντικειμένων....

Περισσότερα

Κώστας Μάγος

Ο Κώστας Μάγος γεννήθηκε στη Μυτιλήνη και ζει στον Βόλο. Είναι Λέκτορας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ασχολείται με τη διαπολιτισμική εκπαίδευση. Όταν έχει χρόνο, του αρέσει να κάνει βόλτες στο δάσος και, ανάμεσα στα άλλα, να παρατηρεί τα πουλιά. Σε...

Περισσότερα

Γρηγόρης Χαλιακόπουλος

 Ο Γρηγόρης Χαλιακόπουλος γεννήθηκε στα Φιλιατρά Μεσσηνίας. Από μικρός έγραφε ποίηση και κυκλοφόρησε την πρώτη του ποιητική συλλογή σε νεαρή ηλικία. Εξέδωσε διηγήματα, νουβέλες, παραμύθια, μυθιστορήματα και θεατρικά έργα, ενώ έχουν κυκλοφορήσει μελοποιημένοι στίχοι του. Ως αρθρογράφος και...

Περισσότερα

ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Για παιδιά τάξεων Β' και Γ' Δημοτικού Πώς έγραφε ο προϊστορικός άνθρωπος; Ποιος ανακάλυψε πρώτος το χαρτί, οι Αιγύπτιοι ή οι Ευρωπαίοι; Ποιος είναι ο Γουτεμβέργιος και γιατί είναι πασαλειμμένος με μελάνια; Ποιο είναι το πρώτο βιβλίο που τυπώθηκε στον κόσμο; Πώς φτάνει ένα βιβλίο σήμερα στα ράφια...

Περισσότερα

ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΣ – ο μαγικός κόσμος των εντόμων

Για παιδιά τάξεων Α’, Β' και Γ' Δημοτικού. Ένας ολόκληρος κόσμος συλλέγει νέκταρ, στροβιλίζεται και μυρμηγκιάζει... Πίσω απ’ τα κλαδιά, γύρω από τη λίμνη, ψηλά στον ουρανό ακούω ήχους. Στους κορμούς των δέντρων, μέσα στο χώμα και πάνω σε δύο φύλλα βλέπω χρώματα. Τις ζεστές νύχτες κάτι φωσφορίζει...

Περισσότερα

ΟΙ ΜΠΛΕ ΙΠΠΟΤΕΣ

Για παιδιά τάξεων Α’, Β' και Γ' Δημοτικού. Στο πρόγραμμα αυτό τα παιδιά θα συμμετάσχουν με όλες τους τις αισθήσεις σε ένα ταξίδι στη θάλασσα μέσα από τα έργα σημαντικών Ελλήνων καλλιτεχνών όπως ο Παρθένης, ο Μόραλης, ο Βολανάκης, η Παπαδημητρίου και άλλοι. Αντλώντας έμπνευση από τον σπουδαίο...

Περισσότερα

ΑΝΘΡΩΠΟΣ Ή ΒΙΟΛΙ; μια άλλη ματιά στα κυκλαδικά ειδώλια

Για παιδιά τάξεων Β' και Γ' Δημοτικού. Τα βιολόσχημα ειδώλια, αινιγματικά καθώς είναι, γίνονται η αφορμή για να στήσουμε ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι γύρω από τον Κυκλαδικό πολιτισμό. Προσπαθώντας να απαντήσουμε στο ερώτημα "Άνθρωπος ή βιολί;" πηγαίνουμε εκεί όπου τα ειδώλια αυτά ανακαλύφθηκαν. Ο...

Περισσότερα

ΜΙΑ ΚΑΜΠΙΑ ΠΟΛΥ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΗ

Με αφορμή το πασίγνωστο best seller του Eric Carl, που έχει μαγέψει γενιές παιδιών με τα πολύχρωμα κολλάζ του, σχεδιάσαμε αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Τα παιδιά θα δραματοποιήσουν τη μεταμόρφωση της κάμπιας σε μια πανέμορφη πεταλούδα ενώ ταυτόχρονα θα μάθουν ταξινόμηση αντικειμένων, ανάλογα με...

Περισσότερα

Εριφύλη Αράπογλου

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Graphic Design στον ΑΚΤΟ και απέκτησε το BA του Middlesex University. Το 2008 ξεκίνησε να εργάζεται σε δημιουργικά γραφεία και, παράλληλα, ασχολήθηκε, ως ελεύθερος επαγγελματίας, με την ψηφιακή και έντυπη επικοινωνία. Τα τελευταία χρόνια επικεντρώθηκε...

Περισσότερα

Χρήστος Κωτσίνης

Γεννήθηκε και σπούδασε στην Αθήνα, δυστυχώς. Απέκτησε ΒΑ Ηons στην Γραφιστική, στη σχολή Βακαλό. Πριν τις σπουδές του, εργάστηκε στο χώρο των τυπογραφικών φιλμς, του μοντάζ και των δοκιμίων. Δουλειές του έχουν αποσπάσει αρκετές διακρίσεις στα βραβεία ΕΒΓΕ, και έχουν δημοσιευθεί σε εκδόσεις στο...

Περισσότερα

Ευαγγελία Γουτιάνου

Η Ευαγγελία Γουτιάνου γεννήθηκε στη Νάουσα το 1976. Είναι απόφοιτη της Σχολής Γραφικών Τεχνών & Καλλιτεχνικών Σπουδών του Τ.Ε.Ι. Αθήνας του τμήματος Γραφικών Τεχνών.

Περισσότερα

Μιχάλης Καζάζης

Ο Μιχάλης Καζάζης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε εικονογράφηση στο πανεπιστήμιο του Brighton της Αγγλίας. Η επαγγελματική του εμπειρία περιλαμβάνει εικονογράφηση παιδικών και εκπαιδευτικών βιβλίων, συγγραφή παραμυθιών, εικονογράφηση στάμπας t-shirt και χρηστικών αντικειμένων, σχεδίαση και...

Περισσότερα

Μάρια Μπαχά

H ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΧΑ γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και θεατρικό κοστούμι στο Edinburgh College of Art, Εδιμβούργο, Σκωτία. Έχει πραγματοποιήσει ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει...

Περισσότερα

Αχιλλέας Ραζής

O Αχιλλέας Ραζής γεννήθηκε στη Μυτιλήνη το 1975. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας στο Εργαστήριο του Χρόνη Μπότσογλου. Έχει πραγματοποιήσει πέντε ατομικές εκθέσεις, εκ των οποίων τις τρεις στο πλαίσιο της Διεθνούς Συνάντησης Σύγχρονης Τέχνης της Αθήνας Art-Athina,...

Περισσότερα

Ηλιάνα Μπάρδη

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας και στην Ακαδημία Willem de Kooning του Rotterdam. Παρακολούθησε εργαστήρια τεχνικής Αγιογραφίας και Φορητών Εικόνων, Χαρακτική–ξυλογραφίας και Πολυμέσων. Από το 2006 έως το 2010, στη Σητεία, παρέδιδε μαθήματα...

Περισσότερα

Κατερίνα Χαδουλού

Η Κατερίνα Χαδουλού γεννήθηκε το 1980 στη Νάπολη Ιταλίας. Σπούδασε Zωγραφική στο ΣΤ΄ εργαστήριο με δάσκαλο τον Τρ. Πατρασκίδη.Αποφοίτησε με Άριστα τον Σεπτέμβριο του 2006. Από το 2003 εως και το 2008 παρακολούθησε  μαθήματα Γραφικών Τεχνών, Τυπογραφίας και Τέχνης του Βιβλίου με καθηγήτρια την...

Περισσότερα

Χαρά Μαραντίδου

Η Χαρά Μαραντίδου γεννήθηκε το 1975 στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος της Αρχιτεκτονικής Σχολής του ΕΜΠ της Αθήνας (2000). Το 2003 συνέχισε τις σπουδές της στη Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα αποφοιτώντας το 2007. Συμμετέχει σε εκθέσεις με εγκαταστάσεις και καλλιτεχνικά βιβλία. Από το 2001 είναι βασικό...

Περισσότερα

Μάρω Κατσίκα

H Μάρω Κατσίκα γεννήθηκε το 1974 στην Αθήνα. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο ΕΜΠ. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Berlage Institute (Ολλανδία) και ασχολήθηκε ερευνητικά με τη σοβιετική πολεοδομία της περιόδου 1917-30. Έχει μεταφράσει από τα ρωσικά το βιβλίο της Μαρίνας Τσβετάγιεβα, Μια ζωή μέσα στη...

Περισσότερα

Μαριλένα Μελισσηνού

Η Μαριλένα Μελισσηνού γεννήθηκε το 1988 στην Αθήνα και σπούδασε Fine Αrts στο University for the Creative Arts of Canterbury και στο University of the Arts London όπου και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές το 2010. Ενώ ζει και εργάζεται στο Λονδίνο πηγαινοέρχεται στην Αθήνα διατηρώντας...

Περισσότερα

Robert Ingpen

O Robert Ingpen γεννήθηκε το 1936 στο Geelong της Αυστραλίας. Ως εικονογράφος έχει επικεντρωθεί σε θέματα περιβάλλοντος και πολιτιστικής κληρονομιάς, εξερευνώντας τα θέματά του μέσα από τη σκοπιά φαντασίας και του ονειρικού. Είναι άλλωστε από τα ιδρυτικά μέλη του AustralianConservationFoundation,...

Περισσότερα

Kveta Pacovska

Η Κβέτα Πατσόφσκα γεννήθηκε στην Πράγα το 1928, όπου ζει και εργάζεται ακόμη σήμερα. Ξεκίνησε την καριέρα της ως εικονογράφος τη δεκαετία του 1950, και από την αρχή την χαρακτήρισε μια διάθεση για παιχνίδι. Στη δουλειά της η αισθητική της εικονογράφησης παιδικών βιβλίων συναντά τις επιδράσεις από...

Περισσότερα

Daniela Bunge

Η Daniela Bunge γεννήθηκε το 1973 στη Γερμανία. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Regensburg για να γίνει καθηγήτρια καλλιτεχνικών. Σύντομα όμως ανακάλυψε το πάθος της για την εικονογράφηση παιδικών βιβλίων. Συνέχισε τις σπουδές της σ’ αυτήν την κατεύθυνση και αποφοίτησε το 2005. Το πρώτο της...

Περισσότερα

Gerda Muller

Γεννήθηκε το 1926 στην Ολλανδία όπου και σπούδασε στη Σχολή Διακοσμητικών Τεχνών του Άμστερνταμ. Έχει εικονογραφήσει πλήθος βιβλίων για παιδιά, πολλά με θέμα τη φύση και την εναλλαγή των εποχών. Το τελευταίο της βιβλίο, ΣΤΟΝ ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΓΙΑΓΙΑ το έγραψε για την εγγονή της, ένα...

Περισσότερα

Φιρουζέ Αχλαγί

  Η Φιρουζέ Αχλαγί γεννήθηκε στην Περσία. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Πανεπιστήμιο της Τεχεράνης. Άρχισε να ζωγραφίζει στα δέκα της χρόνια και από τότε δεν έχει σταματήσει. Θέλοντας να γνωρίσει τους πολιτισμούς του κόσμου, ταξιδεύει σε πολλές χώρες, αλλά ζει μεταξύ Φρανκφούρτης και Αθήνας. Όταν...

Περισσότερα

Eric Carle

  Ο Eric Carle γεννήθηκε στις Συρακούσες της Νέας Υόρκης το 1929. Οι γονείς του ήταν μετανάστες από τη Γερμανία και, το 1935, η οικογένεια επέστρεψε στη Στουτγάρδη. Στα μαθητικά του χρόνια, ο δάσκαλός του των εικαστικών, εναντιωνόμενος στη ναζιστική προπαγάνδα για την τέχνη, του μίλησε για...

Περισσότερα

Έλενα Ζουρνατζή

Η Έλενα Ζουρνατζή σπούδασε Graphic Design στο Kingston University και Cartoon Animation στο Central Saint Martins στο Λονδίνο. Εργάζεται ως εικονογράφος και σχεδιάζει μοτίβα τα οποία τυπώνονται πάνω σε πορσελάνες, υφάσματα, αντικείμενα και χαρτιά.Το βιβλίο της 9 Παραμύθια και Μία Ξύλινη Κουτάλα...

Περισσότερα

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΕΤΤΑΣ

Ο Απόστολος Φωκίων Βέττας γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε αρχιτεκτονική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Είναι καθηγητής Σκηνογραφίας στο Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ., ενώ παράλληλα, από το 1975, διδάσκει στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων της Πολυτεχνικής Σχολής του ίδιου...

Περισσότερα

Χρήστος Κεχαγιόγλου

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και πέρασε τα παιδικά του χρόνια τη δεκαετία του ’60 και ’70 μέσα σε αλάνες, βιβλία και γήπεδα ποδοσφαίρου.  Σπούδασε μηχανικός στο Πολυτεχνείο της Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια έκανε σπουδές σκηνοθεσίας κινηματογράφου στην Αθήνα και μεταπτυχιακές σπουδές στη Φιλοσοφία...

Περισσότερα

Χριστίνα Γαγγάδη

Η Χριστίνα Γαγγάδη γεννήθηκε στην Kέρκυρα το 1979. Σπούδασε γραφιστική, αλλά προτιμά να ζωγραφίζει και να εικονογραφεί παιδικά βιβλία. Έχει αναπτύξει ιδιαίτερη σχέση με... ομιλητικά παραμυθόζωα, μια και έχει και εικονογραφήσει, μεταξύ άλλων, δύο βιβλία με σαράντα μύθους του Αισώπου.

Περισσότερα

Brian Wildsmith

Ο Μπράϊαν Γουάλντσμιθ γεννήθηκε στις 22 Ιανουαρίου 1930 σε ένα μικρό χωριό ανθρακωρύχων στη Νότια Αγγλία. Σπούδασε Καλές Τέχνες, αλλά σύντομα άφησε τη δουλειά του στη μέση εκπαίδευση για να αφιερωθεί στη ζωγραφική. Φέτος ο περίφημος αυτός συγγραφέας και εικονογράφος παιδικών βιβλίων γίνεται 80...

Περισσότερα

Αιμιλία Κονταίου

Η Αιμιλία Κονταίου γεννήθηκε το 1984 στο Νέο Ηράκλειο. Από την πρώτη στιγμή που έμαθε τις λέξεις ήθελε να τις χρησιμοποιήσει όλες ώστε να πλάσει έναν δικό της κόσμο. Κάποτε, οι λέξειςμεγάλωσαν και δεν ήταν αρκετές. Τότε έβαλε σχήματα. Όταν δεν ήταν αρκετά ούτε αυτά, πρόσθεσε το χρώμα. Κοιτάζοντας...

Περισσότερα

Αyano Imai

Η Αyano Imai γεννήθηκε στην Αγγλία, το 1980. Από μικρή ταξίδεψε πολύ σ’ ολόκληρο τον κόσμο, καθώς η οικογένειά της μετακόμιζε για επαγγελματικούς λόγους. Από το 1986 μέχρι το 1990 έζησε στην Ιαπωνία, όπου επέστρεψε το 1994 για να σπουδάσει παραδοσιακή ιαπωνική τέχνη, στο Πανεπιστήμιο του Τόκιο....

Περισσότερα

Χριστίνα Φραγκεσκάκη

Η Χριστίνα Φραγκεσκάκη γεννήθηκε στη Ρόδο και πέρασε τα παιδικά της χρόνια στη Νίσυρο. Σπούδασε στη Νομική Σχολή της Αθήνας και εξειδικεύτηκε στη Συμβουλευτική και τον Προσανατολισμό στην εκπαίδευση. Στην Αθήνα ζει και εργάζεται. Γράφει βιβλία για παιδιά και μεγάλους. Τιμήθηκε με το Κρατικό...

Περισσότερα

Στέλλα Μιχαηλίδου

Η Στέλλα Μιχαηλίδου ζει κι εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Γράφει ιστορίες και θεατρικά έργα για παιδιά και νέους, σκηνοθετεί και χορογραφεί θεατρικές παραστάσεις, ενώ παράλληλα διδάσκει Κινησιολογία στο Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. Συνεργάζεται με προληπτικές μαύρες γάτες,...

Περισσότερα

Ella Okstad

Η Ella Okstad σπούδασε γραφικές τέχνες στο Kent Institute of Art and Design από όπου αποφοίτησε το 2000. Μετά από τέσσερα χρόνια στην Αγγλία, επέστρεψε στην πατρίδα της τη Νορβηγία. Εικονογραφεί παιδικά βιβλία από το σπίτι της στο Trondheim και συνεργάζεται με εκδότες και από τις δύο χώρες....

Περισσότερα

Νεκτάριος Στελλάκης

Ο Νεκτάριος Στελλάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966 και ζει στην Πάτρα. Είναι δάσκαλος και νηπιαγωγός. Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στη γλωσσολογία στην Αγγλία και τη διδακτορική του διατριβή στο Πανεπιστήμιο Πατρών, όπου σήμερα είναι επίκουρος καθηγητής στο  Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης...

Περισσότερα

Έλσα Μυρογιάννη

Η Έλσα Μυρογιάννη γεννήθηκε στην Καβάλα, αλλά μεγάλωσε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Αρχαιολογία και Ιστορία της Τέχνης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και Μουσειολογία στο Λέστερ της Αγγλίας. Εργάστηκε ως αρχαιολόγος, ερευνήτρια, φιλόλογος και μουσειοπαιδαγωγός στην Ελλάδα, την Ιταλία, τη...

Περισσότερα

Ελένη Σβορώνου

Είναι φιλόλογος με ειδίκευση στη Διαχείριση Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Εργάζεται ως uπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο WWF Ελλάς και γράφει βιβλία για παιδιά και νέους. Πολλά από τα βιβλία της συμπεριλήφθηκαν στις βραχείες λίστες των βραβείων του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, του...

Περισσότερα

Νάνση Τουμπακάρη

Η Νάνση Τουμπακάρη γεννήθηκε στην Αθήνα και εργάζεται ως μουσικοπαιδαγωγός στην ιδιωτική εκπαίδευση. Έχει ασχοληθεί με την εκπαιδευτική έρευνα και επιμόρφωση δασκάλων και μουσεικοπαιδαγωγών καθώς και με τη δημιουργία εκπαιδευτικών προγραμμάτων και υλικού. Η πρώτη της συγγραφική προσπάθεια ήταν ο...

Περισσότερα

Όλγα Προφίλη

Η Όλγα Προφίλη γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου έζησε μέχρι τα 18 της. Σπούδασε Ιταλική Φιλολογία και Γλωσσολογία καθώς και Γεωγλωσσολογία Λατινογενών Γλωσσών στην Γκρενόμπλ. Eκπόνησε τη διδακτορική της διατριβή πάνω στο κατωιταλικό ιδίωμα της Απουλίας. Εργάστηκε ως ερευνήτρια στην Γκρενόμπλ και την...

Περισσότερα

Αργυρώ Πιπίνη

H ΑΡΓΥΡΩ ΠΙΠΙΝΗ είναι συγγραφέας και ηθοποιός.Σπούδασε πολιτικές επιστήμες και θέατρο. Αγαπάει τα βιβλία, ζει για τα βιβλία αλλά και από τα βιβλία.Διδάσκει θέατρο, μεταφράζει λογοτεχνία, κείμενα για το θέατρο, παιδικά βιβλία. Το 2012 βραβεύτηκε από την Ελληνική Εταιρεία Μεταφραστών Λογοτεχνίας...

Περισσότερα

Μυρτώ Δημητρίου

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1983. Απόφοιτη του τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Σπούδασε θέατρο και ΜΜΕ στο Ithaca College της Ν. Υόρκης. Μέλος του ελληνικού IBBY, της UNIMA (ένωση κουκλοθεάτρου) και του ΠΟΦΑ (Πανελλήνιος Όμιλος Φίλων...

Περισσότερα

Sebastiano Mignone

Περιπέτειες σε μέρη μακρυνά, συχνά σε τόπους εξωτικούς, με φόντο εποχές από το παρελθόν, ο Μινιόνε καταφέρνει να συνδυάσει τη δράση με το χιούμορ. Κι έτσι μπαρκάρουμε παρέα μ’ ένα τσούρμο πειρατών. Ο κόσμος της θάλασσας, άρρηκτα συνδεμένος με τα ταξίδια, φέρνει τους πρωταγωνιστές σε επαφή με...

Περισσότερα

Gianni Rodari

Ο Τζιάννι Ροντάρι γεννήθηκε στη βόρεια Ιταλία. Ο πατέρας του που ήταν φούρναρης, πέθανε όταν ο Τζιάννι ήταν μόλις δέκα ετών. Μεγαλώνοντας έγινε δάσκαλος και δίδαξε σε Δημοτικά σχολεία. Είχε ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη μουσική και τη λογοτεχνία. Ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος τον σημάδεψε:...

Περισσότερα

Μπίλη Βέμη

 Η Μπίλη ήταν μία εξαιρετική προσωπικότητα, ποιήτρια και μεταφράστρια λογοτεχνικών κειμένων, επιστήμων με ιδιαίτερα σημαντικό ερευνητικό, συγγραφικό και διδακτικό έργο. Ήταν αφοσιωμένη στις φοιτήτριες και τους φοιτητές που είχαν την τύχη να συμμετέχουν στα μαθήματά της και να εμπνέονται από αυτήν...

Περισσότερα

Παναγιώτης Τσακόπουλος

O Παναγιώτης Τσακόπουλος γεννήθηκε στην Τρίπολη της Αρκαδίας το 1957. Σπούδασε στη Σχολή Αρχιτεκτόνων του Ε.Μ.Π. (1981) και στην Ecole d’Architecture de Paris-La Villette (1985). Η διδακτορική του διατριβή στο Πανεπιστήμιο Paris X – Nanterre (1986) και το ερευνητικό του έργο έχουν ως αντικείμενο...

Περισσότερα

Λίλα Πατρόκλου

Η Λίλα Πατρόκλου είναι συγγραφέας παιδικών βιβλίων. Έχει δημιουργήσει και συντονίζει τέσσερις Παιδικές Λέσχες Ανάγνωσης, καθώς και μια Εφηβική και μια Ενηλίκων, πάντα με αντικείμενο την παιδική και νεανική λογοτεχνία. Συμμετέχει στο πρόγραμμα «Χώροι πολιτισμού και πρόσβαση» και συνεργάζεται με...

Περισσότερα

Μαρίζα Ντεκάστρο

Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Παιδαγωγικά και Λογοτεχνία για παιδιά και νέους στη Σορβόνη. Δίδαξε Ιστορία και Λογοτεχνία σε παιδιά του Δημοτικού στην ιδιωτική εκπαίδευση. Γράφει κριτική παιδικού και εφηβικού βιβλίου στο ηλεκτρονικό περιοδικό Ο ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ (http://www.oanagnostis.gr/). Είναι...

Περισσότερα

Δήμητρα Πυργελή

Η Δήμητρα από μικρή ζει αγκαλιά με τα βιβλία. Διαβάζει και πλάθει ιστορίες για μικρούς και μεγάλους. Πιστεύει πως τα παραμύθια αγγίζουν τις παιδικές ψυχές που έχουν φωλιάσει σε σώματα ενηλίκων. Γνωρίζει πως δεν μπορεί να κάνει ευτυχισμένους τους ανθρώπους. Προσπαθεί όμως να προσφέρει στιγμές...

Περισσότερα

Μαρία Πετκανοπούλου

Η Μαρία Πετκανοπούλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1960. Εργάζεται χρόνια ως νηπιαγωγός. Με τους μικρούς μαθητές της δοκιμάζει τις ιδέες της για το πώς η μάθηση μπορεί να γίνεται ολοένα πιο πολύπλευρη εμπειρία τόσο για τα παιδιά όσο και για τους εκπαιδευτικούς. Ως συγγραφέας, κυκλοφόρησε το πρώτο...

Περισσότερα

Κώστας Μάγος

Ο Κώστας Μάγος γεννήθηκε στη Μυτιλήνη και ζει στον Βόλο. Είναι Λέκτορας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ασχολείται με τη διαπολιτισμική εκπαίδευση. Όταν έχει χρόνο, του αρέσει να κάνει βόλτες στο δάσος και, ανάμεσα στα άλλα, να παρατηρεί τα πουλιά. Σε...

Περισσότερα

Γρηγόρης Χαλιακόπουλος

Ο Γρηγόρης Χαλιακόπουλος γεννήθηκε στα Φιλιατρά Μεσσηνίας. Από μικρός έγραφε ποίηση και κυκλοφόρησε την πρώτη του ποιητική συλλογή σε νεαρή ηλικία. Εξέδωσε διηγήματα, νουβέλες, παραμύθια, μυθιστορήματα και θεατρικά έργα, ενώ έχουν κυκλοφορήσει μελοποιημένοι στίχοι του. Ως αρθρογράφος και...

Περισσότερα

Το ταξίδι ενηλικίωσης της Δάφνης Οικονόμου

Ο Νίκος Βατόπουλος για το βιβλίο της Δάφνης Οικονόμου «Στο 81»     Πλησιάζοντας, με άλλα μάτια πια, την πολυκατοικία στη γωνία Τσακάλωφ και Ηρακλείτου, προσπάθησα να φανταστώ στη θέση της το νεοκλασικό αρχοντικό που είχα «γνωρίσει» μέσα από το αυτοβιογραφικό βιβλίο της Δάφνης Οικονόμου και που...

Περισσότερα

Στο 81

Δάφνη Οικονόμου γράφει ο Νίκος Μπακουνάκης Η κυρία δάφνη οικονόμου έχει συνδέσει το όνομά της μ' ένα μεγάλο κεφάλαιο προσφοράς και κοινωνικού έργου, αυτό που συνδέεται με την ίδρυση, στις αρχές της δεκαετίας του 1970, και τη λειτουργία της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών.    Με το βιβλίο της «Στο...

Περισσότερα

Μια ιστορία-παραβολή

Μελάκ, μόνος Εικόνες: Μαυρόασπρη σιλουέτα παιδιού και δίπλα του η έγχρωμη μεταμόρφωσή του. Μελάκ, ένα ασπρόμαυρο φάσμα πολέμου σ' ένα ταξίδι ζωής από τη φλεγόμενη μαυρίλα του φόβου-τόπου του, τα ερείπια της απανθρωπιάς, στη μελανή ζώνη του διωγμού, της επ’ άπειρον διαφυγής, προς το λυκόφως της...

Περισσότερα

Φεύγει Έρχεται από τη μικρή Ελένη

Η μικρή Ελένη γράφει για το Φεύγει Έρχεται...     Ο Φοίβος: ένα παιδί που ζει στον μακρινό, βροχερό Βορρά. Μαζί με τον μπαμπά, τη μαμά, τον σκύλο τους τον Χιονιά. Είναι εκείνοι που έφυγαν. Κάποιοι άλλοι έμειναν στον Νότο. Ο παππούς Λέανδρος, η γιαγιά Φοίβη, ο Άρης, η Μέλπω, τα δίδυμα Φρίξος και...

Περισσότερα

Η Βερίνα Χωρεάνθη γράφει για τον Στρατηγό...

  Αφιερωμένο σ’ έναν αληθινό «στρατηγό εν αποστρατεία που ζει με το γάτο του σ’ ένα χωριό της Φωκίδας» και που προφανώς αποτελεί μέρος της έμπνευσης γι’ αυτή τη χαριτωμένη αλλά με πολύ νόημα ιστορία, το βιβλίο της Λίλας Πατρόκλου Ο στρατηγός και ο γάτος του, με εικονογράφηση της Κατερίνας...

Περισσότερα

Η Μαίρη Μπιρμπίλη γράφει για την Ιζαντόρα Ντακ

  Στην πιο ψηλή κορυφή του γαλάζιου βουνού υπήρχε κάποτε μια κρυστάλλινη, ασημένια λίμνη. Η λίμνη των κύκνων. Εκεί γεννήθηκε η Ιζαντόρα. Η Ιζαντόρα είναι μια όμορφη πάπια! Έχει λαμπερά μάτια και μπλε, υπέροχα φτερά. Μεγαλώνοντας όμως, αισθάνεται «κοντοστούπα και κακοφτιαγμένη» σε σχέση με τους...

Περισσότερα

Η Άντα Κατσίκη Γκίβαλου γράφει για τον Μελάκ

  Πεινάει, φοβάται, προς βορράν... Η τάση της άμεσης ανταπόκρισης των συγγραφέων σε καυτά ζητήματα της επικαιρότητας και η ταυτόχρονη σχεδόν μετατροπή της Ιστορίας σε μυθοπλασία κυριαρχούν τα τελευταία χρόνια, τα χρόνια της οικονομικής, προσφυγικής, πολιτισμικής και υπαρξιακής κρίσης στο χώρο της...

Περισσότερα

Μελάκ, μόνος

Γράφει ο Απόστολος Πάππος      Το ταξίδι των προσφύγων για μια άλλη γη. Ο πόλεμος. Η φωτιά που καίει τα "σπαρτά" μιας ολόκληρης ζωής. Η πείνα. Το κρύο. Κι ο φόβος. Και ξανά αυτά τα τρία, με άλλη σειρά κάποιες φορές, το ίδιο έντονα ή και περισσότερο άλλες φορές.    Το φευγιό από τα ερείπια και την...

Περισσότερα

Ζωγράφισέ μου ένα σπίτι

Γράφει ο Απόστολος Πάππος                                                                                                                 "Δε ξέρω να ζωγραφίζω σπίτια". Η δήλωση είναι σαφής. Κάθε φορά που η μικρή προ(σ)καλείται να ζωγραφίσει ένα σπίτι, δηλώνει την ξεκάθαρη αδυναμία της να το...

Περισσότερα

Τα φαντάσματα του Θόδωρου Παπαγιάννη

Η Άντα Κατσίκη-Γκίβαλου στην BOOKPRESS την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016 Τα φαντάσματα του Θόδωρου Παπαγιάννη, Έλσα Μυρογιάννη, Καλειδοσκόπιο 2016 Στην πολυπληθή κατηγορία του βιβλίου γνώσεων και στην υποκατηγορία των βιβλίων που προσφέρουν τις γνώσεις με λογοτεχνίζουσα μορφή ανήκουν Τα φαντάσματα...

Περισσότερα

Νέλλη

Η Μαρίζα Ντεκάστρο στον Αναγνώστη, 16 Νοεμβρίου 2016 Νέλλη, Αναζητώντας τον κάπτεν Πίμποντι του Roland Chambers, (εικ. Ella Okstad, μετ. Μαρίνα Δημητρά) εκδ. Καλειδοσκόπιο, 2016   Αυτό το παιδικό μυθιστόρημα εκδόθηκε μόλις πέρσι από την Oxford University Press, τον μεγαλύτερο εκδότη...

Περισσότερα

Ο Αυτός

Ο Αυτός του Πέτρου Πουλάκη είναι ένα αξιολάτρευτο αυτιστικό χελωνάκι. Είναι εκείνος ο υπέροχος μικρούλης, ο οποίος με βοήθησε ως μητέρα να καταλάβω την μικρή μου αυτιστική κόρη με τον πιο απλό και ξεκάθαρο τρόπο, κάτι που δεν μπόρεσαν να καταφέρουν επιστήμονες, καθηγητές πανεπιστημίου κι ένα σωρό...

Περισσότερα

Ο Στρατηγός και ο γάτος του...

  γράφει η Β. Ζώρζου Μαμά τριών παιδιών, νηπιαγωγός   Μόλις πήρα στα χέρια μου τον Στρατηγό και τον γάτο του. Αμέσως ένιωσα μια επιθυμία και αγωνία συνάμα  να το ξεφυλλίσω αμέσως, να το διαβάσω την ίδια στιγμή. Ίσως γιατί αυτός ο Στρατηγός στο εξώφυλλο μου έκανε αμέσως κλικ. Οικείος,...

Περισσότερα

Ο Μιχάλης Χρυσανθόπουλος γράφει για το Αγαπημένο μου Μπουένος Άιρες

Αγαπημένο μου Μπουένος Άιρες γράφει ο Μιχάλης Χρυσανθόπουλος   Μια ρομαντική ιστορία, ένα μυθιστόρημα πολιτικής, ένας προβληματισμός για τον τρόπο συγκρότησης της εθνικής ταυτότητας στην εποχή της παγκοσμιοποίησης, η περιγραφή ενός δικτύου Ελλήνων της διασποράς και των σχέσεων που συνάπτουν στο...

Περισσότερα

Δύο έφηβοι στη Νήσο Πρώτη

Ο κουρσάρος της Πρώτης στην Εφημερίδα των Συντακτών   γράφει η Χριστίνα Παπασταθοπούλου   Σ' ένα μικροσκοπικό νησάκι του Ιονίου, στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο, απέναντι από το λιμάνι της Μαραθοπόλεως στη Μεσσηνία, τη νήσο Πρώτη, όπως είναι το όνομά του, στηρίζεται το μεγαλύτερο μέρος του...

Περισσότερα

Η μαγεία των παιδικών βιβλίων του Eric Carle στην KOS VOICE

  γράφει ο Βασίλης Κουτσιαρής   Ο Έρικ Καρλ είναι ένας από  τους πιο αγαπημένους εικονογράφους και συγγραφείς. Η ιδιαίτερη τεχνική του κολλάζ που χρησιμοποιεί, τον κάνει να ξεχωρίζει και να είναι πολύ αγαπητός στα παιδιά. Περισσότερα από δέκα  βιβλία του έχουν μεταφραστεί στα ελληνικά και...

Περισσότερα

Ο Λάμπης, ένα λυκάκι μεγαλώνει...

Να φυλάς τον τόπο σου και να φυλάγεσαι απ΄τα τσοπανόσκυλα! γράφει η Δήμητρα Φωτοπούλου (δασκάλα) Θέλω τόσο καιρό να σου γράψω για τον Λάμπη!!!! Τον έχω διαβάσει τόσες φορές, αλλά ήθελα να έχω ξεκάθαρο μυαλό για να σου πω τις εντυπώσεις μου! Καταρχήν η εικονογράφηση ήταν απίθανη!!! Αυτό το...

Περισσότερα

Η συνέντευξη του Γιώργου Χρόνη στον Γιώργο Κιούση και την Press Publica

"Διάπλους" στην ελληνική ωκεανογραφική έρευνα...  συνέντευξη στον Γιώργο Κιούση  Ένα αφηγηματικό , βιωματικό ταξίδι στην ελληνική   θεσμική ωκεανογραφική έρευνα.Μία έρευνα που ξεκινάει  στις αρχές της δεκαετίας του 70’ από το Ινστιτούτο Ωκεανογραφικών και Αλιευτικών  Ερευνών στις υπόγειες...

Περισσότερα

Μικροί αναγνώστες γράφουν...

Η Γάτα κουμπάρα και ο Ζήκος ο λύκος, ταξίδεψαν σε σχολεία με το πρόγραμμα ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ. Δύο μικροί αναγνώστες έγραψαν τις εντυπώσεις τους και μας τις έστειλαν... εικονογραφημένες!

Περισσότερα

Το "Ένα βιολί διηγείται" στo Kosvoice.gr

Το βραβευμένο βιβλίο με Κρατικό Βραβείο Παιδικού Βιβλίου Γνώσεων για το 2014 παρουσιάζεται από την Εύη Τσιτιρίδου   Μα μιλούν τα όργανα; Μπορούν ν’ αφηγηθούν ιστορίες του χαρτιού, αφού οι νότες είναι η δική τους η φωνή κι όχι τα γράμματα; Κι όμως! Γίνονται και θαύματα! Όταν αναλαμβάνουν να...

Περισσότερα

Η Αργυρώ, η Ταμίνα, η Πετούνια και ένα βιβλίο

Η Αργυρώ, οι γάτες Ταμίνα και  Πετούνια και ένα βιβλίο στο Elniplex

Οι γάτες: 

Στη στήλη Επιλέγοντας του Elniplex η Αργυρώ Πιπίνη μάς συστήνει τις γάτες της, Ταμίνα και Πετούνια,  μάς εξηγεί πως η αγάπη της για τις γάτες επηρεάζει τη συγγραφή των βιβλίων της... πως οι γάτες γίνονται ήρωες βιβλίων και πως η παρουσία τους είναι απαραίτητη στη δημιουργία...

Γιατί η γάτα δίνει ζωή στο χώρο δίχως να φαίνεται πολλές φορές ότι υπάρχει. Γιατί έχει ένα μυστήριο όλη της η παρουσία, από το περπάτημά της μέχρι το απροσδιόριστο βλέμμα της. Γιατί βρίσκει καρφίτσα μέσα στα σκουπίδια, σαν τους συγγραφείς που βρίσκουν μια λέξη που ψάχνουν μέσα σε χιλιάδες. Γιατί το σώμα τους αντέχει κάμποσες καταπονήσεις όπως εκείνο του συγγραφέα που περνά ώρες για να διορθώσει ξανά και ξανά μια σελίδα.

Ένα τρυφερό άρθρο για τη φιλία και τη δημιουργία από τη Δώρα Πουρή και τον Απόστολο Πάππο. 

Περισσότερα

Η Αργυρώ Πιπίνη στο Elniplex

Κατόπιν της υποψηφιότητάς της στα Βραβεία του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου 2014, η Αργυρώ Πιπίνη δίνει μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης για τη συγγραφή, τη μετάφραση, το Σαίξπηρ και τους μαθητές της...

"Χρωστάω στους μαθητές μου και τους φίλους μου"

Περισσότερα

Γράφοντας ένα βιβλίο για παιδιά...

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, η Χριστίνα Δρούζα μίλησε με την Μάρω Κατσίκα για το βιβλίο της Το καραβάκι που ήθελε να ταξιδέψει ως την άκρη του κόσμου. Σε μια χώρα όπου πολλά μένουν ακόμη να γίνουν σχετικά με τη διαμόρφωση μιας πολιτικής για την ανάγνωση, το βιβλίο, και τη...

Περισσότερα

Έγραψαν για ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΤΑΞΙΔΙ

H Ελένη Σαραντίτη στο ΔΙΑΣΤΙΧΟ «Χαρακτήρισα εκλεκτό το βιβλίο της συγγραφέως, βραβευμένης μεταφράστριας, ηθοποιού και καθηγήτριας υποκριτικής, Αργυρώς Πιπίνη. Της ανήσυχης και δοσμένης. Της από χρόνια κατοίκου των ξέφωτων της τέχνης. Μάλιστα. Το βιβλίο είναι εκλεκτό – πάντοτε, βέβαια, κατά τη...

Περισσότερα

Έγραψαν για ΤΟ ΚΑΡΑΒΑΚΙ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΕΙ...

Στην ATHENS VOICE Μεγάλες αγάπες ενώθηκαν σ’ ένα μικρό βιβλίο-σκέτο μπιζουδάκι για παιδιά. Η Μάρω Κατσίκα, που υπογράφει τα κείμενα και την εικονογράφηση, είναι αρχιτέκτονας και λατρεύει την ποίηση. Το ποίημα του Μιχαήλ Λέρμοντοφ «Το πανί» φυσάει έμπνευση στα πανιά του καραβιού κι αυτό ταξιδεύει...

Περισσότερα

Ο πλανήτης Ωκεανός του Βασίλη Βασιλικού

«Σ’ αυτή τη δική μας Μεσόγειο λοιπόν είναι επικεντρωμένο το βιβλίο και «βιωματικό» καθώς είναι, με περιορισμένη στο έπακρο την επιστημονική ορολογία, μας αφηγείται την περιπέτεια του αφηγητή που επί 35 συναπτά χρόνια αγωνίζεται, πλαισιωμένος από μια ομάδα «ταγμένων» σαν τον ίδιο συναδέλφων του,...

Περισσότερα

Gianni Rodari, Ένα και 7, της Σταυρούλας Τσούπρου

Σταυρούλα Τσούπρου, ΑΥΓΗ - Αναγνώσεις Παρόλο που η συγκεκριμένη πληροφορία δεν διευκρινίζεται στην ελληνική έκδοση, η Vittoria Facchini πρέπει να είναι εκείνη που έχει κάνει την πολύ ταιριαστή και λειτουργική εικονογράφηση σε αυτήν την ιστορία, η οποία έχει αποσπαστεί από το βιβλίο του...

Περισσότερα

Η Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου για το ΔΕΙΛΟ ΛΙΟΝΤΑΡΙ

Από την αρχαιότητα που ξεχειλίζει από ιστορία, μύθους και σοφούς έχει επιλέξει το θέμα της η κ. Αθηνά Μπίνιου. Το λιοντάρι της Χαιρώνειας σε συνδυασμό με τον ξακουστό αρχαία συγγραφέα Πλούταρχο, που γεννήθηκε κι εκείνος στη Χαιρώνεια, της έδωσε ένα θαυμαστό υλικό για διαπραγμάτευση.

Περισσότερα

Η «Κ» προτείνει: Όλοι μαζί στον μπλε καναπέ

Προτείνουμε ένα ιδιαίτερο βιβλίο για παιδιά: Όλοι μαζί στον μπλε καναπέ. Ένας καναπές που μεταμορφώνεται σε σπίτι, υποβρύχιο, ταξί και ό,τι βάλει ο νους των παιδιών, της Τίνας και του Κωστή. Ιστορίες που φιλοξενούν τους φίλους μας, τις οικογενειακές κουβέντες, τα γεύματα μπροστά στην τηλεόραση,...

Περισσότερα

ΕΝΑΣ ΓΡΥΛΟΣ ΠΟΛΥ ΣΙΩΠΗΛΟΣ, Η γνώμη του bookbook.gr

Είναι ένα βιβλίο-παρέλαση καταπληκτικά ζωγραφισμένων –με την τεχνική του Eric Carle– ζουζουνιών.Ακρίδες, τζιτζίκια, νυχτοπεταλούδες, λιβελούλες, αλογάκια της Παναγίας, μπάμπουρες. Είναι ένα βιβλίο για τις ώρες της μέρας.Ο ήλιος ανατέλλει –καλημέρα– ο γρύλος γεννιέται, καλησπέρα τραγουδάει ο...

Περισσότερα

ΔΙΑΒΑΣΑ ... για «Φάρμακα και θαύματα» και βυζαντινή ιατρική

Γράφει η Μαρίζα Ντεκάστρο Το Φάρμακα και θαύματα, γιατροί, νοσηλευτές και άγιοι... με θέμα την Ιατρική στο Βυζάντιο, γραμμένο από τον Βασίλη Κατσαρό, καθηγητή στο ΑΠΘ, συνεχίζει την περιπλάνησή μας Στους δρόμους του Βυζαντίου, τη σειρά που χτίστηκε με τη συμμετοχή των πανεπιστημιακών Ταξιάρχη...

Περισσότερα

Το Μεγάλο Βιβλίο με τα Ζώα, της Μαρίας Τοπάλη

21.06.09 Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΖΟΕΛ ΖΟΛΙΒΕ Το Μεγάλο Βιβλίο με τα Ζώα Μτφρ. Λίλυ Ιακωβίδου – Αλευρά Εκδ. Καλειδοσκόπιο Ομορφιά και γνώση μεγάλων διαστάσεων Το λεπτό, αλλά υπερμέγεθες (32 x 46), αριστούργημα της Ζοέλ Ζολιβέ (1965) Το Μεγάλο Βιβλίο με τα Ζώα συνδυάζει εικαστική γοητεία με ευφυή, στην...

Περισσότερα

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΚΟΥΡΤΟΒΙΚ, Εικόνες που δονούν - εικόνες που πονούν, Βιβλιοδρόμιο των Νέων

Στη Ζαγορά Πηλίου της δεκαετίας του 1950 ένας φτωχός και αγράμματος αγρότης, ο Κώστας Ρούσσης, αποφασίζει να γίνει πλανόδιος φωτογράφος, για να βελτιώσει λιγάκι τα άθλια οικονομικά του. Με μια πρωτόγονη φωτογραφική μηχανή, αρχίζει να περιφέρεται στις γειτονιές του χωριού του και στο γειτονικό...

Περισσότερα

Συγνώμη και προκατάληψη του Νίκου Βατόπουλου

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 26.9.09 ΣΕΛΙΔΟΔΕΙΚΤΕΣ του Νίκου Βατόπουλου Συγνώμη και προκατάληψη[…] Ένα βιβλίο για μικρά παιδιά είναι το «Καλωσήρθες καρακάξα!», ένα παραμύθι με θέμα την κοινωνική προκατάληψη, αλλά με προεκτάσεις και πνοή που το «ανεβάζει» σε άλλο επίπεδο. Σπάνια η εικόνα και ο λόγος συνεργάζονται...

Περισσότερα

Η Βιολέττα Γεωργίου, για τον σάκο αφήγησης

Ευχαριστούμε θερμά για το σακί του Eric Carl! Είναι ένα άριστο ερέθισμα για να εμψυχώσεις και να δραματοποιήσεις ένα παραμύθι! Τα παιδιά έμαθαν για τη συμμετρία στη φύση αλλά και τον άνθρωπο, μέτρησαν και θυμήθηκαν τις ημέρες της εβδομάδας. Λάτρεψαν την κάμπια και στο τέλος μεταμορφώθηκαν σε...

Περισσότερα

Ο μικρός ζωγράφος των βράχων

Εφημερίδα ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 12 απριλίου 2010 Μαμά και κόρη συχνά έχουν να κάνουν πράγματα μαζί, σπανίως όμως γράφουν από κοινού ένα βιβλίο. Η Μαρία και η Άννα τα κατάφεραν να πουν από κοινού μία ιστορία για τα χρώματα σε παιδιά από 5 χρόνων και πάνω. Για την ακρίβεια να γράψουν και να εικονογραφήσουν...

Περισσότερα

Η Παγώνα Κακανοπούλου, για τον Μικρό ζωγράφο των βράχων

ΚΙΛΚΙΣ, 24 Απριλίου 2010 ...Μαμά και κόρη, με λόγο και εικόνα πλησιάζουν τα μικρά παιδιά και προσπαθούν να τους διδάξουν ό, τι πιο δύσκολο στην ιστορία, τις απαρχές της [...] εκεί που ακόμη και ενήλικοι νόες χρειάζονται τη συνδρομή ισχυρής φαντασίας για να κατανοήσουν το πώς οι άνθρωποι εκείνης...

Περισσότερα

Top 3 στη BOOKPRESS

ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΜΕ ΤΑ ΖΩΑ Άλκηστη Χαλικιά Ένα μυρμήγκι μας κοιτάζει κατάματα, ενώ πεταλούδες δείχνουν τον δρόμο έξω από ένα λαβύρινθο. Μια κοπέλα άλλης εποχής ποζάρει με το σκυλάκι της, ενώ ένα κοπάδι πρόβατα καθρεφτίζεται στο νερό κι ένας παπαγάλος βγάζει γλώσσα στον πειρατή που τον συνοδεύει. Συλλογή...

Περισσότερα

Η Αντιγόνη Καράλη, για την Κάτια Γέρου, στο ΕΘΝΟΣ

«Στον τόμο περιλαμβάνεται μια προσωπική διαδρομή χρόνων, με προχωρήματα, πισωγυρίσματα, ανακαλύψεις, λάθη. Ο τόνος αντιηρωικός. Η γραφή συνειρμική. Με τη χαρά ενός λόγου που ακολουθείται βήμα βήμα, σαν να γράφεται τώρα. […] Το βιβλίο δεν αποτελείται από απομαγνητοφωνημένες συνεντεύξεις. Γράφτηκε...

Περισσότερα

Η Ιωάννα Κλεφτογιάννη, για την Κάτια Γέρου, στην ΣΑΒΒΑΤΙΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

«[Η Κάτια Γέρου] μας παραδίδει γενναιόδωρη ένα ανεκτίμητο δώρο. Ένα πυκνό χείμαρρο γνώσεων, αισθημάτων, εικόνων και σχολίων για το θέατρο, τη ζωή, την πολιτική. […] Ένας πολύτιμος οδηγός “πλεύσης” για κάθε εμπλεκόμενο με την θεατρική τέχνη, περίεργο θεατρόφιλο ή ενεργό πολίτη, τον οποίο η Κάτια...

Περισσότερα

Ο Ανταίος Χρυσοστομίδης, για την Κάτια Γέρου, στην ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

«...μια εξονυχιστική συζήτηση για την τέχνη του ηθοποιού γενικώς και την τέχνη της Γέρου ειδικώς. Από τις σπάνιες πλέον εκδοτικές πρωτοβουλίες τέτοιου είδους…» http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=589260

Περισσότερα

Ο Σπ. Γιανναράς, για τον Κώστα Ρούσση, στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

«Τη δίψα, τη χαρά και τον κόπο του μόχθου συνέλαβε μια για πάντα ο φακός του Ρούσση, διασώζοντας ένα κοινωνικό σύνολο, μια κοινωνία αξιών. Οι φωτογραφίες του μας φέρνουν σε επαφή με έναν φτωχότερο, οπωσδήποτε, αλλά μάλλον πιο ευτυχισμένο και σίγουρα πιο αρχοντικό κόσμο.»...

Περισσότερα

Η Μάρω Τριανταφύλλου, για την Κάτια Γέρου, στην ΕΠΟΧΗ

«Πώς να μιλήσει ένας ηθοποιός για την τέχνη του; Πώς να μιλήσει για τη συναρπαστική περιπέτεια να χτίσεις ένα ρόλο, ένα κόσμο, και τον εαυτό σου μαζί μέσα από αυτά και για αυτά; Διαλεγόμενος, συζητώντας, όπως τον έμαθε η δουλειά του. Και αυτόν τον τρόπο διάλεξε η Κάτια Γέρου για να ανοίξει την...

Περισσότερα

Ο Πέτρος Αυγερινός, για την Κάτια Γέρου, στην ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ (Κέρκυρα)

«Δεν είναι η πρώτη φορά που Έλληνας Ηθοποιός καταγράφει τις εμπειρίες του (κάτι σαν ταξιδιωτικός οδηγός σ' ένα κόσμο μαγείας, σ' ένα κόσμο υπέρβασης, που για τους «κοινούς θνητούς» φαντάζει χώρα ονείρου). Δεν είναι η πρώτη φορά που Έλληνας Ηθοποιός αποπειράται να στοιχειοθετήσει ένα Εγχειρίδιο...

Περισσότερα

Η Τζίνα Δαβιλά, για την Κάτια Γέρου, στο PROTAGON.GR

«[Η Κάτια Γέρου] μέσα από την τέχνη του θεάτρου και τους διαλόγους περί θεατρικής τέχνης με την σκηνοθέτη Ιόλη Ανδρεάδη, μας αναλύει την τέχνη της ζωής. Όπως αυτή ξετυλίγεται με απλά πράγματα και μπόλικη φαντασία που δημιουργεί την καθημερινότητά μας.»...

Περισσότερα

Η Μελίνα Ράπτη, για την Κάτια Γέρου, στο HAPPY WEEK (Πάτρα)

«Η γλυκιά και τρυφερή ηθοποιός, Κάτια Γέρου, αναλαμβάνει έναν άλλο ρόλο αυτήν τη φορά. Θυμάται και θυμίζει όλη εκείνη την πολύτιμη μαρτυρία της από τον χώρο του θεάματος. […] Ένα πόνημα γεμάτο από όλες εκείνες τις εμπειρίες που έζησε από τη μέχρι τώρα πορεία της.» http://www.happy.com.gr/online/

Περισσότερα

Η Λιάνα Δενεζάκη για τη ΜΑΙΡΗ ΠΙΝΕΖΑ, στη ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΩ

Η Μαίρη, μια λεπτή, μυτερή, κίτρινη πινέζα, ζούσε ευχαριστημένη στο σπίτι ενός γιατρού. Κρατούσε ένα μικρό μπλοκ σημειώσεων στον τοίχο της κουζίνας του και καθώς παρατηρούσε τα πάντα από ψηλά «νόμιζε» πως όλος ο κόσμος βρίσκεται στα πόδια της. Όμως, αυτό «νόμιζε» είναι που κάνει τη διαφορά. Πρόκειται για τη φράση-κλειδί της ιστορίας, αφού κάθε φορά που η Μαίρη Πινέζα βολεύεται κάπου έρχεται ένα «έτσι νόμιζε…» για να της αλλάξει τον κόσμο που ήξερε! 

Περισσότερα

Στο σχολείο ξεχνώ τη φυλακή, της Σ. Βούλγαρη

Ενα παιχνίδι με ιστορίες χωρίς τέλος για τη φυλακή.

Ενα παραμύθι γραμμένο από οκτώ μαθητές μετανάστες από το Πακιστάν

Της Σαντρας Βουλγαρη

«Το χρυσό πουλί» είναι ένα παραμύθι διαφορετικό από τα συνηθισμένα. Μια ιστορία που θα έμενε «φυλακισμένη» μέσα στα τετράδια σημειώσεων των δημιουργών της, οκτώ νέων που κρατούνται στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου. «Το χρυσό πουλί» είναι μια ιστορία για την ελπίδα, που γράφτηκε μέσα στη φυλακή και βρήκε τον δρόμο της για να τη διαβάσουμε κι εμείς.

Περισσότερα

Στο Μουσείο μ' ένα βιβλίο

Σε πείσμα όλων, οι εκδ. Καλειδοσκόπιο συνεχίζουν να εκδίδουν βιβλία αρχαιολογικού περιεχομένου  για παιδιά επιμένοντας στην ποιότητα του κειμένου και του οπτικού υλικού. Διαβάστε το άρθρο της Μαρίζας Ντεκάστρο ΕΔΩ

Περισσότερα

O Γ. Μονεμβασίτης για το ΒΙΟΛΙ ΠΟΥ ΔΙΗΓΕΙΤΑΙ

Πρωτότυπη έκδοση που έχει σκοπό τη γνωριμία με τα λαϊκά μουσικά όργανα. Ενας εκπαιδευτικός οδηγός για μικρούς και μεγάλους, με ξεναγό ένα βιολί, σίγουρα δεν είναι κάτι συνηθισμένο. Σε γλώσσα ιδιαίτερη, στολισμένη με σταλαγματιές ντοπιολαλιών, από όλο τον ελλαδικό χώρο, το λαϊκό βιολί αφηγείται με...

Περισσότερα

Νικητής η φαντασία των παιδιών!

Οι συμμετοχές στο Εργαστήρι Ομαδικής Γραφής με τη Μαίρη Πινέζα
Στο Εργαστήρι Ομαδικής Γραφής με τη Μαίρη Πινέζα.
Το Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Νέας Καρυάς Νέστου και η μαθήτρια της Β’ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Θεολόγου Ποτού στη Θάσο κληρώθηκαν και κερδίζουν από ένα κουτί με βιβλία των Εκδόσεων Καλειδοσκόπιο (αξίας 100 ευρώ το καθένα).

Περισσότερα

Στη σχολική τάξη...

Από τους μαθητές της ΣΤ' Δημοτικού του Δημοτικού Θεολόγου Ποτού.
…μετά από πολλές περιπέτειες.
Γράφει η τρίτη ομάδα μαθητών της ΣΤ' Δημοτικού του Δημοτικού Σχολείου Θεολόγου Ποτού στη Θάσο.

Περισσότερα

Aπο τη Δρανιά του νομού Ροδόπης...

Η Μαίρη Πινέζα στη Δρανιά του νομού Ροδόπης
Στο σεντούκι των παιδιών από τη Δρανιά...
Ένα βιβλίο με ιστορίες και ζωγραφιές, με τις περιπέτειες της Μαίρης Πινέζας έγραψαν τα παιδιά από τη Δρανιά του νομού Ροδόπης που συμμετέχουν στα μαθήματα των κινητών ΚΕΣΠΕΜ, του προγράμματος για την εκπαίδευση των παιδιών της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη.

Περισσότερα

Από το Λούβρο ως τη ...NASA!

Φωτογραφία: http://www.nasa.gov
Γράφουν ο Αύγουστος Κομλίκης και ο Άγγελος Ρίζος, μαθητές της Β' Δημοτικού στο Σχολείο Θεολόγου Ποτού.
Για τη Μαίρη Πινέζα που ταξίδεψε από έναν πίνακα ανακοινώσεων στη Γαλλία, στον Πύργο του Άϊφελ και στο Λούβρο και από εκεί στη NASA και στο διάστημα. Μέχρι που ένας σεισμός....

 

Περισσότερα

Με τρένο στο Βόρειο Πόλο

Φωτογραφία: www.paintcutpaste.com
Από τon Κωνσταντίνο Τριχά & τον Κυριάκο Γκερέτης, μαθητές στη B’ τάξη  της Β' Δημοτικού στο Σχολείο Θεολόγου Ποτού.
Η Μαίρη Πινέζα επισκέπτεται τον Άγιο Βασίλη...

 

Περισσότερα

Από την κοιλιά του ψαριού, στο ...αερόστατο!

Από τη Φαίδρα Μαρκιάν, μαθήτρια της Β' Δημοτικού στο Σχολείο Θεολόγου Ποτού.
Από τη Φαίδρα Μαρκιάν, μαθήτρια της Β' Δημοτικού στο Σχολείο Θεολόγου Ποτού.
Η Φαίδρα Μαρκιάν, μαθήτρια της Β' Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Θεολόγου Ποτού γράφει για τις περιπέτειες της Μαίρης Πινέζας στο βυθό, στην κοιλιά ενός ψαριού, στο πιάτο ενός παιδιού και στον ουρανό, επάνω σ' ένα αερόστατο, το οποίο προσγειώνει με ασφάλεια...

 

Περισσότερα

H Σωτηρία Στάμου από τη Β' Δημοτικού στο Θεολόγο Ποτού

Η Σωτηρία Στάμου, μαθήτρια της Β' Δημοτικού στο Σχολείο Θεολόγου Ποτού γράφει τις νέες περιπέτειες της Μαίρης Πινέζας.
Παρέα με δελφίνια, φύκια και χελώνες καρέτα-καρέτα...
Η Σωτηρία Στάμου, μαθήτρια της Β' Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Θεολόγου Ποτού ταξιδεύει τη Μαίρη Πινέζα από το βυθό της θάλασσας μέχρι τα μακρινά ποτάμια, κι ανακαλύπτει μαζί της σπάνιες ομορφιές.

 

Περισσότερα

Οι περιπέτειες της Μαίρης στο φεγγάρι

Από την Πέννυ Κουκούδη, μαθήτρια της Β' Δημοτικού στο Σχολείο Θεολόγου Ποτού.
Από την Πέννυ Κουκούδη, μαθήτρια της Β' Δημοτικού στο Σχολείο Θεολόγου Ποτού.
Η Πέννυ Κουκούδη, μαθήτρια της Β' Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Θεολόγου Ποτού γράφει για τις περιπέτειες της Μαίρης Πινέζας στο φεγγάρι από την ημέρα που καρφώθηκε στη μπότα ενός αστροναύτη....

 

Περισσότερα

Η Μαριχρύση Ζυμάρη από την Κέρκυρα

Η Μαριχρύση Ζυμάρη από την Κέρκυρα για τη Μαίρη Πινέζα
Με τη Μαίρη πινέζα στο σχολείο και στην παιδική χαρά
Η Μαριχρύση Ζυμάρη από την Κέρκυρα, μαθήτρια στην Α' τάξη του Δημοτικού, συμμετέχει στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής με τη Μαίρη Πινέζα με λόγια καλογραμμένα, ιστορίες και ζωγραφιές.

Περισσότερα

Aπο τη Χλόη του νομού Ροδόπης...

Η Μαίρη Πινέζα στη Χλόη του νομού Ροδόπης
Τα παιδιά σώζουν τη Μαίρη Πινέζα που βαριόταν να είναι μέσα στο κουτί...
Η ιστορία της Μαίρης Πινέζας που έγραψε η ομάδα των παιδιών απο τη Χλόη νομού Ροδόπης που συμμετέχουν στα μαθήματα των κινητών ΚΕΣΠΕΜ, του προγράμματος για την εκπαίδευση των παιδιών της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη.

Περισσότερα

Εργαστήρι Ομαδικής Γραφής με τη Μαίρη Πινέζα

Ταξιδεύοντας με τη Μαίρη Πινέζα

Έτσι νόμιζε...

Οι Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο συμμετέχουν στην καμπάνια ΜΕΡΕΣ ΒΙΒΛΙΟΥ 2013 που οργανώνει το Εργαστήρι Πολιτισμού και το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, με ένα  πρόγραμμα ομαδικής δημιουργικής γραφής για παιδιά Δημοτικού, ομάδες ή λέσχες ανάγνωσης και σχολικές τάξεις, με αφετηρία και αφορμή τις περιπέτειες που ζει Η ΜΑΙΡΗ ΠΙΝΕΖΑ στο βιβλίο που έγραψαν η Σούλα Μητακίδου και η Ευαγγελία Τρέσσου και εικονογράφησε ο Απόστολος Βέττας.

Περισσότερα

Στο σχολείο των Θερμών, στην Ξάνθη

Η Μαίρη Πινέζα στις Θέρμες της Ξάνθης
Η Μαίρη Πινέζα μπαίνει σε νέες περιπέτειες
Η συνέχεια της ιστορίας της Μαίρης Πινέζας που με μεγάλη χαρά, κέφι και φαντασία έγραψε η ομάδα των παιδιών απο τις Θέρμες, ένα ορεινό χωριό του νομού Ξάνθης, τα οποία συμμετέχουν στα μαθήματα των κινητών Κέντρων Στήριξης Προγραμμάτων Εκπαίδευσης Μουσουλμανόπαιδων στη Θράκη...

Περισσότερα

Από το Δημοτικό Αγιάσματος Καβάλας

Το Δημοτικό Σχολείο Αγιάσματος Καβάλας συνεχίζει τις περιπέτειες της Μαίρης Πινέζας
Στον ουρανό, στη γη, στη θάλασσα...
Τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Αγιάσματος Καβάλας συνεχίζουν τις περιπέτειες της Μαίρης Πινέζας βάζοντάς την να ταξιδεύει στον ουρανό, στη γη, στη θάλασσα, να γνωρίζει πόλεις μακρινές και κοντινές, τον βασιλιά Μίνωα στην Κρήτη, αλλά και τη βασίλισσα της Αγγλίας.

 

Περισσότερα

Από το Δημοτικό Σχολείο Χρυσοχωρίου Καβάλας

Η Δ2 τάξη του Δημοτικού Σχολείου Χρυσοχωρίου Καβάλας για τη Μαίρη Πινέζα
Τα παιδιά της Δ2 τάξης συνεχίζουν τις ιστορίες της Μαίρης Πινέζας
Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ2 τάξης του Δημοτικού Σχολείου Χρυσοχωρίου Καβάλας Δομβρίδης Χρήστος, Λεπίδας Άγγελος, Μπρούσαλης Χρήστος, Μπαροπτέ Γεωργία, Καράνιλζη Γεωργία, Βελιόγλου Μάριος, Μπελάλογλου Μπιρεζάν, Ρουστέμ Εμπρού, Σουλεϊμάν Ναρτανέ και η υπεύθυνη δασκάλα τους Ζαχαριάδου Ελένη εργάστηκαν ομαδικά, συνεχίζοντας τις περιπέτειες της Μαίρης Πινέζας.

Περισσότερα

Από το 4ο Νηπιαγωγείο Καισαριανής

Το 4ο Νηπιαγωγείο Καισαριανής συνεχίζει τις περιπέτειες της Μαίρης Πινέζας
Τα παιδιά συμμετέχουν στο Εργαστήρι Ομαδικής Γραφής με τη Μαίρη Πινέζα
Το ολοήμερο τμήμα του 4ου Νηπιαγωγείου Καισαριανής συμμετέχει στο Εργαστήρι Ομαδικής Γραφής με τη Μαίρη Πινέζα.

 

Περισσότερα

Συνεργασίες με φορείς και Ιδρύματα

Μια πολύτιμη, πολυετής εμπειρία
 Οι Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο, πέρα από το εκδοτικό τους πρόγραμμα, αναλαμβάνουν για λογαριασμό άλλων φορέων, το σχεδιασμό και την παραγωγή βιβλίων, εκπαιδευτικών δράσεων, ή πολιτιστικών προϊόντων. Μέσα από τέτοιες επωφεληθούν από τη μακροχρόνια εμπειρία μας στον τομέα της δημιουργίας πολιτιστικών αγαθών, προβάλλοντας ταυτόχρονα τη δική τους ταυτότητα και έργο.

Περισσότερα

Δράσεις και διακρίσεις

Βραβευμένα βιβλία, ξεχωριστές στιγμές

Πολλά από τα βιβλία μας έχουν τιμηθεί με το Κρατικό Βραβείο Παιδικού Βιβλίου Γνώσεων: Στο Πάρκο με τα Ζώα της LOCUS ATHENS, σε κείμενα της Άλκηστης Χαλικιά, Καθημερινές ιστορίες για τα καράβια του Βασίλη Κρεμμυδά, Κόκκινη κλωστή δεμένη… Το παραμύθι των υφασμάτων της Παρής Καλαμαρά, Στο σχολείο με χαρτί και καλαμάρι του Θάνου Μαρκόπουλου... Είναι πολλές επίσης οι στιγμές στη δραστηριότητα των εκδόσεων Καλειδοσκόπιο που ξεχωρίζουν.

Περισσότερα

Γνωρίστε τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο


Οι Eκδόσεις Καλειδοσκόπιο ιδρύθηκαν το 1996 και δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο χώρο του πολιτισμού και της εκπαίδευσης. Προσεγγίζοντας με φαντασία, υψηλή αισθητική και τεκμηριωμένο περιεχόμενο θέματα ιστορίας, επιστήμης, περιβάλλοντος, λογοτεχνίας και τέχνης, το Καλειδοσκόπιο σχεδιάζει και παράγει ένα ευρύ φάσμα εντύπων, βιβλίων και εκπαιδευτικών πακέτων εξαιρετικής ποιότητας.

Περισσότερα

Εικονική Αρχαιολογία, το παρόν και το μέλλον

Διεθνές συνέδριο στους Δελφούς
Το πρώτο διεθνές συνέδριο με θέμα «Εικονική Αρχαιολογία: Μουσεία και Πολιτιστικός Τουρισμός» (Virtual Archaeology: Museums & Cultural Tourism) πραγματοποιείται στους Δελφούς, από τις  25 έως τις 28 Σεπτεμβρίου 2013.

Περισσότερα

Εθνικά μουσεία στη νότια Ευρώπη

Ιστορία και προοπτικές
Η Ανδρομάχη Γκαζή και η Αλεξάνδρα Μπούνια παρουσιάζουν μια συλλογή άρθρων σχετικά με το ρόλο που έχουν παίξει τα εθνικά μουσεία σε ζητήματα ταυτότητας και εθνικής ιδεολογίας στις χώρες της νότιας Ευρώπης.

Περισσότερα

Στρατηγική για τον πολιτισμό

Συνάντηση στο Σπίτι της Κύπρου, στις 7 Νοεμβρίου
Εσπερίδα με τίτλο: Προοπτική και Πολιτισμός - Η σημασία της στρατηγικής σε τρεις τομείς του πολιτισμού διοργανώνει ο Σύνδεσμος Υποτρόφων Ιδρύματος Α.Γ. Λεβέντη.

Περισσότερα

Είναι τα μουσεία βέβηλα;

Τετράδια Μουσειολογίας
κυκλοφορεί το 8ο τεύχος
Διαβάστε μεταξύ άλλων στο τελευταίο τεύχος:
Είναι τα μουσεία βέβηλα; (Ντέλιας Τζωρτζάκη)
Οικογένεια στο Μουσείο (Παναγιώτα Στελλάκη)

Περισσότερα

Κρίσεις στην ιστορία

Κρίσεις, ημέρες πολιτιστικής κληρονομιάς
Θέματα στρατηγικού σχεδιασμού
Εκδηλώσεις στους Δελφούς, με αφορμή τον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, 2012.

Περισσότερα

Μουσεία των πόλεων και των ανθρώπων

Το Μουσείο της Αθωότητας, στην Κωνσταντινούπολη
Ένα βιβλίο που έγινε μουσείο...
Αφιερωμένο στο "Μουσείο της Αθωότητας", του Ορχάν Παμούκ και επίσης στις πόλεις και στα μουσεία τους, στους ανθρώπους και στην ιστορία τους, στο χθες και στο σήμερα είναι το τελευταίο τεύχος του περιοδικού της Διεθνούς Επιτροπής CAMOC (του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων).

Περισσότερα

Αντικείμενα που σέβονται το κλίμα, στο Ενυδρείο Κρήτης.

Το AquaShop στην έκθεση για την κλιματική αλλαγή.
Ιδιαίτερα αντικείμενα που συνδέονται με το θέμα της κλιματικής αλλαγής, που σέβονται τον πλανήτη και προτείνουν εναλλακτικές διαδρομές στην παραγωγή και την κατανάλωση, φιλοξενούνται στο ειδικό εκθετήριο του Aqua Shop, στην έκθεση για την κλιματική αλλαγή, στο Ενυδρείο της Κρήτης.

 

Περισσότερα

Inspired by the minoan world

Introducing the minoan world
The Minoan World collection
 The products of the MINOAN WORLD collection aim to introduce minoan culture to an international public. Visitors of Crete as well as Greeks of Cretan descent living abroad, will enjoy the motifs and colors and will hopefully want to learn more about the contribution of Crete’s legacy to Europe’s civilization.

Περισσότερα

Το κατάστημα AQUASHOP στο Ενυδρείο Κρήτης

Δώρα, εμπνευσμένα από τη θάλασσα
Επισκεφθείτε το κατάστημά μας στο χώρο του Ενυδρείου Κρήτης Cretaquarium και κάντε τις αγορές σας με υπέροχα δώρα εμπνευσμένα από τον κόσμο της θάλασσας.
Visit our shop at the Cretaquarium!
Great gifts, inspired by the sea

Περισσότερα

Inspired by the minoan world

Introducing the minoan world
The Minoan World collection
 The products of the MINOAN WORLD collection aim to introduce minoan culture to an international public. Visitors of Crete as well as Greeks of Cretan descent living abroad, will enjoy the motifs and colors and will hopefully want to learn more about the contribution of Crete’s legacy to Europe’s civilization.

Περισσότερα

Το κατάστημα AQUASHOP στο Ενυδρείο Κρήτης

Δώρα, εμπνευσμένα από τη θάλασσα
Επισκεφθείτε το κατάστημά μας στο χώρο του Ενυδρείου Κρήτης Cretaquarium και κάντε τις αγορές σας με υπέροχα δώρα εμπνευσμένα από τον κόσμο της θάλασσας.
Visit our shop at the Cretaquarium!
Great gifts, inspired by the sea

Περισσότερα

Μιλώντας στα παιδιά για το παρελθόν

Διδάσκοντας την ιστορία με τρόπο δημιουργικό
Ένας διεπιστημονικός τόμος που πραγματεύεται το πώς και με ποιές αφηγήσεις απευθυνόμαστε σε παιδιά και νέους σε ό,τι αφορά την παρουσίαση της Ιστορίας και του παρελθόντος.

Περισσότερα

Στρατηγική για τον πολιτισμό

Συνάντηση στο Σπίτι της Κύπρου, στις 7 Νοεμβρίου
Εσπερίδα με τίτλο: Προοπτική και Πολιτισμός - Η σημασία της στρατηγικής σε τρεις τομείς του πολιτισμού διοργανώνει ο Σύνδεσμος Υποτρόφων Ιδρύματος Α.Γ. Λεβέντη.

Περισσότερα

Είναι τα μουσεία βέβηλα;

Τετράδια Μουσειολογίας
κυκλοφορεί το 8ο τεύχος
Διαβάστε μεταξύ άλλων στο τελευταίο τεύχος:
Είναι τα μουσεία βέβηλα; (Ντέλιας Τζωρτζάκη)
Οικογένεια στο Μουσείο (Παναγιώτα Στελλάκη)

Περισσότερα

Κρίσεις στην ιστορία

Κρίσεις, ημέρες πολιτιστικής κληρονομιάς
Θέματα στρατηγικού σχεδιασμού
Εκδηλώσεις στους Δελφούς, με αφορμή τον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, 2012.

Περισσότερα

Το κουντουνάκι από την Αγνή Στρουμπούλη

Το Κουντουνάκι - Αγνή Στρουμπούλη
Παραμύθια Ελληνικά για μικρά μικρά παιδιά
Ένα βιβλίο, μια παράσταση και 30 ελληνικά παραμύθια της προφορικής μας παράδοσης από διάφορα μέρη της Ελλάδας, αλλά και τον Πόντο,τη Μικρά Ασία, την Κάτω Ιταλία...Από την Αγνή Στρουμπούλη..

Περισσότερα

Ένα βιολί διηγείται!

Ένα βιολί διηγείται! Εκπαιδευτικός οδηγός για τα λαϊκά μουσικά όργανα
Εκπαιδευτικός οδηγός για τα λαϊκά μουσικά όργανα.
Μια μουσική παρουσίαση του βιβλίου ΕΝΑ ΒΙΟΛΙ ΔΙΗΓΕΙΤΑΙ της Νάνσης Τουμπακάρη, το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου στις 12:30 στο Μουσείο Λαϊκών Μουσικών Οργάνων Φοίβου Ανωγειανάκη.

Περισσότερα

Για τον Φερεϋντούν Φαριάντ

Στη μνήμη του Φερεϋντούν Φαριάντ
Εδώ είναι ο τίτλος,Εδώ είναι ο τίτλος,Εδώ είναι ο τίτλος,
Ο ΠΕΡΣΟΕΛΛΗΝΙΚΟΣ Σύλλογος και οι εκδόσεις ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ τιμούν τη μνήμη του φιλέλληνα Πέρση ποιητή Φερεϋντούν Φαριάντ την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου, στις 19:00 στο χώρο της Darius Carpets (Κηφισίας 46, Αμπελόκηποι).

Περισσότερα

Η μικρή Ελένη και τα χρώματα

Η μικρή Ελένη και οι πρώτοι της φίλοι
Παρουσίαση στην Πινακοθήκη ΛΕΦΑ στο Π. Ψυχικό
Την Τρίτη 22 Οκτωβρίου, στις 19:30 στη Δημοτική Πινακοθήκη ΛΕΦΑ στο Π. Ψυχικό ελάτε να γνωρίσετε τη μικρή Ελένη που δεν κλαίει αλλά μαθαίνει και εξελίσσεται παρέα με τους μικρούς, πολύχρωμους φίλους της. 

Περισσότερα

Πολιτισμός και Εκπαίδευση στο Πάρκο Ελευθερίας

Δράσεις Πολιτισμού στο Πάρκο Ελευθερίας
Εκπαιδευτικές δράσεις από 20 μουσεία της Αθήνας.
Δεκάδες εκπαιδευτικά προγράμματα, εικαστικές και καλλιτεχνικές δράσεις από 20 μουσεία και χώρους πολιτισμού της πόλης περιμένουν γονείς και παιδιά να τα γνωρίσουν συμμετέχοντας δωρεάν. Την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, από τις 10 το πρωί, στο Πάρκο Ελευθερίας.

Περισσότερα

Kρίση και Τέχνη στο Μουσείο Μπενάκη

Παρουσιάση του βιβλίου του Κυριάκου Κατζουράκη "Τάξη στο χάος" στο Μουσείο Μπενάκη.
Παρουσίαση του βιβλίου του Κυριάκου Κατζουράκη "Τάξη στο Χάος", στο Μουσείο Μπενάκη.
Μια αναδρομική έκθεση, ένα βιβλίο αυτοαναφορικό και αποκαλυπτικό που ψηλαφίζει το παρελθόν και το σήμερα, ένα κυρίαρχο ερώτημα για την τέχνη στις εποχές της κρίσης και σημαντικοί ομιλητές που προσεγγίζουν το θέμα.

Περισσότερα

18 Μαΐου: Διεθνής Ημέρα Μουσείων

Μουσειολογία στις Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο
Με πρόταση, από τις Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο
Με επιμελημένες επιστημονικές εκδόσεις γύρω από την επιστήμη της Μουσειολογίας, βιβλία για παιδιά, για τη σχολική τάξη και για την οικογένεια, οι Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο συμμετέχουν με πρόταση στον διεθνή επιστημονικό διάλογο γύρω από τον σημερινό πολύπλοκο και σύνθετο χαρακτήρα των μουσείων και των δράσεων που αναλαμβάνουν συμβάλλοντας στην κοινωνική αλλαγή.

Περισσότερα

Τάξη στο χάος, στο Τελλόγλειο

ΤΑΞΗ ΣΤΟ ΧΑΟΣ, στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών, στη Θεσσαλονίκη
Όταν η τέχνη γίνεται ζωή
Την Παρασκευή 17 Μαΐου, στις 19:00 στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών, στη Θεσσαλονίκη οι Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο παρουσιάζουν το βιβλίο του Κυριάκου Κατζουράκη, ΤΑΞΗ ΣΤΟ ΧΑΟΣ.

Περισσότερα

Ο Τζικιτζίκ τραγουδά στον Ιανό της Αθήνας

Ο Τζικιτζίκ, ο κρικικρίκ και η παράξενη χορωδία του δάσους, από τις Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο
Μια ζωντανή μουσική αφήγηση
Το μουσικό παραμύθι «Ο Τζικιτζίκ, ο κρικικρίκ και η παράξενη χορωδία του δάσους» , του Κώστα Μάγου σε μουσική και στίχους της Τατιάνας Ζωγράφου και εικονογράφηση της Κατερίνας Χαδουλού, σε μια ζωντανή μουσική αφήγηση, παρουσιάζεται το Σάββατο 13 Απριλίου, στις 12:00 το μεσημέρι στο καφέ του Ιανού (Σταδίου 24, Αθήνα).

Περισσότερα

Μουσική γιορτή με τον Τζικιτζίκ στο Εργαστήρι Πολιτισμού

Μια συναυλία, της ζωής μας η γιορτή!
Μια μουσική παρουσίαση του βιβλίου μας "Ο Τζικιτζίκ, ο κρικικρίκ και η παράξενη χορωδία του δάσους" διοργανώνεται στο Εργαστήρι Πολιτισμού του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού, την Τετάρτη 3 Απριλίου, στις 19:00.

Περισσότερα

Η γιορτή του Ζήκου στον Ιανό Θεσσαλονίκης!

Ζήκος ο λύκος, από τις Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο σε συνεργασία με τον Αρκτούρο
Με τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ, η γιορτή για το παιδικό βιβλίο και τη φύση
Από την 1η ως την 6η Απριλίου, την εβδομάδα που γιορτάζει σε όλο τον κόσμο το παιδικό βιβλίο, ο Ζήκος, ο Λύκος και ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ θα βρίσκονται στον ΙΑΝΟ Θεσσαλονίκης (Αριστοτέλους 7).

Περισσότερα

Ο Τζικιτζίκ στον Ευριπίδη στην Κηφισιά

Μια μουσική γιορτή με τον τζίτζικα Τζικιτζίκ
Μια μουσική γιορτή με αφορμή το παραμύθι του Κώστα Μάγου "Ο Τζικιτζίκ, ο Κρικικρίκ και η παράξενη χορωδία του δάσους", με τα τραγούδια και τη μουσική της Τατιάνας Ζωγράφου.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Περισσότερα

Η Κάτια Γέρου...

 
Ηθοποιοί, θεατρολόγοι, σκηνοθέτες, λάτρεις της τέχνης, συναντήθηκαν στον φιλόξενο Πολυχώρο Τέχνης ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ και συζήτησαν για τις πραγματικότητες που διαμορφώνει στο χώρο τους η κρίση, με αφορμή το βιβλίο της Κάτιας Γέρου, Αλλάζοντας τους παλμούς της καρδιάς-Συζητήσεις για το θέατρο με την Ιόλη Ανδρεάδη

Περισσότερα

Από την κουζίνα, στ' ...άστρα!

 
Μια πρωτότυπη παρουσίαση του βιβλίου «9 παραμύθια και μία ξύλινη κουτάλα», από τις συγγραφείς Έρση και η Ιωάννα Νιαώτη, στη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Περισσότερα

Ανοιχτές συναντήσεις γονείς Απλά!

γονείς Απλά! από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο
Έμπνευση και ανάσα στις πιέσεις της καθημερινότητας
Με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου, γονείς Απλά!, οργανώνουμε δύο συναντήσεις (μία στο κέντρο της Αθήνας και μια στην Αγία Παρασκευή) για γονείς που θέλουν να βρουν έμπνευση και ανάσα στις πιέσεις της καθημερινότητας.

Περισσότερα

Σαββατιάτικα πρωινά στη Βιβλιοθήκη Αγίας Παρασκευής

Με αφορμή ένα βιβλίο στη Βιβλιοθήκη Αγίας Παρασκευής
με αφορμή ένα βιβλίο
Οι εκδόσεις Καλειδοσκόπιο συνεργάζονται με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγίας Παρασκευής, παρουσιάζοντας εκπαιδευτικά προγράμματα "με αφορμή ένα βιβλίο" και στόχο να γνωρίσουν τα παιδιά τη χαρά της ανάγνωσης.
 

Περισσότερα

Γνώση, έμπνευση, δράση...

 
Στη Βιβλιοθήκη Λασκαρίδη
Συνεχίζεται και για τη σχολική χρονιά 2012-2013 η συνεργασία των Εκδόσεων Καλειδοσκόπιο με τη Βιβλιοθήκη Λασκαρίδη. Τα νέα εκπαιδευτικά προγράμματα απευθύνονται σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου και αντλούν τη θεματολογία τους από την Ιστορία της Επιστήμης, το Θέατρο, τη Λογοτεχνία και τη Βιολογία.

Περισσότερα

ΦΥΛΑΤΤΕΙΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΑΣ

12 Οκτωβρίου 1944 Η Αθήνα ελεύθερη! Το «Φυλάττειν Θερμοπύλας» βασίζεται στο ομώνυμο ποίημα του Γιάννη Νεγρεπόντη. Πέραν του τι είναι  οι Θερμοπύλες για τον κάθε Έλληνα, το ποίημα αποτελεί και έναν φόρο τιμής στο ποίημα του    Σήμερα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών παρουσιάζεται το ορατόριο του Χρήστου...

Περισσότερα

O Ινδιάνος, μια ανέκδοτη ιστορία της Λίλας Πατρόκλου

O Ινδιάνος, ο νέος με το τατουάζ Μια ανέκδοτη ιστορία της Λίλας Πατρόκλου Κάποτε ήταν ένα μικρό αγόρι που πάρα πολύ συχνά έβλεπε στον ύπνο του το ίδιο όνειρο. Ότι ήταν λέει  Ινδιάνος Αρχηγός, τον έλεγαν «Περήφανο Αετό» και ζούσε με τη φυλή του στα καταπράσινα λιβάδια, κάπου στη Βόρεια Αμερική. ◊...

Περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα ζώων

4 Οκτωβρίου   Το 1931 σ' ένα συνέδριο περιβαλλοντιστών στη Φλωρεντία γιορτάστηκε για πρώτη φορά η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, με στόχο την ευαισθητοποίηση κοινού και ειδικών κυρίως για τα υπό εξαφάνιση ζώα. Με τα χρόνια η γιορτή διευρύνθηκε και περιλαμβάνει όλα τα είδη του ζωϊκού βασιλείου. Η 4η...

Περισσότερα

Ο Δεκέμβριος είναι ο μήνας των παιδιών!

 Ευκαιρία να γίνουμε όλοι παιδιά! Για μία ακόμη χρονιά το Καλειδοσκόπιο θα προσπαθήσει να βρεθεί κοντά σε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά. Ξεκινάμε λοιπόν!     Θεσσαλονίκη   Από 1 μέχρι 16 Δεκεμβρίου πραγματοποιείται το πρόγραμμα  Κι αν ήσουν εσύ Εργαστήρια για μαθητές «Σκληρό καρύδι»  στις...

Περισσότερα

Η παραμυθούπολη της Μαρίνας Πολυμερίδου

Bookpoints "συναντήσεις με βιβλία" Χριστούγεννα στην παραμυθούπολη της Μαρίνας...   Η Παραμυθούπολη είναι ένα παιδικό βιβλιοπωλείο, αλλά και πολλά παραπάνω από αυτό… Είναι πρωτότυπες δράσεις, δημιουργικά εργαστήρια, παραστάσεις, εκδηλώσεις, συναντήσεις με συγγραφείς, εκπαιδευτικά προγράμματα,...

Περισσότερα

Το καράβι της γιορτής στη Σόφια

Η Έλενα Αρτζανίδου στη Βουλγαρία...   Ένα όνειρο του Ελληνοβουλγαρικού Συνδέσμου ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ – γέφυρα φιλίας, αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά.Η μετάφραση και έκδοση ελληνικού παιδικού βιβλίου στα βουλγαρικά και αντιστοίχως βουλγαρικού παιδικού βιβλίου στα ελληνικά με κοινό θέμα που να φέρνει τα...

Περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Alzheimer

Το δικό τους ταξίδι...     Η Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Σεπτεμβρίου, με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τη νόσο, αλλά και την αφύπνιση και ενεργοποίηση της Πολιτείας.   Είναι η πιο συχνή μορφή άνοιας και αποτελεί μείζον ιατρικό, κοινωνικό και...

Περισσότερα

Η δύναμη στο παιχνίδι!

Απλά! δημιουργούμε χώρο και χρόνο στη χαρά…     Δευτέρα αγγλικά, Τρίτη σκάκι, Τετάρτη μπάσκετ, Πέμπτη πιάνο, Παρασκευή ενόργανη… Το πρόγραμμα των παιδιών είναι φουλαρισμένο.  Ελάχιστος χρόνο μένει για αυτό που είναι η μοναδική πραγματική ανάγκη της παιδικής ηλικίας: το ελεύθερο, απρογραμμάτιστο...

Περισσότερα

Απ' τη Ρωσία με αγάπη

Η Ελλάδα τιμώμενη χώρα!       Στο πλαίσιο του Έτους Ελλάδας-Ρωσίας 2016 στην 29η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Μόσχας (έως τις 11 Σεπτεμβρίου) η Ελλάδα είναι η τιμώμενη χώρα. Αντίστοιχα στην 13η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης που πραγματοποιήθηκε τον Μάιο τιμώμενη χώρα ήταν η Ρωσία. Η έκθεση...

Περισσότερα

Ημερίδα για τον Eric Carle

Ένας μεγάλος δημιουργός για μικρά παιδιά.   Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα αφιερωμένη στον Eric Carle. Πάνω από 150 νηπιαγωγοί και δασκάλοι συγκεντρώθηκαν το Σάββατο 16 Απριλίου στο μαγευτικό 70 δημοτικό σχολείο της Αθήνας. Η ημερίδα ξεκίνησε με τον χαιρετισμό της κ. Έφης Μανίτσας...

Περισσότερα

ERIC CARLE Ένας μεγάλος δημιουργός για μικρά παιδιά

     16 Απριλίου 2016 Επιμορφωτική ημερίδα για νηπιαγωγούς και δασκάλους Διοργάνωση: Παγκόσμια Οργάνωση Προσχολικής Αγωγής (OMEP) – Παράρτημα Αθήνας σε συνεργασία με τις Εκδόσεις ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ   Ποιος είναι ο Eric Carle; Ο Eric Carle γεννήθηκε στις Συρακούσες της Νέας Υόρκης το 1929. Οι γονείς...

Περισσότερα

Ημέρα Μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος

Σκέψεις με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου ΕΡΙΚΑΗμέρα μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος σήμερα. Για την εκπαιδευτική κοινότητα στη χώρα μας, πέρα από τους προφανείς λόγους, είναι μια σημαντική μέρα που μπορεί να μας κάνει να σκεφτούμε την ευθύνη που έχουμε για τα στερεότυπα που ακόμη...

Περισσότερα

Οι λύκοι μεταμορφώνουν το περιβάλλον

Πως οι λύκοι αλλάζουν τη ζωή του πάρκου... Στο εθνικό πάρκο Yellostone των Ηνωμένων Πολιτειών, μετά από πρωτοβουλία επιστημόνων, εγκαταστάθηκαν ομάδες γκρίζων λύκων από τον Καναδά, μετά από απουσία 70 χρόνων. Το αποτέλεσμα επηρέασε τη ζωή του πάρκου με καθοριστικό τρόπο...   Στο συγκεκριμένο...

Περισσότερα

Γιορτή παιδικού και εφηβικού βιβλίου

Χριστούγεννα στη Στοά από 19/12 έως 31/12   Ο ΣΕΒΑ σε συνεργασία µε την Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία, διοργανώνει έκθεση παιδικού και εφηβικού βιβλίου στη Στοά του Βιβλίου στο κέντρο της Αθήνας µε δύο εισόδους και εξόδους από οδό Πεσµαζόγλου και Στοά Αρσάκη µεταξύ Πανεπιστηµίου και Σταδίου. Στόχος...

Περισσότερα

Βόλτα για βιβλία και μουσική

6 επιχειρηματικές διαδρομές στο Δήμο Αθηναίων  Το ΙΝΕΜΥ εντόπισε και προτείνει στους κατοίκους και επισκέπτες της πόλης 6 βόλτες στο κέντρο της Αθήνας.  Καθεμία από αυτές τις βόλτες έχει έναν ιδιαίτερο θεματικό χαρακτήρα, αφού συγκεντρώνει πολλά καταστήματα με το ίδιο αντικείμενο. Σε όλες, όμως,...

Περισσότερα

Ένας δάσκαλος από την Αίγινα

Ο Παναγής Ν. Ηρειώτης γεννήθηκε στην Αίγινα το 1854. Σπούδασε κλασική φιλολογία στην Αθήνα και στη συνέχεια, στο πανεπιστήμιο της Ερλάγγης, στη Γερμανία. Μετά από ολιγόχρονη παραμονή στο Βαρβάκειο, επέστρεψε στη γενέτειρά του, όπου υπηρέτησε για χρόνια ως σχολάρχης στο Ελληνικό Σχολείο Αιγίνης....

Περισσότερα

Μέσα από το Καλειδοσκόπιο

Όταν οι δημιουργοί μιλούν... Με μεγάλη χαρά σας παρουσιάζουμε τη νέα μας μικρή ταινιοθήκη με τίτλο ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ. Πρόκειται για μια σειρά από ολιγόλεπτες ταινίες που παίζουν on-line και έχουν σκοπό να σας συστήσουν δημιουργούς που συνεργάζονται μαζί μας, είτε ως συγγραφείς είτε ως...

Περισσότερα

Ένας λαχανόκηπος γεμάτος ζαρκαδάκια

 Τα μικρά ζαρκαδάκια και ο λαχανόκηπός τους.  Η ηρωίδα του βιβλίου μας "Στον λαχανόκηπο με τον παππού και τη γιαγιά" Σοφία, έγινε η αφορμή για να φτιαχτεί ακόμη ένας λαχανόκηπος στην πόλη... Τα ζαρκαδάκια με τη βοήθεια του κύριου Σπύρου και της κυρίας Νίκης, είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά...

Περισσότερα

Ο Eric Carle, τα χαμογελάκια και η παρέα του Ευριπίδη

Ένα Σαββατοκύριακο αφιερωμένο στα βιβλία του Eric Carle   Το παραμύθι στο σακί ταξίδεψε με την Μαρία Ποθητού και τα xamogelakia στην παιδική λέσχη ανάγνωσης του δήμου Αχαρνών.  Τα παιδιά έμαθαν για τα καθημερινά θαύματα της φύσης, ενώ ταυτόχρονα, μέσα από εκπαιδευτικές δράσεις που σχεδιάστικαν...

Περισσότερα

10ο Συνέδριο O.M.E.P - Δ.Π.Θ

Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 10ο Συνέδριο O.M.E.P φέτος στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Το θέμα του συνεδρίου "Εκπαιδεύοντας πολίτες για ένα αειφόρο μέλλον, ο ρόλος της προσχολικής και πρώτης σχολικής εκπαίδευσης" ενέπνευσε τα παιδιά των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων...

Περισσότερα

Μικρά βιβλιοπωλεία, παράθυρα ανοιχτά

Τα βιβλιοπωλεία, η κρίση και τα παράθυρα Ο Νεκτάριος Στελλάκης με αφορμή ένα βιβλιοπωλείο της Πάτρας, το οποίο έκλεισε λόγω της κρίσης, έγραψε μια μικρή ελεγεία για τη σημασία τέτοιων χώρων, για ένα παράθυρο που έκλεισε. Κάθε βιβλίο, ένα παράθυρο... ένα παράθυρο στον κόσμο... Κάθε βιβλιοπωλείο...

Περισσότερα

Αποδημητικά πουλιά και εναέριος χώρος Μεσογείου

Φτάνουν όλα τα αποδημητικά πουλιά στον προορισμό τους;    Χιλιάδες μεταναστευτικά πουλιά ταξιδεύουν αυτήν την περίοδο από την Ευρώπη προς τις περιοχές που θα περάσουν το χειμώνα στην Αφρική. Τα μεταναστευτικά πουλιά αφού ξεπεράσουν τον κίνδυνο παράνομης θανάτωσης αλλά και το μεγάλο φυσικό εμπόδιο...

Περισσότερα

Αν ήμουν βιβλίο... στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

 Το "Αν ήμουν βιβλίο" στο Πανεπιστήμιο Αθηνών   Οι παρακάτω εικόνες αποτελούν την εργασία της Μαρίας Ξανθοπούλου, που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του μαθήματος "Διδακτική της παιδικής λογοτεχνίας στην Προσχολική Εκπαίδευση" του ΕΚΠΑ και στη θεματική "βιβλία για το βιβλίο". Η χαρά μας είναι...

Περισσότερα

Ένα βιολί διηγείται στη βιβλιοθήκη της Αγίας Παρασκευής

Ένα βιολί διηγείται στον κήπο της βιβλιοθήκης της Αγίας Παρασκευής Ανακαλύπτουμε τον κόσμο των παραδοσιακών μουσικών οργάνων, μέσα από ένα μαγικό ταξίδι αφήγησης που θα μας φέρει σε επαφή με τον μουσικό πολιτισμό της χώρας μας, στον κήπο της Δημοτικής βιβλιοθήκης της Αγίας Παρασκευής, την Τρίτη 8...

Περισσότερα

Τα βιβλία μας για φέτος

Ένας ακόμη χρόνος... Η εκδοτική περίοδος Σεπτέμβριος 2014 Ιούλιος 2015 ολοκληρώθηκε με την έκδοση του βιβλίου του Eric Carle Πες μου καφέ αρκούδα τι βλέπεις; Η ομοιοκαταληξία και η επανάληψη που υπάρχει στο βιβλίο, βοηθά τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας να αφομοιώνουν καλύτερα τα διάφορα χρώματα...

Περισσότερα

Η Μαίρη Πινέζα... το ταξίδι συνεχίζεται...

Η Μαίρη Πινέζα... Το ταξίδι της συνεχίζεται στο 9ο Νηπιαγωγείο Γαλατσίου... Τα παιδιά του 9ου Νηπιαγωγείου Γαλατσίου με τη βοήθεια της νηπιαγωγού Μερβάς Μοντίρ-Μαάνιαν συνέχισαν το ταξίδι της Μαίρης Πινέζας στον δήμο τους.  Το κάθε παιδί είχε να συμπληρώσει το δικό του κομμάτι στο ταξίδι της...

Περισσότερα

Ζωγραφίζοντας, εξερευνώ τη Μινωική Κρήτη

Η Ηλιάνα Μπάρδη, το βιβλίο και οι άπειρες δυνατότητές του... Ένα βιβλίο – εργαστήρι, εμπνευσμένο από τη ζωή και την περίφημη τέχνη των Μινωιτών, των κατοίκων της προϊστορικής Κρήτης την Εποχή του Χαλκού. Οι τοιχογραφίες στο ανάκτορο της Κνωσού, ο Δίσκος της Φαιστού, τα χρυσά κοσμήματα από τα...

Περισσότερα

Στον Πύργο του Σαιντ Ομέρ

Το Σάββατο 13 Ιουνίου, το Αρχαιολογικό Μουσείο της Θήβας πρόσφερε μια υπέροχη βραδιά στους κατοίκους της πόλης, τους φίλους και τους συνεργάτες που πλαισίωσαν τα δύο έργα που ολοκληρώνονται σχεδόν παράλληλα: την αποκατάσταση του φράγκικου πύργου του Σαιντ Ομέρ, και την επανέκθεση του...

Περισσότερα

Λογοτεχνικά Βραβεία του Αναγνώστη 2015

Στις 4 Ιουνίου 2015, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών πραγματοποιήθηκε η απονομή των Λογοτεχνικών Βραβείων του Αναγνώστη για το 2015. Στην κατηγορία "Εικονογραφημένο βιβλίο για παιδιά"   βραβεύτηκε το βιβλίο μας "Το δικό τους ταξίδι"  της Αργυρώς Πιπίνη σε εικονογράφηση Μαριλένας Μελισσηνού. Το βιβλίο...

Περισσότερα

ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ

Το βιβλίο ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ αποτελεί το συγγραφικό ντεμπούτο της Όλγας Προφίλη. Πρόκειται για μια ιστορία αγάπης που διαδραματίζεται με φόντο τη δικτατορία που σφράγισε την πρόσφατη ιστορία της Αργεντινής. Άνθρωποι που εξαφανίστηκαν, μητέρες που ακόμη αναζητούν τα παιδιά τους,...

Περισσότερα

Κυπαρισσία, Η δεύτερη σημαντικότερη περιοχή ωοτοκίας της Καρέττα στη Μεσόγειο

Ο Νότιος Κυπαρισσιακός Κόλπος, στη Δυτική Πελοπόννησο (Ελλάδα), φιλοξενεί το δεύτερο μεγαλύτερο πληθυσμό της Καρέττα Καρέττα στη Μεσόγειο Θάλασσα (κατά μέσο όρο 529 φωλιές κάθε χρόνο). Συγκεκριμένα, η παραλία 10 χιλιομέτρων μεταξύ του ποταμού Νέδα και του χωριού «Καλό Νερό» στο νότιο Κυπαρισσιακό...

Περισσότερα

Ας γίνουμε συναναγνώστες

  Σήμερα 9 Μαϊου, γιορτή της μητέρας, λάβαμε ένα κείμενο από τη φίλη και συνεργάτη των Εκδόσεων Μαρία Πετκανοπούλου. Η Μαρία, μητέρα δύο μεγάλων πια παιδιών η ίδια, έρχεται καθημερινά σε επαφή με πολλές νέες μητέρες που τώρα έχουν τα παιδιά τους στο νηπιαγωγείο όπου εργάζεται. Γράφει λοιπόν, με...

Περισσότερα

ΜΑΪΟΣ Ο ΜΗΝΑΣ ΤΩΝ ΜΟΥΣΕΙΩΝ

Τον Μάιο, τα μουσεία όλου του κόσμου έχουν την τιμητική τους και ανοίγουν τις πόρτες τους για να γιορτάσουν, φωτίζοντας κάθε χρόνο μια ιδιαίτερη πτυχή του έργου που παράγουν. Για το 2015 το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) έχει επιλέξει το θέμα «Μουσεία για μια κοινωνία με προοπτικές»,...

Περισσότερα

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΦΕΡΕΫΝΤΟΥΝ στο Περιστέρι

Τη Δευτέρα 27 Απριλίου 2015, η Διεύθυνση των Εκπαιδευτηρίων "Τσιαμούλη" στο Περιστέρι,οι καθηγητές, οι δάσκαλοι, και οι μαθητές του Γυμνασίου και της Ε΄ και Στ΄ Δημοτικού, με αφορμή το βιβλίο "Το ταξίδι του Φερεϋντούν" φιλοξένησαν το συγγραφέα του βιβλίου Γρηγόρη Χαλιακόπουλο στο Θέατρο του...

Περισσότερα

Ο Ευτύχης ταξιδεύει στα σχολεία

Ο Ευτύχης ταξιδεύει στα σχολεία κοντά στα παιδιά Ο εθελοντής Τάσος Μαραγκουδάκης του Συλλόγου Εθελοντικής Προσφοράς και Στήριξης “Ορίζοντας” που στηρίζει παιδιά και ενηλίκους με νεοπλασματικές ασθένειες πρότεινε στο σχολείο που πηγαίνει το παιδί του να ξεκινήσει μια δράση που να βασίζεται στο...

Περισσότερα

Το καραβάκι που ήθελε να ταξιδέψει... στη Ναύπακτο

Το Καραβάκι που ήθελε να ταξιδέψει ως την άκρη του κόσμου… ταξίδεψε στη Ναύπακτο, στο χώρο δημιουργικών δράσεων Σβούρα… Τα παιδιά έπαιξαν με τα σχέδια και τα χρώματα στον μαγνητικό πίνακα, ταξίδεψαν στις σελίδες του βιβλίου, ενώ με την τεχνική του κολλάζ έφτιαξαν το δικό τους ταξίδι για το...

Περισσότερα

Μια άνοιξη γεμάτη διακρίσεις...

Φέτος η άνοιξη ήρθε γεμάτη διακρίσεις για τους συνεργάτες και τα βιβλία μας... Στη διοργάνωση του ελληνικού τμήματος του Ibby - Κύκλου του ελληνικού παιδικού βιβλίου, το Δικό τους ταξίδι της Αργυρώς Πιπίνη και το Καραβάκι που ήθελε να ταξιδέψει ως το τέλος του κόσμου, της Μάρως Κατσίκα, έφτασαν...

Περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό

Η Παγκόσμια Ημέρα Νερού δεν είναι άλλη μια επέτειος χωρίς περιεχόμενο. Καθιερώθηκε το 1992, στην παγκόσμια συνδιάσκεψη του ΟΗΕ για το περιβάλλον και την ανάπτυξη στο Ρίο της Βραζιλίας, με στόχο να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες για τους κινδύνους που απειλούν τον «λευκό χρυσό». Παρά την ανάπτυξη,...

Περισσότερα

Το καραβάκι που ήθελε να ταξιδέψει... στο Σπόρο

Το Σάββατο 21 Μαρτίου «το Καραβάκι που ήθελε να ταξιδέψει στην άκρη του κόσμου» έκανε μια στάση στο βιβλιοπωλείο Σπόρος, στην Κηφισιά, όπου σχεδίασε μαζί με τους μικρούς του φίλους, τα επόμενα ταξίδια του. Οι μικροί μας φίλοι με την τεχνική του κολλάζ και με τη βοήθεια της Μάρως Κατσίκα, έφτιαξαν...

Περισσότερα

Ο μικρός Βασιλιάς των λουλουδιών στη Νέα Σμύρνη

Στο 7ο νηπιαγωγείο Νέας Σμύρνης, η Εύη Τσιτιρίδου διάβασε τον Μικρό Βασιλιά των λουλουδιών, και το βιβλίο έγινε αφορμή για χίλιες εικόνες, που έγιναν λουλούδια, πριγκίπισσες, κήποι, στεφάνια, κι ένα παράθυρο από το οποίο ο μικρός βασιλιάς θα κοιτάει με αγάπη την εκλεκτή της καρδιάς του... Γιατί...

Περισσότερα

Υποψηφιότητες Ελληνικού Τμήματος Ibby 2014

Το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου ανακοίνωσε τις βραχείες λίστες για Βραβεία σε λογοτεχνικά βιβλία για παιδιά και νέους, έκδοσης 2014, για τη συγγραφή και εικονογράφηση. Υποψήφια στην κατηγορία εικονογραφημένου παιδικού βιβλίου είναι φέτος δύο βιβλία μας, Το...

Περισσότερα

Το κουντουνάκι από την Αγνή Στρουμπούλη

Το Κουντουνάκι - Αγνή Στρουμπούλη
Παραμύθια Ελληνικά για μικρά μικρά παιδιά
Ένα βιβλίο, μια παράσταση και 30 ελληνικά παραμύθια της προφορικής μας παράδοσης από διάφορα μέρη της Ελλάδας, αλλά και τον Πόντο,τη Μικρά Ασία, την Κάτω Ιταλία...Από την Αγνή Στρουμπούλη..

Περισσότερα

Ένα αντίο στην Εύη Βουτσινά...

Εύη Βουτσινά - Άστεων γεύσεις
Συνταγές, μαρτυρίες, ιστορίες -μια σχέση ζωής
Η Εύη Βουτσινά, με την πολύχρονη ερευνητική δουλειά της δίκαια θεωρείται ο άνθρωπος εκείνος που τεκμηρίωσε την ύπαρξη αυθεντικής ελληνικής κουζίνας –μιας κουζίνας, οι ρίζες της οποίας ανάγονται στην αρχαιότητα και το Βυζάντιο.

Περισσότερα

Ένα βιολί διηγείται!

Ένα βιολί διηγείται! Εκπαιδευτικός οδηγός για τα λαϊκά μουσικά όργανα
Εκπαιδευτικός οδηγός για τα λαϊκά μουσικά όργανα.
Μια μουσική παρουσίαση του βιβλίου ΕΝΑ ΒΙΟΛΙ ΔΙΗΓΕΙΤΑΙ της Νάνσης Τουμπακάρη, το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου στις 12:30 στο Μουσείο Λαϊκών Μουσικών Οργάνων Φοίβου Ανωγειανάκη.

Περισσότερα

Θεατρικό... παραπονεμένο μακό

ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΕΜΕΝΟ ΜΑΚΟ της Χριστιάννας Γύρα από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο.
Στο Εργαστήρι Ψυχοκινητικής στην Αγία Παρασκευή.
Μια δραματοποιημένη παρουσίαση του βιβλίου, ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΕΜΕΝΟ ΜΑΚΟ της Χριστιάννας Γύρα σε εικονογράφηση Χαράς Μαραντίδου, με ελεύθερη είδοσο, το Σάββατο 30 Νοεμβρίου στις 6 το απόγευμα.

Περισσότερα

Με ...«Τάξη στο χάος»

Κυριάκος Κατζουράκης, Τάξη στο χάος
Στο Πνευματικό Κέντρο Κωνσταντινουπολιτών
Την Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013, στις 20:00, ο Κυριάκος Κατζουράκης και το βιβλίο του «Τάξη στο χάος» , στο
Πνευματικό Κέντρο Κωνσταντινουπολιτών στους Αμπελόκηπους.

Περισσότερα

«Μεγαλώνοντας, υπερασπίζομαι τα δικαιώματά μου».

Καμπάνια για τα Δικαιώματα του Παιδιού, 2013
Συμμετέχουμε στην καμπάνια για τα δικαιώματα του παιδιού
Το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά την
καμπάνια για τα Δικαιώματα του Παιδιού με τη σύμπραξη περισσότερων από 30 οργανισμών, μουσείων και πολιτιστικών φορέων, μεταξύ των οποίων και οι εκδόσεις μας.
 

Περισσότερα

Οικογενειακή γιορτή στον Υμηττό

Με τη Φιλοδασική στον Υμηττό
Με τη Φιλοδασική στο Βοτανικό Κήπο, στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού, σε αναζήτηση ενός σύγχρονου "Κήπου Προσευχής"
Οι εκδόσεις Καλειδοσκόπιο και η Φιλοδασική Ένωση Αθηνών οργανώνουν ένα «οικογενειακό κυνήγι θησαυρού», μια αναζήτηση φυτών και ιστοριών όπως αυτές που περιγράφονται στο βιβλίο «Κήπος Προσευχής» της κυρίας Σοφίας Ριζοπούλου. Το Σάββατο 2 Νοεμβρίου, από τις 11 το πρωί, πίσω από τη Μονή Καισαριανής.

Περισσότερα

Για τον Φερεϋντούν Φαριάντ

Στη μνήμη του Φερεϋντούν Φαριάντ
Εδώ είναι ο τίτλος,Εδώ είναι ο τίτλος,Εδώ είναι ο τίτλος,
Ο ΠΕΡΣΟΕΛΛΗΝΙΚΟΣ Σύλλογος και οι εκδόσεις ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ τιμούν τη μνήμη του φιλέλληνα Πέρση ποιητή Φερεϋντούν Φαριάντ την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου, στις 19:00 στο χώρο της Darius Carpets (Κηφισίας 46, Αμπελόκηποι).

Περισσότερα

Η μικρή Ελένη και τα χρώματα

Η μικρή Ελένη και οι πρώτοι της φίλοι
Παρουσίαση στην Πινακοθήκη ΛΕΦΑ στο Π. Ψυχικό
Την Τρίτη 22 Οκτωβρίου, στις 19:30 στη Δημοτική Πινακοθήκη ΛΕΦΑ στο Π. Ψυχικό ελάτε να γνωρίσετε τη μικρή Ελένη που δεν κλαίει αλλά μαθαίνει και εξελίσσεται παρέα με τους μικρούς, πολύχρωμους φίλους της. 

Περισσότερα

Δράση για την ελευθερία των σπόρων

Δράση για την ελεύθερη διακίνηση των σπόρων
Το Καλειδοσκόπιο στηρίζει την εναλλακτική κοινότητα Πελίτι
Με το βιβλίο μας "Ένα σποράκι ταξιδεύει", του Eric Carle οι εκδόσεις Καλειδοσκόπιο στηρίζουν τη δράση για την ελεύθερη διακίνηση των σπόρων και την εναλλακτική κοινότητα "Πελίτι".

Περισσότερα

Πολιτισμός και Εκπαίδευση στο Πάρκο Ελευθερίας

Δράσεις Πολιτισμού στο Πάρκο Ελευθερίας
Εκπαιδευτικές δράσεις από 20 μουσεία της Αθήνας.
Δεκάδες εκπαιδευτικά προγράμματα, εικαστικές και καλλιτεχνικές δράσεις από 20 μουσεία και χώρους πολιτισμού της πόλης περιμένουν γονείς και παιδιά να τα γνωρίσουν συμμετέχοντας δωρεάν. Την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, από τις 10 το πρωί, στο Πάρκο Ελευθερίας.

Περισσότερα

Εικονική Αρχαιολογία, το παρόν και το μέλλον

Διεθνές συνέδριο στους Δελφούς
Το πρώτο διεθνές συνέδριο με θέμα «Εικονική Αρχαιολογία: Μουσεία και Πολιτιστικός Τουρισμός» (Virtual Archaeology: Museums & Cultural Tourism) πραγματοποιείται στους Δελφούς, από τις  25 έως τις 28 Σεπτεμβρίου 2013.

Περισσότερα

Έκπτωση 15% στο AquaShop στο Cretaquarum!

Εδώ είναι ο τίτλος,Εδώ είναι ο τίτλος,Εδώ είναι ο τίτλος,
Εδώ είναι το κείμενο,Εδώ είναι το κείμενο,Εδώ είναι το κείμενο,Εδώ είναι το κείμενο,Εδώ είναι το κείμενο,Εδώ είναι το κείμενο,Εδώ είναι το κείμενο,Εδώ είναι το κείμενο,Εδώ είναι το κείμενο,Εδώ είναι το κείμενο,Εδώ είναι το κείμενο,Εδώ είναι το κείμενο,

Περισσότερα

Νικητής η φαντασία των παιδιών!

Οι συμμετοχές στο Εργαστήρι Ομαδικής Γραφής με τη Μαίρη Πινέζα
Στο Εργαστήρι Ομαδικής Γραφής με τη Μαίρη Πινέζα.
Το Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Νέας Καρυάς Νέστου και η μαθήτρια της Β’ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Θεολόγου Ποτού στη Θάσο κληρώθηκαν και κερδίζουν από ένα κουτί με βιβλία των Εκδόσεων Καλειδοσκόπιο (αξίας 100 ευρώ το καθένα).

Περισσότερα

Kρίση και Τέχνη στο Μουσείο Μπενάκη

Παρουσιάση του βιβλίου του Κυριάκου Κατζουράκη "Τάξη στο χάος" στο Μουσείο Μπενάκη.
Παρουσίαση του βιβλίου του Κυριάκου Κατζουράκη "Τάξη στο Χάος", στο Μουσείο Μπενάκη.
Μια αναδρομική έκθεση, ένα βιβλίο αυτοαναφορικό και αποκαλυπτικό που ψηλαφίζει το παρελθόν και το σήμερα, ένα κυρίαρχο ερώτημα για την τέχνη στις εποχές της κρίσης και σημαντικοί ομιλητές που προσεγγίζουν το θέμα.

Περισσότερα

Τζικιτζίκ και Ζήκος υποψήφιοι για τα βραβεία του Αναγνώστη

Ζήκος ο λύκος υποψήφιος για τα βραβεία του Αναγνώστη
Στη μικρή λίστα για τα παιδικά εικονογραφημένα βιβλία
Δύο βιβλία μας, ο Ζήκος ο λύκος του Μιχάλη Καζάζη και ο Τζικιτζίκ, ο Κρικικρίκ και η παράξενη χορωδία του δάσους, του Κώστα Μάγου φιλοξενούνται στη μικρή λίστα της κατηγορίας Εικονογραφημένα Βιβλία για Παιδιά για τον φετινό διαγωνισμό Λογοτεχνικών Βραβείων του Αναγνώστη, που διογρανώνει το ηλεκτρονικό περιοδικό ο Αναγνώστης

Περισσότερα

18 Μαΐου: Διεθνής Ημέρα Μουσείων

Μουσειολογία στις Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο
Με πρόταση, από τις Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο
Με επιμελημένες επιστημονικές εκδόσεις γύρω από την επιστήμη της Μουσειολογίας, βιβλία για παιδιά, για τη σχολική τάξη και για την οικογένεια, οι Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο συμμετέχουν με πρόταση στον διεθνή επιστημονικό διάλογο γύρω από τον σημερινό πολύπλοκο και σύνθετο χαρακτήρα των μουσείων και των δράσεων που αναλαμβάνουν συμβάλλοντας στην κοινωνική αλλαγή.

Περισσότερα

Μιλώντας στα παιδιά για το παρελθόν

Διδάσκοντας την ιστορία με τρόπο δημιουργικό
Ένας διεπιστημονικός τόμος που πραγματεύεται το πώς και με ποιές αφηγήσεις απευθυνόμαστε σε παιδιά και νέους σε ό,τι αφορά την παρουσίαση της Ιστορίας και του παρελθόντος.

Περισσότερα

Ο Τζικιτζίκ τραγουδά στον Ιανό της Αθήνας

Ο Τζικιτζίκ, ο κρικικρίκ και η παράξενη χορωδία του δάσους, από τις Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο
Μια ζωντανή μουσική αφήγηση
Το μουσικό παραμύθι «Ο Τζικιτζίκ, ο κρικικρίκ και η παράξενη χορωδία του δάσους» , του Κώστα Μάγου σε μουσική και στίχους της Τατιάνας Ζωγράφου και εικονογράφηση της Κατερίνας Χαδουλού, σε μια ζωντανή μουσική αφήγηση, παρουσιάζεται το Σάββατο 13 Απριλίου, στις 12:00 το μεσημέρι στο καφέ του Ιανού (Σταδίου 24, Αθήνα).

Περισσότερα

Η γιορτή του Ζήκου στον Ιανό Θεσσαλονίκης!

Ζήκος ο λύκος, από τις Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο σε συνεργασία με τον Αρκτούρο
Με τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ, η γιορτή για το παιδικό βιβλίο και τη φύση
Από την 1η ως την 6η Απριλίου, την εβδομάδα που γιορτάζει σε όλο τον κόσμο το παιδικό βιβλίο, ο Ζήκος, ο Λύκος και ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ θα βρίσκονται στον ΙΑΝΟ Θεσσαλονίκης (Αριστοτέλους 7).

Περισσότερα

Ο Τζικιτζίκ στον Ευριπίδη στην Κηφισιά

Μια μουσική γιορτή με τον τζίτζικα Τζικιτζίκ
Μια μουσική γιορτή με αφορμή το παραμύθι του Κώστα Μάγου "Ο Τζικιτζίκ, ο Κρικικρίκ και η παράξενη χορωδία του δάσους", με τα τραγούδια και τη μουσική της Τατιάνας Ζωγράφου.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Περισσότερα

ΖΗΚΟΣ Ο ΛΥΚΟΣ στον Ελευθερουδάκη, στο Ηράκλειο

Η Γεωργιάννα Παπαδάκη παρουσιάζει το νέο τμας βιβλίο
Το Σάββατο 16  Φεβρουαρίου, στις 12 το μεσημέρι η εμωυχώτρια Γεωργιάννα Παπαδάκη, διαβάζει το βιβλίο ΖΗΚΟΣ Ο ΛΥΚΟΣ - φωναξέ μου σ' αγαπώ!. στο βιβλιοπωλείο ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗΣ στο Ηράκλειο Κρήτης. Πληροφορίες 2810 227500

Περισσότερα

Origami με ρεκόρ Γκίνες!

To όνειρο έγινε πραγματικότητα…
Η γιγάντια κατασκευή origami που απεικονίζει το Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης και συντόνισε η συγγραφέας μας Μυρτώ Δημητρίου, μπήκε στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες!

Περισσότερα

Ανοιχτές συναντήσεις γονείς Απλά!

γονείς Απλά! από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο
Έμπνευση και ανάσα στις πιέσεις της καθημερινότητας
Με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου, γονείς Απλά!, οργανώνουμε δύο συναντήσεις (μία στο κέντρο της Αθήνας και μια στην Αγία Παρασκευή) για γονείς που θέλουν να βρουν έμπνευση και ανάσα στις πιέσεις της καθημερινότητας.

Περισσότερα

Βραβεία Gourmand για τα 9 παραμύθια

Ανάμεσα στα καλύτερα βιβλία μαγειρικής στον κόσμο...
Ανακοινώθηκαν οι βραχείες λίστες και το βιβλίο μας «9 παραμύθια και μια ξύλινη κουτάλα» διαγωνίζεται στην κατηγορία Β07 Illustrations για το διεθνές βραβείο καλύτερης εικονογράφησης μαζί με τη Γαλλία, την Ισπανία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Σουηδία και τη Δανία.,

Περισσότερα

Σαββατιάτικα πρωινά στη Βιβλιοθήκη Αγίας Παρασκευής

Με αφορμή ένα βιβλίο στη Βιβλιοθήκη Αγίας Παρασκευής
με αφορμή ένα βιβλίο
Οι εκδόσεις Καλειδοσκόπιο συνεργάζονται με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγίας Παρασκευής, παρουσιάζοντας εκπαιδευτικά προγράμματα "με αφορμή ένα βιβλίο" και στόχο να γνωρίσουν τα παιδιά τη χαρά της ανάγνωσης.
 

Περισσότερα

Βιβλία σε ρόδες…

Βιβλία σε ρόδες: ένα πρόγραμμα για τη φιλαναγνωσία σε παιδιά δημοτικού/
…στο σχολείο και στο σπίτι.
Μια µικρή θεµατική «βιβλιοθήκη» µέσα στην τάξη, φέρνει το πρόγραμμα ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ, μέσα σε έναν σάκο που µεταφέρεται εύκολα. Τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα, όχι µόνο να ξεφυλλίσουν, να µελετήσουν, να διαβάσουν ή να ακούσουν τα βιβλία στο σχολείο, αλλά και να δανειστούν κάποια από αυτά στο σπίτι τους.

Περισσότερα

Βιβλία με 50% έκπτωση!

Καλή όρεξη, του Eric Carle με έκπτωση 50%
Μοναδική προσφορά σε ιδιαίτερα βιβλία!

Οι εκδόσεις Καλειδοσκόπιο προσφέρουν επιλεγμένους τίτλους βιβλίων με έκπτωση 50%, για αγορές που γίνονται από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα στο kaleidoscope.interad.gr

Στην προσφορά μας θα βρείτε βιβλία από σπουδαίους συγγραφείς, όπως οι Eric Carle, Hans Christian Andersen, Ayano Imai, Daniela Bunge, κ.α.

 

 

Περισσότερα

Αντικείμενα που σέβονται το κλίμα, στο Ενυδρείο Κρήτης.

Το AquaShop στην έκθεση για την κλιματική αλλαγή.
Ιδιαίτερα αντικείμενα που συνδέονται με το θέμα της κλιματικής αλλαγής, που σέβονται τον πλανήτη και προτείνουν εναλλακτικές διαδρομές στην παραγωγή και την κατανάλωση, φιλοξενούνται στο ειδικό εκθετήριο του Aqua Shop, στην έκθεση για την κλιματική αλλαγή, στο Ενυδρείο της Κρήτης.

 

Περισσότερα

ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ σε 48 σχολεία της Αθήνας

Κινητές δανειστικές βιβλιοθήκες σε σχολεία της Αθήνας
 
Oλοκληρώθηκε η 4μηνη πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ, με τη συμμετοχή 48 σχολείων της Αθήνας, που δανείστηκαν τις 12 βαλίτσες με βιβλία που είχαν θέμα Το δάσος και τα δέντρα, Τα ζώα, και Αθήνα, η πόλη μου.

 

Περισσότερα

ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΣΤΟ ΣΑΚΙ

Ο ΜΙΚΡΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΤΩΝ ΒΡΑΧΩΝ
Στο σακί του Μικρού Ζωγράφου θα βρείτε ένα αντίτυπο του βιβλίου της Μαρίας Πετκανοπούλου, προτάσεις για δραστηριότητες και υλικά για να εμψυχώσετε την ανάγνωση.

Περισσότερα

Άνθρωπος ή βιολί;

Άνθρωπος ή βιολί;
Αρχετυπικές γέφυρες ανάμεσα στην Κυκλαδική και τη Μοντέρνα τέχνη
Άνθρωπος ή βιολί; Είναι η πιο συνηθισμένη ερώτηση που κάνουν τα παιδιά όταν αντικρίζουν για πρώτη φορά «τα μαρμάρινα αγαλματάκια», τα κυκλαδικά ειδώλια. Το βιβλίο με τον τίτλο "Άνθρωπος ή βιολί;" γράφτηκε ακριβώς για να εξοικειώσει μικρούς και μεγάλους με τα κυκλαδικά ειδώλια και τη σχέση τους με τη Μοντέρνα Τέχνη.

Περισσότερα

Νικητής η φαντασία των παιδιών!

Οι συμμετοχές στο Εργαστήρι Ομαδικής Γραφής με τη Μαίρη Πινέζα
Στο Εργαστήρι Ομαδικής Γραφής με τη Μαίρη Πινέζα.
Το Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Νέας Καρυάς Νέστου και η μαθήτρια της Β’ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Θεολόγου Ποτού στη Θάσο κληρώθηκαν και κερδίζουν από ένα κουτί με βιβλία των Εκδόσεων Καλειδοσκόπιο (αξίας 100 ευρώ το καθένα).

Περισσότερα

Εργαστήρι Ομαδικής Γραφής με τη Μαίρη Πινέζα

Ταξιδεύοντας με τη Μαίρη Πινέζα

Έτσι νόμιζε...

Οι Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο συμμετέχουν στην καμπάνια ΜΕΡΕΣ ΒΙΒΛΙΟΥ 2013 που οργανώνει το Εργαστήρι Πολιτισμού και το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, με ένα  πρόγραμμα ομαδικής δημιουργικής γραφής για παιδιά Δημοτικού, ομάδες ή λέσχες ανάγνωσης και σχολικές τάξεις, με αφετηρία και αφορμή τις περιπέτειες που ζει Η ΜΑΙΡΗ ΠΙΝΕΖΑ στο βιβλίο που έγραψαν η Σούλα Μητακίδου και η Ευαγγελία Τρέσσου και εικονογράφησε ο Απόστολος Βέττας.

Περισσότερα

Μέρες Βιβλίου 2013

Μέρες Βιβλίου 2013
Σε συνεργασία με το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού και το Εργαστήρι Πολιτισμού
Οι Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο, σε συνεργασία με το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού και το Εργαστήρι Πολιτισμού, υποστηρίζουν την καμπάνια «Μέρες Βιβλίου» που θα διαρκέσει ολόκληρο τον μήνα Απρίλιο.

Περισσότερα

Προστατεύοντας τη φύση και την άγρια ζωή

Σε συνεργασία με τον Αρκτούρο
Στηρίζοντας τις δράσεις για την προστασία και διαχείριση της άγριας ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος, οι εκδόσεις Καλειδοσκόπιο συνεργάζονται με την περιβαλλοντική οργάνωση Αρκτούρος και σχεδιάζουν από κοινού βιβλία και εκπαιδευτικά πακέτα που στόχο έχουν την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος και της άγριας ζωής.

Περισσότερα

Βιβλία σε ρόδες…

Βιβλία σε ρόδες: ένα πρόγραμμα για τη φιλαναγνωσία σε παιδιά δημοτικού/
…στο σχολείο και στο σπίτι.
Μια µικρή θεµατική «βιβλιοθήκη» µέσα στην τάξη, φέρνει το πρόγραμμα ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ, μέσα σε έναν σάκο που µεταφέρεται εύκολα. Τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα, όχι µόνο να ξεφυλλίσουν, να µελετήσουν, να διαβάσουν ή να ακούσουν τα βιβλία στο σχολείο, αλλά και να δανειστούν κάποια από αυτά στο σπίτι τους.

Περισσότερα

Ματιές στο παρελθόν

Σε συνεργασία με το Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο (Ε.Λ.Ι.Α.)

Οι ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΕΣ, τα βιβλία που η Έλλη Παππά, σύντροφος του Νίκου Μπελογιάννη, δημιούργησε για το γιο τους, στα χρόνια που ήταν κρατούμενη, η πολύγλωσση ψηφιακή έκδοση με τίτλο: «Θεσσαλονίκη, πόλη των Βαλκανίων, κατά τις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα (1900-1930)» και ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά του Δημοτικού με θέμα: 1834-1934 ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ είναι ορισμένες από τις δημιουργίες μας, σε συνεργασία με το Ελληνικό Λογοτεχνικό  και Ιστορικό Αρχείο (Ε.Λ.Ι.Α.).

 

Περισσότερα

Σχολικοί κήποι

γονείς Απλά! από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο
Σχολικοί λαχανόκηποι, ένα κίνημα ζωής!
Δείτε το βιβλίο της Gerda Muller Στο λαχανόκηπο με τον παππού και τη γιαγιά
 

Περισσότερα

γονείς Απλά!

γονείς Απλά! από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο
Έμπνευση και ανάσα στις πιέσεις της καθημερινότητας
Το βιβλίο γονείς Απλά! υπογράφει ο καταξιωμένος σύμβουλος εκπαίδευσης και οικογένειας Kim John Payne και απευθύνεται σε όλους τους γονείς που αναζητούν έμπνευση και ηρεμία μέσα στις πιέσεις της καθημερινότητας.

Περισσότερα

Το Καλειδοσκόπιο των δώρων!

Δωρεάν μεταφορικά και έκπτωση 10% στο kaleidoscope.interad.gr
Δωρεάν μεταφορικά και έκπτωση 10% για τις online αγορές σας!
Φέτος τις γιορτές επιλέξτε τα δώρα σας, με έκπτωση 10% από το kaleidoscope.interad.gr και εμείς σας κάνουμε δώρο τα μεταφορικά!

Περισσότερα

Άνθρωπος ή βιολί;

Άνθρωπος ή βιολί;
Αρχετυπικές γέφυρες ανάμεσα στην Κυκλαδική και τη Μοντέρνα τέχνη
Άνθρωπος ή βιολί; Είναι η πιο συνηθισμένη ερώτηση που κάνουν τα παιδιά όταν αντικρίζουν για πρώτη φορά «τα μαρμάρινα αγαλματάκια», τα κυκλαδικά ειδώλια. Το βιβλίο με τον τίτλο "Άνθρωπος ή βιολί;" γράφτηκε ακριβώς για να εξοικειώσει μικρούς και μεγάλους με τα κυκλαδικά ειδώλια και τη σχέση τους με τη Μοντέρνα Τέχνη.

Περισσότερα

Ένα βιβλίο για το... βιβλίο!

Είναι βιβλίο του Lane Smith
ΕΙΝΑΙ ΒΙΒΛΙΟ, του Lane Smith
Ο Lane Smith υποστηρίζει τον έντυπο λόγο και την απόλαυση που φέρνει το διάβασμα, στην εποχή των ψηφιακών βιβλίων, με χιούμορ, με εξυπνάδα αλλά και με ισορροπία.

Περισσότερα

Παιχνίδια και χειροτεχνίες

Κατασκευή με την κάμπια του Eric Carle
Με αφορμή το βιβλίο του Eric Carle «Μια κάμπια πολύ πεινασμένη»
Δάσκαλοι και γονείς σε ολόκληρο τον κόσμο εμπνέονται από το βιβλίο του Eric Carle «Μια κάμπια πολύ πεινασμένη» και πειραματίζονται με παιχνίδια, κατασκευές, κινητικές δράσεις αλλά και ...μαθηματικά προβλήματα, τα οποία τα παιδιά απολαμβάνουν. 

Περισσότερα

Οι Μπλε Ιππότες στις Κυκλάδες!

Πρόγραμμα Αισθητικής και Περιβαλλοντικής Αγωγής
Από τον Οκτώβριο 2012 μέχρι τον Ιανουάριο 2013, το πρόγραμμα Αισθητικής και Περιβαλλοντικής Αγωγής ΜΠΛΕ ΙΠΠΟΤΕΣ, ταξίδεψε στις μικρές Κυκλάδες στα Δημοτικά σχολεία Κουφονησίου, Δονούσας, Σχοινούσας και Ηρακλειάς. Το πρόγραμμα που έχει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το "Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος" σχεδιάστηκε από την Άλκηστη Χαλικιά και τη LOCUS ATHENS και βασίζεται στο βιβλίο ΣΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ.
 

Περισσότερα

Βιβλία με 50% έκπτωση!

Καλή όρεξη, του Eric Carle με έκπτωση 50%
Μοναδική προσφορά σε ιδιαίτερα βιβλία!

Οι εκδόσεις Καλειδοσκόπιο προσφέρουν επιλεγμένους τίτλους βιβλίων με έκπτωση 50%, για αγορές που γίνονται από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα στο kaleidoscope.interad.gr

Στην προσφορά μας θα βρείτε βιβλία από σπουδαίους συγγραφείς, όπως οι Eric Carle, Hans Christian Andersen, Ayano Imai, Daniela Bunge, κ.α.

 

 

Περισσότερα

Για την αξία του συνηθισμένου

Το παραπονεμένο μακό
Η ομορφιά κρύβεται στα απλά πράγματα.
Το παραπονεμένο μακό, το παραμύθι της Χριστιάννας Γύρα που εικονογράφησε η Χαρά Μαραντίδου, είναι μια ιστορία για το νόημα και την ομορφιά που κρύβουν μέσα τους τα απλά πράγματα.

 

Περισσότερα

Διαβάζεται και ...υποβρυχίως!

coastal fishes card
Καταγράψτε τα ψάρια που κολυμπούν δίπλα σας
Το βιβλίο του Κώστα Ντούνα και της Γιολάντας Κουλούρη, Τα παράκτια Μεσογειακά ψάρια περιλαμβάνει μια αδιάβροχη καρτέλα αναγνώρισης των ψαριών που κολυμπούν δίπλα σας και σας προτείνει να συμμετέχετε στην επιστημονική καταγραφή και παρακολούθηση των ειδών που ζουν στη Μεσόγειο.

 

Περισσότερα

Showing 1 - 523 of 523 items