Ο Αυτός

Ο Αυτός του Πέτρου Πουλάκη είναι ένα αξιολάτρευτο αυτιστικό χελωνάκι. Είναι εκείνος ο υπέροχος μικρούλης, ο οποίος με βοήθησε ως μητέρα να καταλάβω την μικρή μου αυτιστική κόρη με τον πιο απλό και ξεκάθαρο τρόπο, κάτι που δεν μπόρεσαν να καταφέρουν επιστήμονες, καθηγητές πανεπιστημίου κι ένα σωρό ειδικοί.

Νιώθω περήφανη για τον εαυτό μου που κατάφερα να εξελιχθώ απο την μαμά Πηνελόπη στη μικρή Βαγού τελειώνοντας την ανάγνωση αυτού του εξαιρετικού βιβλίου.

Είναι μεγάλη η χαρά και η ευγνωμοσύνη που νιώθω για τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο, οι οποίες δεν άφησαν να χαθεί αυτό το καταπληκτικό παιδικό βιβλίο. 

Ο Αυτός του Πέτρου Πουλάκη δεν είναι απλά ένα παραμύθι για μικρούς και μεγάλους. Είναι ένα βιβλίο το οποίο, με πρωτόγνωρα λιτό τρόπο, αναδεικνύει την άγνωστη και τόσο παρεξηγημένη συμπεριφορά ενός αυτιστικού παιδιού.

Παράλληλα, με καθηλωτικό τρόπο παρουσιάζει την απερίγραπτη μοναξιά κάθε διαφορετικού παιδιού, το οποίο, αν δεν εκπαιδευτεί, δεν μπορεί να διεκδικήσει το δικαίωμά του στην αγάπη, την φιλία, την αποδοχή, την ένταξη, ούτε καν στο πιο άμεσο γι’ αυτό κοινωνικό σύνολο, αυτό της οικογένειας και των φίλων του.

 

Μαρία Ξενίδου 

Μητέρα ενός αυτιστικού κοριτσιού, ετών 6

Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων & Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Δράμας «Αλκυόνη»