In: Νέα

Οικογενειακή γιορτή στον Υμηττό

Με τη Φιλοδασική στον Υμηττό
Με τη Φιλοδασική στο Βοτανικό Κήπο, στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού, σε αναζήτηση ενός σύγχρονου "Κήπου Προσευχής"
Οι εκδόσεις Καλειδοσκόπιο και η Φιλοδασική Ένωση Αθηνών οργανώνουν ένα «οικογενειακό κυνήγι θησαυρού», μια αναζήτηση φυτών και ιστοριών όπως αυτές που περιγράφονται στο βιβλίο «Κήπος Προσευχής» της κυρίας Σοφίας Ριζοπούλου. Το Σάββατο 2 Νοεμβρίου, από τις 11 το πρωί, πίσω από τη Μονή Καισαριανής.

Οικογενειακή γιορτή στον Υμηττό

Κυνήγι θησαυρού για όλη την οικογένεια στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού (πίσω από τη Μονή Καισαριανής)... 

Σάββατο 2 Νοεμβρίου, 11:00 πμ

Σημείο συνάντησης: ο χώρος των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών, πίσω από τη Μονή Καισαριανής.

Διάρκεια παιχνιδιού : 2 ώρες

Οι εκδόσεις Καλειδοσκόπιο, σε συνεργασία με τη Φιλοδασική Ένωση Αθηνών στήνουν μια οικογενειακή γιορτή στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού, το οποίο διαχειρίζεται η Φιλοδασική και απλώνεται γύρω από την Μονή Καισαριανής.

Το Σάββατο 2 Νοεμβρίου, από τις 11 το πρωί, δίνουν ραντεβού με γονείς και παιδιά, στο χώρο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών, πίσω από τη Μονή Καισαριανής

 Δείτε την εκδήλωση στο facebook

Φορέστε άνετα ρούχα (κατάλληλα για την εποχή) και παπούτσια για περπάτημα στο βουνό
Εφοδιαστείτε με νερό -αλλά και με φαγητό, αν θέλετε να μείνετε για ένα οικογενειακό πικ-νικ…
Σε περίπτωση κακοκαιρίας, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το επόμενο Σάββατο 9 Νοεμβρίου, στις 11πμ

 

Τυπώστε και πάρτε μαζί σας:

ένα χάρτη για το Αισθητικό Δάσος Υμηττού και

ένα φύλλο δραστηριοτήτων για τα παιδιά

Οικολογικό παιχνίδι για μικρούς και μεγάλους

Κήπος ΠροσευχήςΚήπος ΠροσευχήςΗ ημέρα θα ξεκινήσει με ένα οργανωμένο «οικογενειακό κυνήγι θησαυρού», μια αναζήτηση φυτών και ιστοριών όπως αυτές που περιγράφονται στο βιβλίο «Κήπος Προσευχής» της κυρίας Σοφίας Ριζοπούλου, το οποίο αποτελεί κοινή έκδοση των Εκδόσεων Καλειδοσκόπιο και της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών.

Στόχος είναι όλοι μαζί να απολαύσουν τη φύση, να γνωρίσουν το βοτανικό μονοπάτι και να πάρουν μια γεύση από τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Φιλοδασικής για μαθητές σχολείων.

Το παιχνίδι απευθύνεται σε ενήλικες και παιδιά όλων των ηλικιών και συντονίστριες θα είναι η παιδαγωγός κ. Ρόζα Τριανταφυλλίδη και η παιδοψυχολόγος κ. Κατερίνα Λιάπη. Σημείο αφετηρίας, ο  χώρος των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της Φιλοδασικής, πίσω από τη Μονή Καισαριανής.

Από το παραμύθι στην εξερεύνηση

Ένα παραμύθι -μια αφήγηση για να γνωρίσουν μικροί και μεγάλοι την ιστορία του Αισθητικού Δάσους Υμηττού και τη δράση της Φιλοδασικής- δίνει το έναυσμα. Το παιχνίδι εξελίσσεται μέσα σε μια περιήγηση στον «Ιστορικό Ελαιώνα» και στο «Βοτανικό Μονοπάτι», όπου οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν παίζοντας φυτά και δέντρα, τη μορφή και τις ιδιότητές τους και θα προσεγγίσουν βιωματικά την έννοια του «κήπου προσευχής»…

Οικολογικό παιχνίδι στον ΥμηττόΗ εκδήλωση οργανώνεται κυρίως ως αφορμή για να βρεθούν οι οικογένειες κοντά στη φύση, να περιηγηθούν στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού και να το γνωρίσουν. Οι διοργανωτές ενθαρρύνουν κάθε οικογένεια και κάθε παρέα να οργανώσει το δικό της πρόγραμμα ελεύθερα, να περπατήσει στα μονοπάτια, να εξερευνήσει το βουνό, να φέρει μαζί της φαγητό και να μείνει για ένα οικογενειακό πικ-νικ στα ειδικά διαμορφωμένα πλατώματα…

Στο Βοτανικό Κήπο της ΦιλοδασικήςΓια όσες οικογένειες θέλουν να παρακολουθήσουν το «οικογενειακό κυνήγι θησαυρού», το κόστος συμμετοχής είναι 5 ευρώ ανά οικογένεια. Ιδανικά προτείνεται τα χρήματα να τα προσφέρουν τα ίδια τα παιδιά, σε μια συμβολική κίνηση για να στηρίξουν το έργο της Φιλοδασικής.  Οι εκδόσεις Καλειδοσκόπιο θα κάνουν το ίδιο, στήνοντας ένα μικρό παζάρι βιβλίων για τη φύση στη φύση και προσφέροντας μέρος των εσόδων τους για τη στήριξη της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών.

Περισσότερες πληροφορίες για τη
Φιλοδασική Ένωση Αθηνών
Online: http://www.philodassiki.org | e-mail: contact@philodassiki.org
Διεύθυνση: Ηροδότου 10, 10675 Αθήνα
ΤΗΛ. 210 7220866 - 210 7295418, FAX. 210 7291628

Χορηγός Επικοινωνίας: Το Φωτόδεντρο, όπου υπάρχουν γονείς