Λίλα Πατρόκλου

Η Λίλα Πατρόκλου είναι συγγραφέας παιδικών βιβλίων.

Έχει δημιουργήσει και συντονίζει τέσσερις Παιδικές Λέσχες Ανάγνωσης, καθώς και μια Εφηβική και μια Ενηλίκων, πάντα με αντικείμενο την παιδική και νεανική λογοτεχνία.

Συμμετέχει στο πρόγραμμα «Χώροι πολιτισμού και πρόσβαση» και συνεργάζεται με μουσεία για την καλύτερη εξυπηρέτηση επισκεπτών με αναπηρία. Πραγματοποιεί σεμινάρια σε νηπιαγωγούς και δασκάλους με θέμα «Η εξοικείωση των παιδιών με την εικόνα και την ιδέα της αναπηρίας» και παράλληλα, επισκέπτεται δημοτικά σχολεία με σκοπό την προετοιμασία των μαθητών για την ένταξη στην τάξη παιδιών με αναπηρία.

Ως συγγραφέας, προσπαθεί να μυήσει τα παιδιά στον κόσμο της Λογοτεχνίας.

Σε συνεργασία με φορείς πολιτισμού συμμετέχει στα ετήσια εκπαιδευτικά προγράμματα «Ο Σπόρος», «Τα Αυτόχθονα Ελληνικά Ζώα», «Ψάρια και Ψάρεμα», καθώς και στο πρόγραμμα «Βιβλία σε Ρόδες».

Από τις Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία της:
Η Xρυσούλα, 
Τα άταxτα πλοκάμια,
Ο Λάμπης, ένα λυκάκι μεγαλώνει στην Πίνδο 
και Ο Στρατηγός και ο γάτος του.

 

Λίλα Πατρόκλου, Μέσα από το Καλειδοσκόπιο: https://www.youtube.com/watch?v=NHulrMQ6yKw

 

Διαβάστε εδώ την επιστολή που έστειλε η συγγραφέας στο Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, όταν αποφάσισε να δωρίσει προσωπικά της αντικείμενα για τις συλλογές του Μουσείου, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία και τα οποία μας δίνουν ακόμα περισσότερα εργαλεία και ερεθίσματα για να εξοικειωθούν τα παιδιά με αυτήν.