In: Νέα

10ο Συνέδριο O.M.E.P - Δ.Π.Θ

Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 10ο Συνέδριο O.M.E.P φέτος στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Το θέμα του συνεδρίου "Εκπαιδεύοντας πολίτες για ένα αειφόρο μέλλον, ο ρόλος της προσχολικής και πρώτης σχολικής εκπαίδευσης" ενέπνευσε τα παιδιά των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων της περιοχής να δημιουργήσουν με ανακυκλώσιμα υλικά μικρά έργα τέχνης και να τα εκθέσουν στο χώρο του Πανεπιστημίου.

 

Η συγγραφέας μας Μαρία Πετκανοπούλου και η εικονογράφος μας Άννα Καρνή είχαν δύο εισηγήσεις στο συγκεκριμένο συνέδριο. Το θέμα της πρώτης εισήγησης ήταν  " Γλώσσα και μαθηματικά και όχι μόνο στο ίδιο παιχνίδι - στο παιχνίδι του σταυρόλεξου" και το θέμα της δεύτερης "Το αυτοσχέδιο επιτραπέζιο παιχνίδι στο αειφόρο σχολείο".

Η εισήγηση του συγγραφέα μας  Νεκτάριου Στελλάκη (εκπρόσωπος Ευρώπης στην παγκόσμια οργάνωση Ο.Μ.Ε.Ρ.) αφορούσε το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Water Ecoculture: από τον σχεδιασμό στην υλοποίηση.

Στις συνεδρίες αναρτημένων εργασιών (posters) η Μαρία Πετκανοπούλου με την κυρία Βασιλική Πλιόγκου ανάρτησαν το ποστερ "Το τρένο των οικογενειών..." που αφορούσε την πρόταση επιμόρφωσης για την ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών προσχολικής και πρώτης σχολικής εκπαίδευσης για το φαινόμενο του οικογενειακού πλουραλισμού.

Στο συνέδριο για 3 μέρες μας δόθηκε η ευκαιρία να ακούσουμε ενδιαφέρουσες ομιλίες, να συναντήσουμε παλιούς μας φίλους, να γνωρίσουμε νέους... Να μιλήσουμε για τα βιβλία, να ανταλλάξουμε ιδέες...

 

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την κυρία Έφη Κατσικονούρη (πρόεδρο της Ο.Μ.Ε.Ρ Ελλάδος) και το διοικητικό συμβούλιο της Ο.Μ.Ε.Ρ, όλα τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου, ιδιαίτερα την κυρία Μπουτζιλούδη, το βιβλιοπωλείο Κόσμος Βιβλίου για τη βοήθειά του σε όλα (Φίλιππος, Παύλος, Ηλέκτρα) και πάνω από όλα τους συγγραφείς μας που για μία ακόμη φορά έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό.

Καλή αντάμωση!