ΑΛΦΑ ΙΣΟΝ ΜΕΙΟΝ ΑΛΦΑ

32,90€

29,61€

-10%

9789604711581

Νεό προϊόν

ΒΡΑΒΕΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ 2019 ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΣΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ

Ένα εικονιστόρημα στο οποία η τέχνη του graphic novel συναντά τη ζωγραφική.

594 αντικείμενα

Το Α=-Α είναι ένα graphicnovel με θέμα την Αμφιβολία. Πρόκειται για την εικαστική αφήγηση της ιστορίας του Άλφα, ο οποίος κάνει μια εναγώνια προσπάθεια να καταλάβει ποιος είναι ο ίδιος και τι είναι αυτός ο παράξενος κόσμος μέσα στον οποίον υπάρχει. Είναι ένας άνθρωπος που ονειρεύεται; Είναι μια ζωγραφιά ενός εικονιστορήματος; Ένας παράφρων σε παραλήρημα; Ή τελικά ένα φάντασμα που επέστρεψε στον κόσμο των ζωντανών; Μέσα από μια παράξενη περιπλάνηση από την παιδική ηλικία μέχρι τα γεράματα, σε μέρη εκτός τόπου και εποχές εκτός χρόνου, ο Άλφα θα προσπαθήσει να κατανοήσει, μόνο και μόνο για να βρεθεί ενώπιος με ένα μυστήριο που τον ξεπερνά.

Η ιδιαιτερότητα του Α=-Α είναι ότι δεν έχει ένα συγκεκριμένο ζωγραφικό στυλ, αλλά το ζωγραφικό ύφος αλλάζει ακολουθώντας τη συνειδησιακή και ψυχική κατάσταση του κεντρικού χαρακτήρα και τη ροή της αφήγησης. Αφήγηση, η οποία με τη σειρά της ακολουθεί τη ζωγραφική διάθεση και ορίζεται από αυτήν, σαν σε τραμπάλα που το βάρος μετατοπίζεται πότε στη μια και πότε στην άλλη πλευρά. Κάθε καρέ του εικονιστορήματος  Α=-Α είναι ένα μικρό, χειροποίητο έργο τέχνης, φιλοτεχνημένο είτε με μολύβια, είτε μελάνια, είτε με ελαιοχρώματα.

Έτσι το Α=-Α, αυτή η γνωσιολογική ιστορία μυστηρίου, αποτελεί ένα αφηγηματικό ταξίδι στα ψυχικά τοπία του ήρωά του και συνάμα ένα εικαστικό ταξίδι στα διαφορετικά στυλ της ζωγραφικής του.

Η έκδοση του βιβλίου Α = -Α έγινε με την υποστήριξη των kaplanon galleries.

Για το βιβλίο έγραψαν:

- https://kaleidoscope.gr/el/blog/vatopoulos_anastasiou-b1385.html

- https://kaleidoscope.gr/el/blog/--b1391.html

- https://kaleidoscope.gr/el/blog/--b1397.html

- https://kaleidoscope.gr/el/blog/--b1399.html

- https://kaleidoscope.gr/el/blog/--b1409.html

- https://kaleidoscope.gr/el/blog/bookpress-29-2018-b1430.html

- https://kaleidoscope.gr/el/blog/tobhma-graphic-novel-2-2018-b1440.html

Το βιβλιοπωλείο Pickabook έγραψε:

"Ένα κόσμημα στο βιβλιοπωλείο μας... Α=-Α, του Δημήτρη Αναστασίου, από Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο.

Ένα graphic novel με θέμα την Αμφιβολία. Ένα κομψοτέχνημα που ανεβάζει τα ποιοτικά και εκδοτικά standards των graphic novels σε δυσθεώρητα επίπεδα, κάτι διόλου περίεργο αν αναλογιστούμε αφενός ότι ο δημιουργός του το δούλευε έξι χρόνια, αφετέρου ότι η έκδοση προέρχεται από τους ...συνήθεις υπόπτους των Εκδόσεων Καλειδοσκόπιο.

Πρόκειται για την εικαστική αφήγηση της ιστορίας του Άλφα, ο οποίος κάνει μια εναγώνια προσπάθεια να καταλάβει ποιος είναι ο ίδιος και τι είναι αυτός ο παράξενος κόσμος μέσα στον οποίο υπάρχει. Είναι ένας άνθρωπος που ονειρεύεται; Είναι μια ζωγραφιά ενός εικονιστορήματος; Ένας παράφρων σε παραλήρημα; Ή τελικά ένα φάντασμα που επέστρεψε στον κόσμο των ζωντανών; Μέσα από μια παράξενη περιπλάνηση από την παιδική ηλικία μέχρι τα γεράματα, σε μέρη εκτός τόπου και εποχές εκτός χρόνου, ο Άλφα θα προσπαθήσει να κατανοήσει, μόνο και μόνο για να βρεθεί ενώπιος με ένα μυστήριο που τον ξεπερνά.."

ISBN 978-960-471-158-1
Συγγραφέας Δημήτρης Αναστασίου
Εικονογράφος Δημήτρης Αναστασίου
Σελίδες 120
Εξώφυλλο Δεμένο
Διαστάσεις 24 Χ 31

Ίσως ενδιαφέρουν και τα παρακάτω...