ΣΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ

12,00€

10,80€

-10%

9789604710430

Νεό προϊόν

ΒΡΑΧΕΙΑ ΛΙΣΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ 2012

Το τρίτο βιβλίο στη σειρά «Μικροί μεγάλοι μαζί» που εξερευνά το θέμα της θάλασσας μέσα από τα έργα σύγχρονων καλλιτεχνών.

49 αντικείμενα

Μετά τα πρώτα, Στο Πάρκο με τα ζώα και Στην Κατσαρόλα με τα χρώματα η ομάδα Locus Athens, σε κείμενα της Άλκηστης Χαλικιά, επανέρχεται με ένα βιβλίο για τη θάλασσα μέσα από το οποίο προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να ταξιδέψουν στις θάλασσες Ελλήνων καλλιτεχνών από το 19ο αιώνα μέχρι σήμερα. Η θάλασσα, ως αναπόσπαστο μέρος της ζωής μας, είναι χαραγμένη βαθιά στην ψυχή μας. Αν και θέμα κοινό για όλους, τα χρώματα, τα συναισθήματα, οι εμπειρίες διαφοροποιούνται. Κάθε καλλιτέχνης προσεγγίζει τη θάλασσα από διαφορετική σκοπιά και την αποδίδει με ξεχωριστό τρόπο: «Το Μεγάλο Ταξίδι» του Αλέξη Ακριθάκη, η χρυσομπλέ θάλασσα της Μαρίας Παπαδημητρίου, η βραχώδης αλλά γαλήνια ακτή της Αίγινας του Γιώργου Χατζημιχάλη, η μυστήρια ψαριά του Γιάννη Λάππα, είναι καθένα ένα ξεχωριστό ταξίδι.

Στις εκδόσεις μας κυκλοφορεί ακόμη το Απίθανο βιβλίο σύγχρονης ελληνικής τέχνης για παιδιά, τα οποίο δημιουργήσαμε επίσης με την Άλκηστη Χαλικιά και τη Locus Athens.

Με αφορμή το βιβλίο ΣΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ η Άλκηστη Χαλικιά σχείδασε το πρόγραμμα Εικαστικής και Περιβαλλοντικής Αγωγής με τίτλο ΟΙ ΜΠΛΕ ΙΠΠΟΤΕΣ, που χρηματοδοτήθηκε από το Ίδρυμα Στ. Νιάρχος.

Οι ΜΠΛΕ ΙΠΠΟΤΕΣ ταξίδεψαν στις Μικρές Κυκλάδες, όπου οι μαθητές των δημοτικών σχολείων με τους δασκάλους τους δημιούργησαν έργα τέχνης με σκουπίδια που είχε ξεβράσει η θάλασσα και δημιούργησαν με την καθοδήγηση της Λίας Πέτρου ένα φιλμάκι με ήρωες τους ιππότες που έφτιαξαν.

 

ISBN 978-960-471-043-0
Συγγραφέας Άλκηστη Χαλικιά
Σελίδες 48
Εξώφυλλο Μαλακό
Διαστάσεις 24 Χ 29
Ηλικιακό Εύρος Από 6 ετών

Ίσως ενδιαφέρουν και τα παρακάτω...