ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΘΑΛΑΣΣΑ - ΠΗΓΗ ΖΩΗΣ

15,20€

7,60€

-50%

9607846311

Νεό προϊόν

Το περιβαλλοντικό αυτό πακέτο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, γονείς και εμψυχωτές ομάδων, όπως και σε παιδιά, παρέχοντάς τους ένα πανόραμα της ζωής στη Μεσόγειο. Κυκλοφορεί επίσης στα αγγλικά και τα αραβικά.

1197 αντικείμενα

Καλοκαίρι και θάλασσα είναι έννοιες ταυτόσημες. Αλλά τι να κάνει ένα παιδί όλες εκείνες τις καυτές ώρες του μεσημεριού; Αυτό το εκπαιδευτικό πακέτο δίνει σε γονείς και παιδιά τη δυνατότητα να περάσουν πολλές δημιουργικές ώρες, γνωρίζοντας τους φυσικούς «πρωταγωνιστές» της θάλασσας: τα ζώα και τα φυτά της, τους ανθρώπους και τους πολιτισμούς της, αλλά και τους κινδύνους που την απειλούν. Με επιστημονική ακρίβεια αλλά και οικολογική ευαισθησία, το έργο αυτό συμβάλλει, μέσα από το παιχνίδι, στη συνειδητοποίηση από τη νέα γενιά των κινδύνων που διατρέχει η Μεσόγειος, αλλά και του ενεργού ρόλου που μπορούν τα ίδια τα παιδιά να αναλάβουν για την προστασία της.

Το εκπαιδευτικό πακέτο περιλαμβάνει:

• ένα χάρτη της Μεσογείου (διαστάσεων 60 x 42 εκ.), όπου σημειώνονται προστατευόμενες περιοχές και μνημεία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς • οκτώ καρτέλες πληροφοριών διπλής όψης, διαρθρωμένες σε πέντε θεματικούς άξονες • δέκα φύλλα δραστηριοτήτων διπλής όψης, που απευθύνονται σε μικρότερα (6-9 ετών) και μεγαλύτερα παιδιά (10-12 ετών), ανάλογα με το βαθμό δυσκολίας που παρουσιάζουν • φυλλάδιο με οδηγίες για την αξιοποίηση του υλικού από τους ενήλικες («Οδηγός πλεύσης» και «Ψαρεύοντας πληροφορίες»), όπου περιλαμβάνονται εκτενείς πληροφορίες, βιβλιογραφία και φύλλο αξιολόγησης του πακέτου (για εκπαιδευτικούς και εμψυχωτές ομάδων).

 

Σε συνεργασία με το Μεσογειακό Σύνδεσμο για τη Σωτηρία των Θαλάσσιων Χελωνών (MEDASSET) και το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο. Η έκδοση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία του Ιδρύματος Σταύρος Σ. Νιάρχος. Π

ISBN 960-7846-31-1
Συγγραφέας MEDASSET, Ελληνικό Παιδικό Μουσείο
Διαστάσεις 22 x 30
Ηλικιακό Εύρος Από 6 ετών
Υπότιτλος ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΑΚΕΤΟ

Ίσως ενδιαφέρουν και τα παρακάτω...