ΕΝΑ ΑΠΙΘΑΝΟ ΒΙΒΛΙΟ

15,00€

9,00€

-40%

9789607846839

Νεό προϊόν

Ένα βιβλίο-έκπληξη, για να αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι τη σύγχρονη τέχνη!

39 αντικείμενα

Πέντε σύγχρονοι Έλληνες καλλιτέχνες μας δίνουν απίθανες ιδέες για να δημιουργήσουμε με μπογιές, ψαλίδια, φωτογραφικές μηχανές και υπολογιστές, να ζωγραφίσουμε, να στείλουμε ηλεκτρονικά μηνύματα, να δούμε όνειρα, να απλώσουμε χάρτινες μπουγάδες, να παίξουμε με τις σκιές, να γράψουμε συνθήματα! Κλείστε τη μύτη, κρατήστε τα μάτια ανοιχτά, πάρτε για αναπνευστήρα τη φαντασία σας και... βουτήξτε στα βαθιά και μαγικά νερά της τέχνης.

 

«...έλα, να δεις τον κόσμο από μέσα μου»

Στις 25 Φεβρουαρίου 2011 έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Αλεξίου, ένας από τους πιο σημαντικούς σύγχρονους έλληνες καλλιτέχνες.

«Τα έργα του, φτιαγμένα κυρίως με υλικά της φύσης, όπως καλάμι, χαρτί και σπάγκος, μοιάζουν να συνεχίζουν στην ενήλικη ζωή μια παιδική χειροτεχνίς, που γίνεται όλο και πιο απαιτητική. Σχέδια με αναφορές και μνήμες ελληνικές εξελίσσονται σε μοτίβα ενός εσωτερικού κόσμου, τόσο οικείου όσο και ο εαυτός μας. "Υφαίνει χώρους με τη φυσική αναγκαιότητα μιας αράχνης και την ευλάβεια ενός ασκητή, για να στεγάσει προσωπικές αγωνίες, φόβους, όνειρα, σκέψεις και μια ανοιχτή πρόσκληση για επικοινωνία. ...»

Ο Νίκος Αλεξίου ήταν ένας από τους πέντε καλλιτέχνες που συμμετείχαν στα εργαστήρια THE WORKSHOP που πραγματοποιήθηκαν με πρωτοβουλία της LOCUS ATHENS σε πέντε σχολεία της Αθήνας με σκοπό να γνωρίσουν οι μαθητές τη σύγχρονη ελληνική τέχνη και να πειραματιστούν δουλεύοντας με τους καλλιτέχνες. Στις Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο είχαμε τη χαρά να εκδόσουμε το αποτέλεσμα αυτής της συλλογικής δράσης με τίτλο ΕΝΑ ΑΠΙΘΑΝΟ ΒΙΒΛΙΟ.

 

 

ISBN 978-960-7846-83-9
Συγγραφέας locus athens – Άλκηστη Χαλικιά
Σελίδες 112
Εξώφυλλο Μαλακό
Διαστάσεις 24 x 29
Ηλικιακό Εύρος Από 6 ετών
Υπότιτλος ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Ίσως ενδιαφέρουν και τα παρακάτω...