Ο ΚΟΥΚΟΥΣΚΑ

9,81€

9789604711345

Νεό προϊόν

 %CE%93%CE%B9%CE%B1%20%CF%80%CE%B1%CE%B9%

ΒΡΑΧΕΙΑ ΛΙΣΤΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ 2018

ΒΡΑΧΕΙΑ ΛΙΣΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ 2018

Ένας κούκος, δεν φέρνει βεβαίως την άνοιξη... Φέρνει όμως βόλτα όλα τα πουλιά του δάσους!

987 αντικείμενα

Στον κόσμο των πουλιών ξημερώνει μια μέρα πολύ διαφορετική: κάτι παράξενο έχει συμβεί στον ουρανό. Ο Κουκούσκα, ένας μικρός κούκος, αποφασίζει να λύσει το μυστήριο... Μέσα από τα καλειδοσκοπικά, γεωμετρικά της σχέδια, που καλύπτουν όλο το χρωματικό φάσμα, η Μάρω Κατσίκα αφηγείται τη σουρρεαλιστική ιστορία ενός κομματιού ουρανού που χάθηκε.

 

Ο Κώστας Στοφόρος έγραψε για το βιβλίο:

Τα καλά βιβλία, έχουν μια μυστηριώδη συγγένεια μεταξύ τους… Όπως ο μικρός «Κουκούσκα» της Μάρως Κατσίκα, ένα βιβλιαράκι -έργο τέχνης που κυκλοφορεί από το Καλειδοσκόπιο. Με απλές γραμμές που θυμίζουν σε κάθε «σαλόνι» πίνακα ζωγραφικής, ο μικρός κούκος της ιστορίας προσπαθεί να ανακαλύψει που έχει χαθεί ένα κομμάτι ουρανού. Μια καρακάξα είναι ο ένοχος, που τον πήρε στη φωλιά της, δημιουργώντας ένα σωρό προβλήματα. Ευτυχώς θα έχουμε happy end κι έτσι καθώς φαίνεται εκεί βρήκαν το χαμένο κομμάτι ουρανού, που εμείς ακόμα ψάχνουμε. Γιατί εμείς ακόμη δεν έχουμε μάθει, όπως ο Κουκούσκα, ότι ο «ουρανός ανήκει σε όλους!». Η τέχνη συναντιέται με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο με τα παιδιά.

Ο Απόστολος Πάππος έγραψε για το βιβλίο:

Η Μάρω Κατσίκα, μετά το Καραβάκι που ήθελε να ταξιδέψει ως την άκρη του κόσμου, φτιάχνει ένα ακόμα εξαίσιο picturebook όπου το βραχύ, λιτό, ξεκάθαρο κείμενο συνδιαλλέγεται απολαυστικά με τις πολύχρωμες γεωμετρίες της δημιουργώντας ένα ονειρικό θα το χαρακτήριζα βιβλίο.

Είναι η επιλογή των ζωηρών χρωμάτων, οι καθαρές τους αντιθέσεις, τα πάμπολλα καθημερινά σχήματα μέσα από τα οποία συνθέτει τον κόσμο του βιβλίου της. Με απλά χαρτόνια, ένα ψαλίδι και λίγη κόλλα, μπορεί ο καθένας, δίχως ιδιαίτερες εικαστικές γνώσεις, να ανασυνθέσει με την τεχνική του κολλάζ το λιτά απολαυστικό περιβάλλον του βιβλίου, να δημιουργήσει μορφές, αντικείμενα, τοπία, περιβάλλοντα, εν τέλει να μαγευτεί και να μαγέψει. Κύκλοι, παραλληλόγραμμα, τετράγωνα, τρίγωνα, ημικύκλια, σχήματα εύκολα για κάθε παιδί.

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ!

Η Ελένη Γεωργοστάθη έγραψε για το βιβλίο:

Ο Κουκούσκα –κούκος στα ρώσικα– είναι ένα εικαστικό παραμύθι – πιο συγκεκριμένα, ένα παραμύθι με εικαστική αφετηρία αλλά και εξέλιξη. Όλα, το σκηνικό, η ιστορία, οι ήρωες, μοιάζουν να εκκινούν από τις ευρηματικές γεωμετρικές εικόνες της δημιουργού του – μια αρμονική κι αδιατάρακτη συνύπαρξη καμπυλόσχημων και γωνιωδών μορφών, κύκλων και πολυγώνων, σε έντονα, ελκυστικά χρώματα, εναλλασσόμενα ζωηρά από σαλόνι σε σαλόνι με τρόπο τέτοιο ώστε να δημιουργούν εντυπωσιακά σκηνικά που αιχμαλωτίζουν το βλέμμα του αναγνώστη.
 
Πάνω σε αυτόν ακριβώς τον καμβά όχι απλώς στήνεται αλλά διαμορφώνεται, εξελίσσεται και ξεδιπλώνεται η ιστορία. Η οποία γεννιέται και κινείται χάρη σε ένα εικαστικό παιχνίδι, που έχει να κάνει με ένα ιδιότυπο «κρυφτό»: ο Κουκούσκα, ο κούκος ήρωας του βιβλίου, ανακαλύπτει κάποια στιγμή ότι από το σκηνικό στο οποίο κινείται λείπουν κομμάτια –λειψά δέντρα, καμηλοπαρδάλεις χωρίς λαιμό, «εξαφανισμένα» πουλιά στον ουρανό–, και αυτή η «απουσία» αναστέλλει, παγώνει την όποια δράση, παγιδεύοντας τη ζωή στο δάσος σε μια αλλόκοτη ακινησία. Μόνο η αποκατάσταση της εικόνας σε αυτό το τόσο απλό αλλά και τόσο έξυπνο στη σύλληψή του παιχνίδι «χαρτοκοπτικής», το paste μετά το cropμε άλλα λόγια, μπορεί να ξαναθέσει σε λειτουργία τον κόσμο του Κουκούσκα. Η λύση που θα δοθεί θα είναι κι αυτή εικαστική, μέσα από μια σουρεαλιστικής έμπνευσης εικόνα, που θα απελευθερώσει όχι μονάχα τον κόσμο του Κουκούσκα από την ακινησία αλλά και τη φαντασία του παιδιού αναγνώστη.
 
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ!
ISBN 978-960-471-134-5
Συγγραφέας Μάρω Κατσίκα
Εικονογράφος Μάρω Κατσίκα
Σελίδες 32
Εξώφυλλο Σκληρό
Διαστάσεις 16 Χ 16
Ηλικιακό Εύρος Από 4 ετών

Ίσως ενδιαφέρουν και τα παρακάτω...