ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΡΑΒΙA

15,20€

13,68€

-10%

9607846656

Νεό προϊόν

ΚΡΑΤΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ 2007 ΒΙΒΛΙΟΥ ΓΝΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 

Μια εποχή ζωντανεύει! Καραβοκύρηδες και κουρσάροι, έμποροι και αγωνιστές, άνθρωποι καθημερινοί, μας αφηγούνται τις ιστορίες τους και μας ταξιδεύουν στην Ανατολική Μεσόγειο στα ύστερα χρόνια της Τουρκοκρατίας και στα πρώτα του ελληνικού κράτους.Το βιβλίο έχει τιμηθεί με το Κρατικό Βραβείο Παιδικού Βιβλίου Γνώσεων για το 2007.

694 αντικείμενα

  1. Η γραφή ενός πανεπιστημιακού δασκάλου, του ιστορικού Βασίλη Κρεμμυδά, η ιστορική τεκμηρίωση από τις πηγές και η πλούσια εικονογράφηση, μαζί με την αισθητική των Εκδόσεων Καλειδοσκόπιο δημιούργησαν ένα βιβλίο-πρότυπο για τη διδασκαλία της Νεότερης Ιστορίας.

Πρόκειται για το πρώτο βιβλίο μιας νέας σειράς, με το γενικό τίτλο «Λίγο πριν... λίγο μετά το 1821», η οποία πραγματεύεται θέματα καθημερινής ζωής στη διάρκεια του 18ου και του 19ου αιώνα. Ο πρώτος τόμος της σειράς εστιάζει στον κόσμο της εμπορικής ναυτιλίας.

Ξεκινώντας από το μικρό και το συγκεκριμένο, το κείμενο απλώνεται στο μεγάλο και γενικότερο. Ο αναγνώστης παρακολουθεί τη γέννηση ενός καραβιού στο ναυπηγείο, τη σύσταση της επιχείρησης, τη διαδικασία χρηματοδότησης, μαθαίνει για τους κινδύνους στη θάλασσα, αλλά και για τη ζωή στα λιμάνια, αυτό το δίκτυο εμπορικών σταθμών της Μεσογείου.

Όλα αυτά τα θέματα συνοδεύονται από πλούσια αυθεντική εικονογράφηση, και αποσπάσματα κειμένων (από λογοτεχνικά έργα, ημερολόγια, μαρτυρίες κ.ά.) που συνιστούν και επιτρέπουν πρόσθετα επίπεδα ανάγνωσης του ίδιου βιβλίου. Το βιβλίο «Καθημερινές ιστορίες για τα καράβια» φιλοδοξεί να φωτίσει όψεις της καθημερινής ζωής και να παρακολουθήσει εξελίξεις στην οικονομική και κοινωνική ζωή του ευρύτερου ελλαδικού χώρου, επισημαίνοντας συνέχειες και ασυνέχειες στο πέρασμα από την Τουρκοκρατία στο νέο ελληνικό κράτος.

ISBN 960-7846-65-6
Συγγραφέας Βασίλης Κρεμμυδάς
Σελίδες 64
Εξώφυλλο Σκληρό
Διαστάσεις 17.5 x 24.5
Ηλικιακό Εύρος Από 11 ετών

Ίσως ενδιαφέρουν και τα παρακάτω...