ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ

14,90€

13,41€

-10%

9789604711604

Νεό προϊόν

ΒΡΑΧΕΙΑ ΛΙΣΤΑ IBBY 2018 ΒΙΒΛΙΟ ΓΝΩΣΕΩΝ

Με αφορμή μια προσωπικότητα που άφησε το αποτύπωμά της πέραν των συνόρων, οι συγγραφείς της σειράς δημιουργούν μικρές μυθιστορηματικές βιογραφίες. 

Η Έλσα Μυρογιάννη παρουσιάζει τον Ιωάννη Καποδίστρια: Κερκυραίο αριστοκράτη, Ευρωπαίο διπλωμάτη, Έλληνα πολιτικό: το ταξίδι της ζωής του. 

Σε συνεργασία με το Μουσείο Καποδίστρια - Κέντρο Καποδιστριακών Μελετών.

496 αντικείμενα

Από το οικογενειακό κτήμα στα Επισκοπιανά της Κέρκυρας, ο Ιωάννης Καποδίστριας βρέθηκε αρκετά νέος να σταδιοδρομεί ως διπλωμάτης στην Ευρώπη του Ναπολέοντα. Η μόρφωση, η πατρική επιρροή, η εμπειρία του στην Επτάνησο Πολιτεία οδήγησαν σε μια ζωή γεμάτη προκλήσεις. Ταξίδεψε σε όλη την Ευρώπη, υπηρέτησε μια τεράστια αυτοκρατορία, συνεργάστηκε ή συγκρούστηκε με τις μεγαλύτερες πολιτικές φυσιογνωμίες της εποχής του. Αλλά δεν ήταν ζωή χωρίς δυσκολίες: μακριά από την πατρίδα, συχνά χωρίς φίλους, με περιορισμένα μέσα και βαριές ευθύνες, αναγκάστηκε τελικά να εγκαταλείψει μια ζηλευτή σταδιοδρομία για λόγους προσωπικής και πολιτικής ηθικής. Μέχρι που εκλέχτηκε κυβερνήτης της ρημαγμένης Ελλάδας, μιας χώρας που γνώριζε μόνο από τα διαβάσματά του…

Το βιβλίο συμπληρώνει ένα εικονογραφημένο χρονολόγιο. 

Για το βιβλίο έγραψαν:

- Βαλέντινα Παπαδημητράκη, Δίκτυο FM

ISBN 978-960-471-160-4
Συγγραφέας Έλσα Μυρογιάννη
Εικονογράφος Ευαγγελία Γουτιάνου
Σελίδες 48
Εξώφυλλο Σκληρό
Διαστάσεις 17 x 24
Ηλικιακό Εύρος Από 11 ετών

Ίσως ενδιαφέρουν και τα παρακάτω...