ΗΛΙΟΣ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΚΙΑ

12,90€

Νεό προϊόν

ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΥΚΛΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ 2020 ΙΒΒΥ "ΛΟΤΗ ΠΕΤΡΟΒΙΤΣ-ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΥ", ΣΕ ΠΡΩΤΟΕΜΦΑΝΙΖΟΜΕΝΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΒΙΒΛΙΟΥ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ Ή ΝΕΟΥΣ

ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ 2020 ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ

Ο «Ήλιος με μουστάκια», είναι ένα ειλικρινές κείμενο που δεν κρύβει τις δυσκολίες της παιδικής ηλικίας, δεν την εξωραϊζει μόνο και μόνο γιατί έχουμε την ανάγκη για ένα καταφύγιο στη μνήμη μας. Την ίδια στιγμή που αναγνωρίζει πλήρως το μεγαλείο της. 

Τις ιστορίες φωτίζει με τον δικό της χαρισματικό τρόπο η ζωγράφος- εικονογράφος Πέρσα Ζαχαριά που ξετυλίγει τον μίτο εικαστικά. 

//

Η συγγραφέας ανοίγει, επίσης, έναν ζωντανό διάλογο με τους αναγνώστες μ’ ένα email (iliosmemoustakia@gmail.com) που δημιουργήθηκε ειδικά για το λόγο αυτό, όπως βέβαια και μέσω της ομώνυμης σελίδας στο facebook (@iliosmemoustakia)

999 αντικείμενα

Τι κοινό μπορεί να έχουν τα δρομολόγια της Lufthansa με τους γλάρους που πιάνουν το βελονάκι; Ή οι ιστορίες του παππού από το αλβανικό μέτωπο μένα τζιζ κέικ λεμόνι, πολύχρωμα κολιμπρί και την απονομή των Όσκαρ; Τη Μαρίνα. Η Μαρίνα είναι η ηρωίδα του βιβλίου της Μελίνας Σιδηροπούλου «Ήλιος με μουστάκια» μιας ιστορίας ενηλικίωσης (coming of age story) που αφηγείται με γλυκόπικρο τρόπο, στοιχεία μαγικού ρεαλισμού και γενναίες δόσεις χιούμορ τη χαρά, το δέος και τον πόνο του να μεγαλώνεις. 

Σύμμαχοι στο ταξίδι της είναι ο γάτος της, η γιαγιά, οι φίλοι και βέβαια το «βλαμμένο», η μεγαλύτερη αδερφή της. Κυρίως όμως η φαντασία που επιτρέπει στη Μαρίνα να δραπευτεύει όταν οι περιστάσεις το απαιτούν. Όπως όταν έχεις μείνει μόνος σου στο μπαλκόνι και ακούς μια φωνή από τον ουρανό ή αρχίζεις να αναρωτιέσαι από τι είναι φτιαγμένη η λευκή γραμμή που αφήνουν πίσω τους τα αεροπλάνα. 

Για το βιβλίο έγραψαν:

- Ζωή Κοσκινίδου, Κόκκινη Αλεπού

- Μιχάλης Βούλγαρης, Εφημερίδα των Συντακτών

- Απόστολος Πάππος, Elniplex

- Μάνος Κοντολέων, Περι ού

- Μαρίζα Ντεκάστρο, Ο Αναγνώστης

- Μιχάλης Βούλγαρης (2)

Θεοδόσιος Π. Βαφειάδης, Νότες Λογοτεχνίας

Ζωή Κοσκινίδου, Κόκκινη Αλεπού (2)

Αγαπημένα Παιδικά Βιβλία

KosVoice

- Έφη Αλεβίζου, Woman Toc

ISBN 978-960-471-188-8
Συγγραφέας Μελίνα Σιδηροπούλου
Εικονογράφος Πέρσα Ζαχαριά
Σελίδες 112
Εξώφυλλο Μαλακό
Διαστάσεις 14 X 20,5

Ίσως ενδιαφέρουν και τα παρακάτω...