ΕΝΑΣ ΚΟΣΜΟΣ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ

17,90€

16,11€

-10%

9789604711123

Νεό προϊόν

ΒΡΑΧΕΙΑ ΛΙΣΤΑ ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ  2018

ΚΡΑΤΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΒΙΒΛΙΟΥ ΓΝΩΣΕΩΝ 2018

Ο κόσμος αλλάζει, λίγο πριν, λίγο μετά το 1821. Μια ματιά στο τι συνέβαινε στον υπόλοιπο κόσμο την εποχή που οι Έλληνες πάλευαν για την ελευθερία και την ίδρυση του ελληνικού κράτους. Ένα βιβλίο παγκόσμιας Ιστορίας για παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου, στο οποίο συνομιλούν μέσα από θεματικές ενότητες, το "κέντρο" και η "περιφέρεια" αναδεικνύοντας ομοιότητες και διαφορές.

1495 αντικείμενα

Η Γαλλική και η Αμερικανική Επανάσταση συγκλονίζουν ολόκληρο τον κόσμο, από τα Βαλκάνια έως τη Λατινική Αμερική, και φέρνουν στο προσκήνιο νέες ιδέες, νέες κοινωνικές ομάδες, νέες ισορροπίες. Τον ίδιο καιρό, εξερευνητές, με τα ταξίδια τους, διευρύνουν τα όρια του παγκόσμιου χάρτη, ενώ επιστήμονες, μέσα από την παρατήρηση και το πείραμα, διευρύνουν τα όρια της γνώσης. Ήταν μια αληθινά συγκλονιστική εποχή!

Την επιστημονική επιμέλεια του βιβίου είχαν ο Μανώλης Πατηνιώτης και ο Αριστοτέλης Τύμπας από το Τμήμα Ιστορίας και Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Διαβάστε ΕΔΩ την κριτικής της Χρύσας Κουράκη.

Ο Κώστας Στοφόρος έγραψε για το βιβλίο:

Διαβάζοντας το «Ένας κόσμος σε κίνηση» της Μαρίζας Ντεκάστρο, σκέφτομαι πως είναι δυνατόν το ελληνικό σχολείο να επιμένει χρόνια και χρόνια να διδάσκει στα παιδιά την Ιστορία με τον πιο βαρετό τρόπο, καθιστώντας την ένα απολύτως απεχθές μάθημα… Αυτό που θα έπρεπε να είναι συναρπαστικό και να ανοίγει δρόμους στη σκέψη και την έρευνα, γίνεται ένα ακόμη κείμενο προς αποστήθιση και παπαγαλία. Τα παιδιά αδυνατούν να κατανοήσουν τι σχέση μπορεί να έχει με τη ζωή τους…

Κι όμως. Το «Ένας κόσμος σε κίνηση» και άλλα βιβλία γνώσεων δείχνουν πως υπάρχει κι άλλος δρόμος. Να πω ότι ο υπέρτιτλος του βιβλίου είναι «λίγο πριν …λίγο μετά το 1821» και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο. Και δεν είναι μόνο η γραφή της συγγραφέως που το κάνει συναρπαστικό, αλλά και η άρτια αισθητική του. 

Από εκεί και πέρα, σε ό,τι αφορά στο περιεχόμενο του βιβλίου σκιαγραφεί με εξαιρετικό και συνοπτικό τρόπο μια εποχή που οι κατακτήσεις και οι ανακαλύψεις της άλλαξαν τον κόσμο. Από τις επαναστάσεις και το δουλεμπόριο, μέχρι την εκπαίδευση και τις μεγάλες επιστημονικές ανακαλύψεις καταλαβαίνουμε τα τι και τα πως μιας ολόκληρης εποχής. Το βιβλίο ανοίγει δρόμους για να κάνουμε τις δικές μας έρευνες.

Το αγαπημένο μου δισέλιδο είναι αυτό με τα βιβλία που διάβαζαν -και σε πολλές περιπτώσεις ακόμη διαβάζουν- τα παιδιά τον 19ο αιώνα. Έτσι τοποθετημένα στο χρόνο σε κάνουν να σκεφτείς πολλά. Και φυσικά να ψάξεις να διαβάσεις ό,τι σου έχει ξεφύγει.

Γενικά το στήσιμο κάθε σελίδας σε βοηθά να κατανοήσεις το κείμενο με τον καλύτερο τρόπο, αλλά και να καταλάβεις πως όλα αυτά που έγιναν «κάποτε» σε αφορούν. Πολύ καλή και η βιβλιογραφία που παρατίθεται στο τέλος του βιβλίου. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτή την έκδοση.  

(πηγή: https://www.literature.gr/)

 

ISBN 978-960-471-112-3
Συγγραφέας Μαρίζα Ντεκάστρο
Σελίδες 54
Εξώφυλλο Σκληρό
Διαστάσεις 21 Χ 29
Ηλικιακό Εύρος Από 11 ετών

Ίσως ενδιαφέρουν και τα παρακάτω...