ΕΝΑ ΒΙΟΛΙ ΔΙΗΓΕΙΤΑΙ!

15,00€

13,50€

-10%

9789604710676

Νεό προϊόν

ΚΡΑΤΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ 2014 ΒΙΒΛΙΟΥ ΓΝΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 

Ο κόσμος των λαϊκών οργάνων μέσα από την αφήγηση ενός βιολιού.

792 αντικείμενα

Ένας οδηγός που επιδιώκει τη γνωριμία των παιδιών και των νέων με τη λαϊκή μουσική παράδοση. Η παραδοσιακή μουσική συνταιριάζει λόγο, μέλος και κίνηση σε μια αδιαίρετη τριάδα, όπου το τραγούδι, η μουσική και ο χορός συνδέονται με έθιμα και τελετουργίες του κύκλου των εποχών του χρόνου και του κύκλου της ζωής του ανθρώπου.

Η αφήγηση είναι πρωτότυπη, μεστή και άμεση, γεμάτη από ανθρώπινες ιστορίες και συναισθήματα, που μετουσιώνονται σε εικόνες και ήχους. Πολύτιμο σημείο αναφοράς αποτελούν οι πολλές φωτογραφίες, πολλές δημοσιεύονται για πρώτη φορά. Τέλος, οι υποσημειώσεις που διατρέχουν παράλληλα το κείμενο, τεκμηριώνουν την αφήγηση και παραπέμπουν σε πλήθος πηγές.

Το βιβλίο συνοδεύεται από CD με μουσικά αποσπάσματα.

Η έκδοση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τους ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΛΑΪΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΦΟΙΒΟΥ ΑΝΩΓΕΙΑΝΑΚΗ

Διαβάστε ΕΔΩ το άρθρο του Ν. Δοντά

Γράφει η εθνολόγος-λαογράφος Μιράντα Τερζοπούλου:

«...Τα μουσικά όργανα είναι περίεργα εργαλεία, πολυσύνθετα υλικά αντικείμενα που όμως παράγουν άυλο προϊόν. Όλη τους η ζωή, από τη γέννηση μέχρι το θάνατό τους, είναι μια αργή και δημιουργική διαδικασία: Μεταβάλλονται σύμφωνα με τους κανόνες της ζωής και ο θάνατος τους μπορεί να είναι φυσικός, λόγω φθοράς, ή κοινωνικός, όταν χάνουν το ρόλο τους στην προτίμηση του ακροατηρίου τους και κάποιο άλλο όργανο έρχεται να τ’ αντικαταστήσει. Αλλά ακόμη κι όταν πάρουν την άγουσα προς τα ράφια των μουσείων, τα μουσικά όργανα ποτέ δεν σιγούν. Κι αν δεν αγγίζουν τ’ αυτιά μας οι ήχοι απ’ τις μουσικές μυσταγωγίες τους, τα νοηματικά φορτία και οι αρχαίες μνήμες που κουβαλούν μπορούν να δημιουργήσουν το απαραίτητο νοερό ηχητικό πλαίσιο για την αφήγηση της πλούσιας  ζωής τους. Φτάνει κάποιος να βοηθήσει να την ακούσουμε. Αυτό ακριβώς πετυχαίνει άμεσα κι απλά η Νάνση Τουμπακάρη με το βιβλίο της «Ένα βιολί διηγείται»....»

 

ISBN 978-960-471-067-6
Συγγραφέας Νάνση Τουμπακάρη
Σελίδες 96
Εξώφυλλο Μαλακό
Διαστάσεις 21 Χ 22
Υπότιτλος Εκπαιδευτικός οδηγός για τα λαϊκά μουσικά όργανα

Ίσως ενδιαφέρουν και τα παρακάτω...