Η ΓΕΩΛΟΓΙΚΗ ΜΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ

17,70€

10,62€

-40%

9607846613

Νεό προϊόν

Η ιδέα της συγγραφής του βιβλίου προήλθε από το ενδιαφέρον να αυξηθεί η συνειδητοποίηση του κοινού για τη διατήρηση της πλούσιας γεωλογικής κληρονομιάς του τόπου μας και να διαδοθεί η ιδέα της γεωδιατήρησης. Χάρη στον ψηφιακό δίσκο με δραστηριότητες που συνοδεύει το βιβλίο, αυτό θα φανεί χρήσιμο σε δασκάλους και καθηγητές συναφών ειδικοτήτων.
pdf-icon.pngΦύλλα δραστηριοτήτων σε pdf

48 αντικείμενα

Το βιβλίο «Η γεωλογική μας κληρονομιά» έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό που υπάρχει στα συγκεκριμένα θέματα, μιας και η διακίνηση των σχετικών γνώσεων περιορίζεται μέχρι σήμερα κυρίως μεταξύ ειδικών, σε συνέδρια, συμπόσια και επιστημονικές ημερίδες. Η εξαίρετη τυποτεχνική μορφή του βιβλίου, χάρη και στην πλούσια εικονογράφηση, φέρνει κοντά στους ευαισθητοποιημένους στα περιβαλλοντικά θέματα αναγνώστες σπάνιας ομορφιάς εικόνες από το γεωλογικό πλούτο του πλανήτη μας. Παράλληλα, το δεύτερο μέρος του βιβλίου, που επικεντρώνεται στο σβησμένο ηφαίστειο Σουσάκι, κοντά στους Αγίους Θεοδώρους, δίνει στους συγγραφείς την αφορμή να μιλήσουν για το ηφαιστειακό τόξο του Νοτίου Αιγαίου αλλά και για τον «Κύκλο της Φωτιάς», μια ζώνη κατά μήκος του Ειρηνικού Ωκεανού, που περιλαμβάνει περί τα 500 ενεργά ηφαίστεια.

Χάρη στο CD με εκπαιδευτικές δραστηριότητες και Φύλλα εργασίας που συνοδεύει το βιβλίο, αυτό θα φανεί χρήσιμο τόσο στους δασκάλους, όσο και σε εκπαιδευτικούς συναφών ειδικοτήτων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που θα θελήσουν να μυήσουν τους μαθητές τους σε μια ξεχωριστή πτυχή της Περιβαλλοντικής Αγωγής.

ISBN 960-7846-61-3
Συγγραφέας Ειρ. Θεοδοσίου, Γ. Φέρμελη, Αν. Κουτσουβέλη
Σελίδες 104
Εξώφυλλο Μαλακό
Διαστάσεις 21 x 29

Ίσως ενδιαφέρουν και τα παρακάτω...