ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΛΩΣΤΗ ΔΕΜΕΝΗ...

13,00€

11,70€

-10%

9607846249

Νεό προϊόν

ΚΡΑΤΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ 2003 ΒΙΒΛΙΟΥ ΓΝΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 

Όταν τα υφάσματα, απλά ή βαρύτιμα μεταξωτά, χρωματισμένα με σπάνιες χρωστικές ή χρυσοποίκιλτα, ξεδιπλώνουν το παραμύθι του Βυζαντίου, τα μυστικά της καθημερινής ζωής, τις πρακτικές στο εμπόριο, τις οικοτεχνίες, τη βυζαντινή διπλωματία. Το βιβλίο έχει τιμηθεί με το Κρατικό Βραβείο Παιδικού Βιβλίου Γνώσεων, το 2003.

100 αντικείμενα

Απλά υφάσματα καθημερινής χρήσης, αλλά και βαρύτιμα μεταξωτά, άλλα χρωματισμένα με σπάνιες χρωστικές και άλλα χρυσοποίκιλτα, αποτελούν τα γράμματα και τις λέξεις μιας «γλώσσας» που μιλά για την κοινωνική θέση, την οικονομική κατάσταση και την επαγγελματική απασχόληση των Βυζαντινών. Γυναίκες που υφαίνουν μπροστά στον αργαλειό τους, διπλωμάτες που μεταφέρουν πολύτιμα υφάσματα, βαφείς που ανακατεύουν το χρώμα σε δοχεία, αυτοκράτορας και αυλικοί ντυμένοι τις επίσημες στολές τους, έμποροι στα καταστήματα τους, όλοι αυτοί μας μιλούν για την οικοτεχνία, το εμπόριο, τη βυζαντινή διπλωματία, την καθημερινή ζωή: μια ιστορία που μοιάζει με παραμύθι αρχίζει να ξετυλίγεται από μια κόκκινη κλωστή δεμένη.

Το βιβλίο έχει τιμηθεί με το Κρατικό Βραβείο Παιδικού Βιβλίου Γνώσεων, το 2003.

 

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΚΑΙ ΩΣ ΨΗΦΙΑΚΟ ΒΙΒΛΙΟ (e-BOOK)

Το βιβλίο ανήκει στη σειρά ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ, η οποία φέρνει τη σύγχρονη επιστημονική έρευνα κοντά στο ευρύ κοινό, κατά τρόπο γοητευτικό και ελκυστικό. Παραθέματα από πηγές, πλούσια εικονογράφηση, χάρτες και χρονολόγια προσφέρουν πλούσιο υλικό που μπορεί να λειτουργήσει υποστηρικτικά στη διδασκαλία της Βυζαντινής Ιστορίας, στις τελευταίες τάξεις του Δημοτικού και στο Γυμνάσιο.

ISBN 960-7846-24-9
Συγγραφέας Παρή Καλαμαρά
Σελίδες 60
Εξώφυλλο Σκληρό
Διαστάσεις 20 x 20
Υπότιτλος Το παραμύθι των υφασμάτων

Ίσως ενδιαφέρουν και τα παρακάτω...