ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΤΑ...

13,00€

11,70€

-10%

9789604710058

Νεό προϊόν

Πώς μπορούσες να γίνεις γιατρός εκείνα τα χρόνια Τι βιβλία έπρεπε να μελετήσεις και σε ποιο σχολείο να πας Πού έβρισκε ένας γονιός το κατάλληλο φάρμακο για το άρρωστο παιδί του Ένα θέμα άκρως ενδιαφέρον και σε μεγάλο βαθμό άγνωστο: η ιατρική στο Βυζάντιο.

597 αντικείμενα

Γιατροί και νοσοκόμοι, μυρεψοί και μαίες, άγιοι και θαύματα: ο κόσμος της αρρώστιας και της υγείας. Πώς μπορούσες να γίνεις γιατρός εκείνα τα χρόνια; Τι βιβλία έπρεπε να μελετήσεις και σε ποιο σχολείο να πας; Πού έβρισκε ένας γονιός το κατάλληλο φάρμακο για το άρρωστο παιδί του; Κι ακόμα, τι εργαλεία είχε στη διάθεσή του ο χειρουργός και πώς έδινε τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες μιας μάχης; Υπήρχαν νοσοκομεία και ποιος ρύθμιζε τη λειτουργία τους;Ο τρόπος αντιμετώπισης της υγείας και της πρόνοιας μαρτυρεί όψεις και γνώσεις της βυζαντινής κοινωνίας, όπως τη φροντίδα των πιο αδύνατων κοινωνικών ομάδων, τον ρόλο του κράτους και της Εκκλησίας, αλλά και τους φόβους και τις δεισιδαιμονίες γύρω από ένα θέμα που ακουμπάει όλους τους ανθρώπους.

Το βιβλίο ανήκει στη σειρά ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ, η οποία  φέρνει τη σύγχρονη επιστημονική έρευνα κοντά στο ευρύ κοινό, κατά τρόπο γοητευτικό και ελκυστικό. Παραθέματα από πηγές, πλούσια εικονογράφηση, χάρτες και χρονολόγια προσφέρουν πλούσιο υλικό που μπορεί να λειτουργήσει υποστηρικτικά στη διδασκαλία της Βυζαντινής Ιστορίας, στις τελευταίες τάξεις του Δημοτικού και στο Γυμνάσιο.

Για το βιβλίο έγραψαν:

Bookids

ISBN 978-960-471-005-8
Συγγραφέας Βασίλης Κατσαρός
Σελίδες 60
Εξώφυλλο Σκληρό
Διαστάσεις 20 x 20
Ηλικιακό Εύρος από 10 ετών
Υπότιτλος Γιατροί, νοσηλευτές και άγιοι, γιάτραινες και ακτουάριοι

Ίσως ενδιαφέρουν και τα παρακάτω...