ΑΜΦΙΠΟΛΗ

15,00€

9,75€

-35%

9607846680

Νεό προϊόν

Το εκπαιδευτικό πακέτο για τον αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο της Αμφίπολης σχεδιάστηκε για να αποκαλύψει, μέσα από τα αρχαιολογικά ευρήματα, τη ζωή σε μια σπουδαία παραποτάμια πόλη της Μακεδονίας, που άνθισε στα χρόνια της αρχαιότητας: τους ανθρώπους που έζησαν εδώ, τις καθημερινές τους συνήθειες, τους θεούς που λάτρευαν, τα επαγγέλματά τους, τα παιχνίδια που έπαιζαν τα παιδιά τους.

20 αντικείμενα

Το υλικό του πακέτου απευθύνεται σε μαθητές των τελευταίων τάξεων του Δημοτικού, που θα θελήσουν -μαζί με τους γονείς ή τουςδασκάλους τους- να περιηγηθούν αυτή την πόλη της αρχαιότητας, επειδή πιστεύουμε σε μια στενότερη σχέση της τέχνης και του πολιτισμού με την εκπαιδευτική πράξη. Ανοίγοντας νέους δρόμους στην προσέγγιση της ιστορίας και της αρχαιολογίας, με τρόπο που συνδυάζει ευχαρίστηση και γνώση, καλλιεργούμε το σεβασμό στην πολιτιστική μας κληρονομιά και την αγάπη των παιδιών για τον τόπο τους.

Το πακέτο περιλαμβάνει: • Αρχαιολογικό οδηγό του Μουσείου Αμφίπολης • Ιστορικό των ανασκαφών μέσα από τα ημερολόγια του Δημήτρη Λαζαρίδη • Φωτογραφική περιδιάβαση κατά μήκος του ποταμού Στρυμόνα.• Η τέχνη του ψηφιδωτού: χειροτεχνία με αυτοκόλλητες ψηφίδες • Το Γυμνάσιο της Αμφίπολης: χαρτοκατασκευή.

ISBN 960-7846-68-0
Συγγραφέας Χάιδω Κουκούλη, Δήμητρα Μαλαμίδου
Διαστάσεις 23 x 24
Ηλικιακό Εύρος Από 9 ετών
Υπότιτλος Μια πόλη της αρχαιότητας (ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΑΚΕΤΟ)

Ίσως ενδιαφέρουν και τα παρακάτω...