ORIGAMI με φαντασία!

10,00€

9,00€

-10%

9789604710270

Νεό προϊόν

Εκτός αποθέματος

Δημιουργήστε τα δικά σας αριστουργήματα από χαρτί, γνωρίστε μια σημαντική εικαστική τέχνη και μια συναρπαστική απασχόληση!

Η ιαπωνική χαρτοδιπλωτική, χάρη στις απεριόριστες δυνατότητές της, σε κερδίζει από το πρώτο «τσακίσματα» του χαρτιού. Νέοι δρόμοι σού ανοίγονται, η φαντασία σου ενεργοποιείται και καταλήγεις έχοντας στα χέρια σου ένα δικό σου δημιούργημα, που ούτε καν το είχες φανταστεί, όταν ξεκινούσες αυτή τη διαδικασία…

Το origami έχει τις ρίζες του στην Κίνα, όπου εφευρέθηκε το χαρτί γύρω στο 100 μ.Χ. Τον 6ο αιώνα, βουδιστές μοναχοί μετέφεραν τις γνώσεις τους αυτές στην Ιαπωνία, όπου γύρω στο 790 μ.Χ. έχουμε τα πρώτα δείγματα origami.

To origami (oru σημαίνει διπλώνω και kami σημαίνει χαρτί) εξελίσσεται μέχρι σήμερα. Είναι μια τέχνη που απευθύνεται σε μικρούς όσο και σε ενήλικες, αναπτύσσοντας τη φαντασία και τη δημιουργικότητα. Βασίζεται στην αρμονία, την τελειότητα και την ακρίβεια.

Origami με φαντασία στο facebook

http://origamiwithfantasygroup.blogspot.com">Γνωρίστε επίσης την παρέα Origami με φαντασία

 

ΡΕΚΟΡ ΓΚΙΝΕΣ
Από τον Οκτώβριο-Μάρτιο η Μυρτώ Δημητρίου πραγματοποίησε Έκθεση με πίνακες και τρισδιάστατα έργα Origami στο Πολιτιστικό Κέντρο Κάτω Πετραλώνων, όπου παρουσίασε ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα για όλες τις βαθμίδες καθώς και σεμινάρια ενηλίκων!Στη διοργάνωση συμμετείχαν περίπου 20.000 άτομα, όλων των ηλικιών! 
Λέει η ίδια:

«Δημιουργήσαμε τη μεγαλύτερη χάρτινη κουκουβάγια του ΚΟΣΜΟΥ
με 52.000 νούφαρα σε 512 τ.μ. στις 18 Μαρτίου 2014 στο Γήπεδο Μετς στην Αθήνα!
Μία δράση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Μυρτώς Δημητρίου -Κοιν.Ανθρωπολόγου, Instructοr Origami,Κάτοχο Ρεκόρ Γκίνες- σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων, τον Οργανισμό Πολιτισμού,Αθλητισμού και Νεολαίας, κάτω από την αιγίδα της Ιαπωνικής Πρεσβείας, του Υπουργείου Τουρισμού, του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς,με την υποστήριξη της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής!
Σας επισυνάπτω την επίσημη ανακοίνωση από το site του Γκίνες!
http://www.guinnessworldrecords.com/world-records/2000/largest-origami-mosaic

Μπορείτε να βρείτε φωτογραφίες της διοργάνωσης στο άλμπουμ  https://www.facebook.com/myrto.dimitriouafull/media_set?set=a.10152317006662456.1073741827.726552455&type=1

Μας τίμησε με την παρουσία του ο Πρέσβης της Ιαπωνίας κ.Nishibayashi με τη σύζυγό του, και πλήθος κόσμου που έβαλε το χάρτινο νουφαράκι στην πελώρια κουκουβάγια! Με αυτή μας την πράξη θέλαμε να δώσουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας, ελπίδας, ειρήνης, χαράς, δημιουργίας, συνεργασίας, ομοψυχίας, ανακύκλωσης, να προβάλλουμε την Ελλάδα, τα σύμβολα και την ιστορία της σε όλο τον κόσμο!
ISBN 978-960-471-027-0
Συγγραφέας Μυρτώ Δημητρίου
Σελίδες 44
Εξώφυλλο Μαλακό
Διαστάσεις 21 Χ 21

Ίσως ενδιαφέρουν και τα παρακάτω...