ΤΑΞΗ ΣΤΟ ΧΑΟΣ

22,90€

13,74€

-40%

9789604710553

Νεό προϊόν

ΒΡΑΧΕΙΑ ΛΙΣΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ 2014

Ο Κυριάκος Κατζουράκης ανήκει στους καλλιτέχνες που ασπάζονται το ότι δεν μπορείς να κάνεις τέχνη αν δεν πιστεύεις ότι μία πινελιά μπορεί να αλλάξει τον κόσμο…

200 αντικείμενα

Σπάνια ένας ζωγράφος επιτρέπει στους άλλους να δούνε το μυστικό του ατελιέ με τόση άδολη γενναιοφροσύνη όπως ο Κυριάκος Κατζουράκης. Ένας δημιουργός του κόσμου που, αν και αναπνέει τον αέρα του ευρωπαϊκού διαφωτισμού, πρωτίστως φέρει τον τόπο του σαν το μέσα του ρούχο. Κι ακόμη σπανιότερα έχουν την ευκαιρία οι προσεχτικοί αναγνώστες να διαβάσουν το χρονικό μιας εποχής ενώ αυτή ακριβώς η εποχή δεν έχει ακόμη ολοκληρώσει το άνυσμά της.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κυριάκος Κατζουράκης προσφεύγει στη γραφή αντί της ζωγραφικής για να ψηλαφίσει τα του εαυτού του και τα της εποχής μας, ασφαλώς όμως είναι η πιο επίσημη και η πιο διεξοδική. Το κείμενο άλλοτε εξιστορεί, επιμένοντας στη σχέση του εσωτερικού βίου με τα εξωτερικά γεγονότα, την πολιτική και τις συνέπειές της, άλλοτε ανατρέχει σε άλλα κείμενα για να στηριχτεί κι άλλοτε αφήνεται αναρχικό και απρόβλεπτο, ισορροπώντας ανάμεσα στην πρόζα και τον στίχο. Σ’ αυτό το αυτοαναφορικό, βαθύτατα αποκαλυπτικό κείμενο, ο συγγραφέας μιλάει περισσότερο για τις αδυναμίες και τις ανασφάλειές του παρά για τις δυνατότητες και τις –αναμφισβήτητες – επιτυχίες του.

  Κωδικός στον ΕΥΔΟΞΟ: 32998266

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναδρομική έκθεση του Κυριάκου Κατζουράκη στο Μουσείο Μπενάκη

Συνέντευξη του Κ.Κατζουράκη στην Καθημερινή

Συνέντευξη του Κ. Κατζουράκη στην εφημερίδα Η Αυγή

Η ταινία του Κυριάκου Κατζουράκη "Δρόμος προς τη Δύση"

Η ταινία του Κυριάκου Κατζουράκη "Γλυκές αναμνήσεις"
 

ISBN 978-960-471-055-3
Συγγραφέας Κυριάκος Κατζουράκης
Σελίδες 336
Εξώφυλλο Μαλακό
Διαστάσεις 17 Χ 24
Υπότιτλος Ζωγραφική - Θέατρο - Κινηματογράφος

Ίσως ενδιαφέρουν και τα παρακάτω...