In: Νέα

Παγκόσμια Ημέρα ζώων

4 Οκτωβρίου

 

Το 1931 σ' ένα συνέδριο περιβαλλοντιστών στη Φλωρεντία γιορτάστηκε για πρώτη φορά η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, με στόχο την ευαισθητοποίηση κοινού και ειδικών κυρίως για τα υπό εξαφάνιση ζώα. Με τα χρόνια η γιορτή διευρύνθηκε και περιλαμβάνει όλα τα είδη του ζωϊκού βασιλείου.

Η 4η Οκτωβρίου συμπίπτει και με τον εορτασμό της μνήμης του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, που έχει αναγορευτεί από την Καθολική Εκκλησία ως προστάτης των ζώων και του περιβάλλοντος.

 

Στα περισσότερα βιβλία μας πρωταγωνιστές είναι διάφορα ζώα.

 

Ξεκινώντας από τα βιβλία του Eric Carle λυγίζουμε, καμπουριάζουμε, σηκώνουμε τους ώμους, όπως κάνει η γάτα, το βουβάλι η καμήλα και άλλα ζώα στο βιβλίο "Απ' την κορφή ως τα νύχια"

Υπάρχει γαλάζιο άλογο, πράσινο λιοντάρι, πιτσιλωτό γαϊδουράκι; Ο Eric Carle υποστηρίζει ότι υπάρχουν στο βιβλίο του "Ο Ζωγράφος που ζωγράφισε ένα γαλάζιο άλογο".

 

 

Όλα τα βιβλία του Eric Carle κυκλοφορούν από τις εκδόσεις μας! Δείτε τα βιβλία εδώ!

 

Και κάπου εδώ 2 λύκοι! 

 

"Ο Ζήκος ο λύκος" αγαπά την πιο όμορφη λύκαινα του βουνού και η χελώνα η Πανωραία, ο Τζίμης ο λαγός, ο αρκούδος ο Πατού, ο Λούκης ο τυφλοπόντικας και οι υπόλοιποι φίλοι του είναι έτοιμοι να βοηθήσουν!

 

 

Ενώ, "ο Λάμπης, ένα λυκάκι μεγαλώνει στην Πίνδο" μαζί με τον παππού του τον Λάμπη, έχει μάτια λαμπερά και έξυπνα και τρίχωμα ασημένιο!

Διάφοροι κίνδυνοι απειλούν την άγρια ζωή και τα παιδιά μαθαίνουν για τη σημασία της προστασίας των βιοτόπων.

 

 

 

Τα βιβλία συνεχίζουν τη συνεργασία μας με τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ και μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις τους στηρίζουν προγράμματα για την άγρια ζωή. 

 

Και μία πάπια!

 

Η "Ιζαντόρα Ντακ" ακολουθεί τα βήματα της διάσημης χορεύτριας Ισιδώρας Ντάνκαν. Κύκνοι, πάπιες, γλάροι, κότσυφες κι αηδόνια, μας αφηγούνται μια τρυφερή και ταυτόχρονα σκληρή περιπέτεια αυτογνωσίας και αυτο-αποδοχής, όπου το μπαλέτο και ο μοντέρνος χορός έχουν την τιμητική τους. 

 

 

 

Ο Χάρης και ο Στρατηγός!

 

Ο Χάρης πάντα ήθελε ένα δικό του ζώο: έναν ελέφαντα ας πούμε - ή έστω ένα χρυσόψαρο! Όμως πώς να πείσει τους γονείς τους; Η λύση έρχεται ουρανοκατέβατη! Η πόλη πλυμμηρίζει και ο Χάρης βρίσκει ένα ψάρι κυριολεκτικά στον δρόμο! Θα μπορέσει να το κρατήσει μακριά από το ποτάμι του;

"Το ψάρι του Χάρη" μιλά για την αληθινή φιλία, για την ευθύνη και την ωριμότητα που χρειάζεται να έχουμε απέναντι στα ζώα!

 

 

Ο Στρατηγός σκέφτεται να γράψει τα απομνημονεύματά του. Ο γάτος σκεφτόταν πόσο μόνος νιώθει.

Ο Στρατηγός δεν ήθελε ζώα στο σπίτι και ο γάτος ήθελε να υιοθετήσει τον Στρατηγό!

Επίμονοι και πεισματάρηδες και οι δύο! 

Ποιο μυστικό θα θέσει τον Στρατηγό και το γάτο του;

Μια γλυκιά ιστορία για τη συντροφικότητα, την υπευθυνότητα που απορρέει από μια συναισθηματική σχέση.

 

 

 

Μπορούν να χωρέσουν όλα τα είδη των ζώων σε ένα βιβλίο;

 

 Μάλλον ναι, μιας και "Το μεγάλο βιβλίο με τα ζώα" περιέχει πάνω από 400 είδη ζώων! 

Ζώα που ζουν στη θάλασσα ή στη στεριά!

Έχουν κέρατα ή φτερά:

Είναι μεγάλα ή μικρά!

Τους αρέσει η ζέστη ή η παγωνιά:

Είναι ασπρόμαυρα ή χρωματιστά!

 

 

Τα υπόλοιπα βιβλία μπορείτε να τα δείτε και στον ηλεκτρονικό μας κατάλογο!!!

 

και για τις νέες κυκλοφορίες εδώ!