Μυρτώ Δημητρίου

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1983. Απόφοιτη του τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Σπούδασε θέατρο και ΜΜΕ στο Ithaca College της Ν. Υόρκης. Μέλος του ελληνικού IBBY, της UNIMA (ένωση κουκλοθεάτρου) και του ΠΟΦΑ (Πανελλήνιος Όμιλος Φίλων Αφήγησης)

 

Ιδρυτικό μέλος της Ομάδας Τέχνης και Λόγου «Φαντασία», με την οποία διοργάνωναν παιδικές παραστάσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα-εργαστήρια.

 

Από τα έντεκά της χρόνια, παρουσίαζε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές για το παιδί και τον πολιτισμό.  Συμμετείχε σε θεατρικές παραγωγές και σε τηλεταινίες της ΕΤ3.Έπαιξε με την Αλίκη Βουγιουκλάκη στην «Μελωδία της Ευτυχίας» έχοντας το ρόλο της Λουΐζας. Ασχολείται με την αφήγηση- δραματοποίηση παραδοσιακών και κλασικών παραμυθιών.

 

Είναι Instructor Origami, έχοντας πάρει το δίπλωμα διδασκαλίας της εικαστικής αυτής τέχνης από τον Παγκόσμιο Ιαπωνικό Οργανισμό και κάτοχος 2 Ρεκόρ Guinness!

 

Σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, την Αντιδημαρχία Νεότητας, Αθλητισμού και Εθελοντών Θεσσαλονίκης, κάτω από την αιγίδα της Ιαπωνικής Πρεσβείας, στις 31 Μαϊου 2012 δημιούργησαν το μεγαλύτερο Origami του κόσμου για το βιβλίο των Ρεκόρ Guinness. Για το λόγο αυτό εκπαίδευσε περίπου 10.000 άτομα, τα οποία δίπλωσαν ένα κομμάτι χαρτί για να δημιουργήσουν το νούφαρο-μονάδα, που  τοποθετήθηκε στην πλατεία Αριστοτέλους για να σχηματιστεί η εικόνα του Λευκού Πύργου σε 403τ.μ. με 40.000 νούφαρα!

 

Στις 18 Μαρτίου 2014 στο Γήπεδο του Μετς σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.), κάτω από την αιγίδα της Ιαπωνικής Πρεσβείας, της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, του Υπουργείου Τουρισμού με την υποστήριξη της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών- Αττικής,  δημιούργησε με τη συμμετοχή 20.000 ατόμων –που είχαν παρακολουθήσει τα σεμινάριά της το προηγούμενο εξάμηνο- την εικόνα μιας πελώριας κουκουβάγιας χρησιμοποιώντας ως μονάδα 52.000 χάρτινα λουλούδια, σε 512τ.μ. και κέρδισε το δεύτερο Ρεκόρ Guinness!

 

Έχει διδάξει origami σε Πανεπιστήμια του Τόκυο. Έργα της φιλοξενούνται στο μουσείο Origami στο Τόκυο, στην Ιαπωνική Πρεσβεία καθώς και σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές. Συνεργάστηκε με το σκηνοθέτη Στέφανο Τσιβόπουλο και κατασκεύασε τα αντικείμενα origami που χρησιμοποιήθηκαν στην ταινία "Σημείο Μηδέν", την επίσημη ελληνική συμμετοχή για την Biennale της Βενετίας 2013.

 

Έχει γράψει τα βιβλία «Origami με φαντασία!», «10 διακοσμητικά και λουλούδια origami» και «10 θαλασσινά Origami» εκδόσεις Καλειδοσκόπιο καθώς και το παραμύθι «Οι περιπέτειες του Φρίξου» εκδόσεις Δια Βίου. 

 

Τα βιβλία της Μυρτώς Δημητρίου στις Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο

 

Origami με φαντασία

To origami είναι μια τέχνη που απευθύνεται σε μικρούς όσο και σε ενήλικες, αναπτύσσοντας τη φαντασία και τη δημιουργικότητα.

Δείτε περισσότερα

 

Δέκα διακοσμητικά και λουλούδια origami

Δέκα νέα σχέδια και χρωματιστά χαρτιά για να φτιάξετε τα δικά σας διακοσμητικά και λουλούδια!

Δείτε περισσότερα

 

 Δέκα θαλασσινά origami

Δέκα νέα σχέδια και χρωματιστά χαρτιά για να φτιάξετε τα δικά σας θαλασσινά origami!

Δείτε περισσότερα

 

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την τέχνη του origami και τη Μυρτώ Δημητρίου