Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία Αρσάκεια-Τοσίτσεια Σχολεία / Μια ιστορία για τον Διονύσιο Σολωμό... / Μάρτιος 2022

Στη συνέχεια η συγγραφέας επισκέφθηκε τα τμήματα τής Α΄ τάξης και παρουσίασε στους μαθητές, μέσα από μια τρισδιάστατη μακέτα, που δημιούργησε και χρησιμοποίησε, τη ζωή και το έργο τού Δ. Σολωμού.

Η τρισδιάστατη μακέτα λειτούργησε ως χρονολόγιο των σημαντικών γεγονότων τής ζωής τού ποιητή, αλλά και ως βάση συζήτησης γύρω από θέματα τής ποίησης και τής προσωπικότητάς του Σολωμού, σε μια προσπάθεια να γνωρίσουν οι μαθητές τον άνθρωπο πίσω από τον Εθνικό Ποιητή, αλλά και το ιστορικό πλαίσιο τής εποχής του.

Οι μαθητές περιεργάστηκαν τα χειρόγραφα τού ποιητή και τα ανασυνέθεσαν δημιουργώντας τα δικά τους ποιήματα, ενώ παράλληλα ήρθαν σε επαφή με το "σολωμικό εκδοτικό ζήτημα".

Συζήτησαν, επίσης, με τη συγγραφέα-εικαστικό για το αρχικό ερέθισμα που την ώθησε στη συγγραφή τού βιβλίου, την έρευνα που έκανε γι΄ αυτό αλλά και για την εικονογράφηση τού βιβλίου, που, επίσης, έχει  φιλοτεχνήσει η ίδια.

Πηγή:

https://www.arsakeio.gr/gr/psychico/psychico-high-school-a/ta-nea-mas/events-activities/45784-mia-istoria-gia-ton-dionysio-solomo