Συνεργασίες

Άνθρωπος ή βιολί;

Άνθρωπος ή βιολί;
Αρχετυπικές γέφυρες ανάμεσα στην Κυκλαδική και τη Μοντέρνα τέχνη
Άνθρωπος ή βιολί; Είναι η πιο συνηθισμένη ερώτηση που κάνουν τα παιδιά όταν αντικρίζουν για πρώτη φορά «τα μαρμάρινα αγαλματάκια», τα κυκλαδικά ειδώλια. Το βιβλίο με τον τίτλο "Άνθρωπος ή βιολί;" γράφτηκε ακριβώς για να εξοικειώσει μικρούς και μεγάλους με τα κυκλαδικά ειδώλια και τη σχέση τους με τη Μοντέρνα Τέχνη.

Περισσότερα

Νικητής η φαντασία των παιδιών!

Οι συμμετοχές στο Εργαστήρι Ομαδικής Γραφής με τη Μαίρη Πινέζα
Στο Εργαστήρι Ομαδικής Γραφής με τη Μαίρη Πινέζα.
Το Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Νέας Καρυάς Νέστου και η μαθήτρια της Β’ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Θεολόγου Ποτού στη Θάσο κληρώθηκαν και κερδίζουν από ένα κουτί με βιβλία των Εκδόσεων Καλειδοσκόπιο (αξίας 100 ευρώ το καθένα).

Περισσότερα

Εργαστήρι Ομαδικής Γραφής με τη Μαίρη Πινέζα

Ταξιδεύοντας με τη Μαίρη Πινέζα

Έτσι νόμιζε...

Οι Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο συμμετέχουν στην καμπάνια ΜΕΡΕΣ ΒΙΒΛΙΟΥ 2013 που οργανώνει το Εργαστήρι Πολιτισμού και το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, με ένα  πρόγραμμα ομαδικής δημιουργικής γραφής για παιδιά Δημοτικού, ομάδες ή λέσχες ανάγνωσης και σχολικές τάξεις, με αφετηρία και αφορμή τις περιπέτειες που ζει Η ΜΑΙΡΗ ΠΙΝΕΖΑ στο βιβλίο που έγραψαν η Σούλα Μητακίδου και η Ευαγγελία Τρέσσου και εικονογράφησε ο Απόστολος Βέττας.

Περισσότερα

Μέρες Βιβλίου 2013

Μέρες Βιβλίου 2013
Σε συνεργασία με το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού και το Εργαστήρι Πολιτισμού
Οι Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο, σε συνεργασία με το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού και το Εργαστήρι Πολιτισμού, υποστηρίζουν την καμπάνια «Μέρες Βιβλίου» που θα διαρκέσει ολόκληρο τον μήνα Απρίλιο.

Περισσότερα

Προστατεύοντας τη φύση και την άγρια ζωή

Σε συνεργασία με τον Αρκτούρο
Στηρίζοντας τις δράσεις για την προστασία και διαχείριση της άγριας ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος, οι εκδόσεις Καλειδοσκόπιο συνεργάζονται με την περιβαλλοντική οργάνωση Αρκτούρος και σχεδιάζουν από κοινού βιβλία και εκπαιδευτικά πακέτα που στόχο έχουν την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος και της άγριας ζωής.

Περισσότερα

Βιβλία σε ρόδες…

Βιβλία σε ρόδες: ένα πρόγραμμα για τη φιλαναγνωσία σε παιδιά δημοτικού/
…στο σχολείο και στο σπίτι.
Μια µικρή θεµατική «βιβλιοθήκη» µέσα στην τάξη, φέρνει το πρόγραμμα ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ, μέσα σε έναν σάκο που µεταφέρεται εύκολα. Τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα, όχι µόνο να ξεφυλλίσουν, να µελετήσουν, να διαβάσουν ή να ακούσουν τα βιβλία στο σχολείο, αλλά και να δανειστούν κάποια από αυτά στο σπίτι τους.

Περισσότερα

Ματιές στο παρελθόν

Σε συνεργασία με το Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο (Ε.Λ.Ι.Α.)

Οι ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΕΣ, τα βιβλία που η Έλλη Παππά, σύντροφος του Νίκου Μπελογιάννη, δημιούργησε για το γιο τους, στα χρόνια που ήταν κρατούμενη, η πολύγλωσση ψηφιακή έκδοση με τίτλο: «Θεσσαλονίκη, πόλη των Βαλκανίων, κατά τις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα (1900-1930)» και ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά του Δημοτικού με θέμα: 1834-1934 ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ είναι ορισμένες από τις δημιουργίες μας, σε συνεργασία με το Ελληνικό Λογοτεχνικό  και Ιστορικό Αρχείο (Ε.Λ.Ι.Α.).

 

Περισσότερα

Showing 1 - 7 of 7 items