Ο ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΟΖΕΣ

14,90€

11,18€

-25%

9789604711710

Νεό προϊόν

Ο Νεγρεπόντης άρχισε να γράφει πρόζες από το 1954, όταν ήταν ακόμα φοιτητής. Βρίσκονταν διάσπαρτες σε διάφορα τετράδια. Το 1961 τις συγκέντρωσε όλες μαζί σε ένα, χωρίς ιδιαίτερη χρονική ένδειξη, και στη συνέχεια πρόσθετε κάθε χρόνο όσες είχε γράψει. Ως το 1973, που οι πρόζες έφτασαν τις 92 και αποφάσισε να τις εκδώσει. 

500 αντικείμενα

“Το βιβλίο Ο καθρέφτης και άλλες πρόζες κατέχει μία ξεχωριστή θέση στο έργο του Γιάννη Νεγρεπόντη. Η θεματολογία ακολουθεί εκείνην της ποίησής του εκείνης της εποχής: ελίσσεται με άνεση από τη φάρσα ως την απόγνωση και από την απλή ή και αποστασιοποιημένη ανακοίνωση ως την υστερία, με κοινό γνώρισμα την ικανότητά του να δημιουργεί ατμόσφαιρα με τις ελάχιστες δυνατές λέξεις. 

 Πρόζα την πρόζα, σελίδα τη σελίδα, ο Νεγρεπόντης φωτογραφίζει τα πρόσωπα και τον χώρο της μεταπολεμικής πόλης, σχολιάζει και σατυρίζει τα παράδοξα και τα παράλογα που συμβαίνουν γύρω μας, διασκεδάζει, ανεπίτρεπτα σχεδόν, με τις καταστάσεις καθημερινής τρέλας που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Και, με τη βασανιστική ακριβολογία που χαρακτηρίει κάποτε τα ποιήματά του, αποτυπώνει τα αδιέξοδα που οδηγούν ως την δική μας, του καθενός, μοναξιά.”

                                                                                     Δήμητρα Δημητρά

Τις φωτογραφίες που κοσμούν την έκδοση τράβηξε η Αίγλη Ανδριτσοπούλου. 

ISBN 978-960-471-171-0
Συγγραφέας Γιάννης Νεγρεπόντης
Σελίδες 104
Εξώφυλλο Μαλακό με αυτιά
Διαστάσεις 15*22

Ίσως ενδιαφέρουν και τα παρακάτω...