ΜΕΤΑΞΟΧΩΡΙ

12,90€

11,61€

-10%

9789604711703

Νεό προϊόν

[...] Πιστεύεις στα θαύματα; Εγώ πιστεύω στην ουτοπία. Ου-τόπος για μας. Στο Μεταξοχώρι έμαθα ν’ αγαπάω τη Φύση. Λίγο άμα ζήσεις κοντά της, τη θεωρείς μάνα σου, την μπερδεύεις με τη δική σου μικροσκοπική φύση. Αφού έτσι κι αλλιώς θα μας ξεχαρβαλώσει, θα μας διαλύσει ο χρόνος. Θα μας κατασπαράξει όλους, και τους μικρούς και τους μεγάλους. Δεν έχει πρόβα εδώ. Μπαίνεις, τα φώτα σε τυφλώνουν και αυτοσχεδιάζεις. Μια κι έξω. Άρα, αν δεν πρόλαβες ακόμα να ζήσεις, ξύπνα και κάν’ το. Ακόμα κι ένα δευτερόλεπτο πριν πεθάνεις. Αυτό είναι το δικό σου θαύμα!

Την έκδοση κοσμούν εικόνες του Θοδωρή Κανάκη.

499 αντικείμενα

Το βιβλίο Μεταξοχώρι (αλφάβητο για όρη) είναι ο τέταρτος τίτλος της σειράς Μικρές ιστορίες για τον κόσμο,και, όπως γράφει ο Κωστής Γκιμοσούλης,  «με αφορμή ένα όμορφο χωριό του Κισσάβου, το Μεταξοχώρι (που μου το σύστησε ο ποιητής Γιάννης Κοντός),  ανακαλύπτουμε το μέτροπου δίνει ακόμα και σε μας που γεννηθήκαμε αρουραίοι, δηλαδή γνήσια παιδιά της πόλης, η Φύση.  Ένα αλφαβητάρι για ένα βουνό που ξεσκεπάζει την μικροσκοπική μας φύση και μας φέρνει μπροστά στο θαύματου καθενός: να ξεπεράσουμε τα όριά μαςκαι να ζήσουμε αληθινά.

Ένα βιβλίο ποίημα για έναν ποιητή –στη σειρά Μικρές Ιστορίες για τον κόσμο- τον κόσμο του Γιάννη που μου τον γνώρισε, τονμοιράστηκεμαζί μου και που «φεύγοντας» μου τον χάρισε. Επειδή τα πιο σημαντικά δωρίζονται».

Για το βιβλίο έγραψαν:

- Γιάννης Τζανετάκης, Andro.gr

- Δελίνα Βασιλειάδη, Φιλμ Νουάρ

- Δημήτρης Αθηνάκης, Καθημερινή

ISBN 978-960-471-170-3
Συγγραφέας Κωστής Γκιμοσούλης
Σελίδες 56
Εξώφυλλο Μαλακό με αυτιά
Διαστάσεις 15*22
Υπότιτλος Αλφάβητο για όρη

Ίσως ενδιαφέρουν και τα παρακάτω...