ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΞΕΧΝΩ ΤΗ ΦΥΛΑΚΗ

0,00€

9789604710577

Νεό προϊόν

Ένα βιβλίο από τους ανήλικους μετανάστες κρατούμενους στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου, που συμμετείχαν στο εργαστήρι αφήγησης και γραφής στη διάρκεια των μαθημάτων ελληνικής γλώσσας.

This product is not sold individually. You must select at least 50 quantity for this product.

 Η ιστορία που πρόκειται να διαβάσετε είναι μια ιστορία που αφηγήθηκαν οι μαθητές ενός ξεχωριστού σχολείου: ενός σχολείου που λειτουργεί μέσα σε μια φυλακή. Το σχολείο είναι το 33ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου και η φυλακή επίσημα ονομάζεται Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου.

Οι μαθητές του σχολείου έχουν ηλικία από 17 ως 21 ετών, κατάγονται από διαφορετικές χώρες και, ανάλογα με το χρόνο που βρίσκονται στη φυλακή, έχουν παρακολουθήσει το σχολείο από λίγες μέρες μέχρι αρκετούς μήνες. Οι περισσότεροι  από τους μαθητές του σχολείου ξέρουν λίγα ή καθόλου ελληνικά κι γι’ αυτό  η διδασκαλία και η εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας είναι ένας από τους βασικούς σκοπούς του συγκεκριμένου σχολείου.

Η ιστορία που θα διαβάσετε είναι μια ιστορία που δημιουργήθηκε στη διάρκεια των μαθημάτων ελληνικής γλώσσας. Αφηγητές και δημιουργοί της ιστορίας είναι μια ομάδα από οκτώ μαθητές με καταγωγή από το Πακιστάν, μετανάστες στην Ελλάδα. Bρέθηκαν στη φυλακή, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας,  λίγο καιρό αφού έφτασαν στην Ελλάδα.

Η έκδοση πραγματοποιήθηκε με χρηματοδότηση από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση.

 

Το βιβλίο διατίθεται δωρεάν από τις Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο

Πατήστε εδώ για να το διαβάσετε ή/και να το αποθηκεύσετε!

Διαβάστε ΕΔΩ το άρθρο της Μαρίζας Ντεκάστρο και ΕΔΩ το άρθρο της Σάντρας Βούλγαρη

ISBN978-960-471-057-7
ΣυγγραφέαςΚώστας Μάγος (επιμ.)
ΕικονογράφοςΑντλίμπ Σ.
Σελίδες40
ΕξώφυλλοΜαλακό
Διαστάσεις20 Χ 25
ΥπότιτλοςΤο χρυσό πουλί

Ίσως ενδιαφέρουν και τα παρακάτω...