ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΞΕΧΝΩ ΤΗ ΦΥΛΑΚΗ

0,00€

9789604710577

Νεό προϊόν

Εκτός αποθέματος

Ένα βιβλίο από τους ανήλικους μετανάστες κρατούμενους στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου, που συμμετείχαν στο εργαστήρι αφήγησης και γραφής στη διάρκεια των μαθημάτων ελληνικής γλώσσας.

Το βιβλίο διατίθεται δωρεάν από τις Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο σε περιορισμένα αντίτυπα μετά από συνεννόηση με τον εκδότη.

 Η ιστορία που πρόκειται να διαβάσετε είναι μια ιστορία που αφηγήθηκαν οι μαθητές ενός ξεχωριστού σχολείου: ενός σχολείου που λειτουργεί μέσα σε μια φυλακή. Το σχολείο είναι το 33ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου και η φυλακή επίσημα ονομάζεται Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου.

Οι μαθητές του σχολείου έχουν ηλικία από 17 ως 21 ετών, κατάγονται από διαφορετικές χώρες και, ανάλογα με το χρόνο που βρίσκονται στη φυλακή, έχουν παρακολουθήσει το σχολείο από λίγες μέρες μέχρι αρκετούς μήνες. Οι περισσότεροι  από τους μαθητές του σχολείου ξέρουν λίγα ή καθόλου ελληνικά κι γι’ αυτό  η διδασκαλία και η εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας είναι ένας από τους βασικούς σκοπούς του συγκεκριμένου σχολείου.

Η ιστορία που θα διαβάσετε είναι μια ιστορία που δημιουργήθηκε στη διάρκεια των μαθημάτων ελληνικής γλώσσας. Αφηγητές και δημιουργοί της ιστορίας είναι μια ομάδα από οκτώ μαθητές με καταγωγή από το Πακιστάν, μετανάστες στην Ελλάδα. Bρέθηκαν στη φυλακή, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας,  λίγο καιρό αφού έφτασαν στην Ελλάδα.

Η έκδοση πραγματοποιήθηκε με χρηματοδότηση από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση.

Πατήστε εδώ για να το διαβάσετε ή/και να το αποθηκεύσετε!

Διαβάστε ΕΔΩ το άρθρο της Μαρίζας Ντεκάστρο και ΕΔΩ το άρθρο της Σάντρας Βούλγαρη

ISBN 978-960-471-057-7
Συγγραφέας Κώστας Μάγος (επιμ.)
Εικονογράφος Αντλίμπ Σ.
Σελίδες 40
Εξώφυλλο Μαλακό
Διαστάσεις 20 Χ 25
Υπότιτλος Το χρυσό πουλί

Ίσως ενδιαφέρουν και τα παρακάτω...