-10%
ΤΕΤΡΑΔΙΑ ΜΟΥΣΕΙΟΛΟΓΙΑΣ 7

ΤΕΤΡΑΔΙΑ ΜΟΥΣΕΙΟΛΟΓΙΑΣ 7

10,00€

9,00€

-10%

17900980

Νεό προϊόν

Warning: Last items in stock!

ΜΟΥΣΕΙΑ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Προσεγγίζοντας το «Άλλο» μέσα στο μουσείο. Μουσεία τέχνης, διαπολιτισμικότητα και εκμάθηση ξένων γλωσσών (Νίκη Νικονάνου)

2 αντικείμενα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ:

ΑΡΘΡΑ - Τα μουσεία και η βιόσφαιρα (Robert R. Janes) - Η ιστορία ως κοινωνικό ζήτημα: ερμηνεύοντας τη «δύσκολη» κληρονομιά (Sharon Macdonald) - «Il n’y a pas de hors-texte»: το Μουσείο της Ακρόπολης και τα απόνερα του ιδεαλισμού (Δημήτρης Πλάντζος) - Η άυλη κληρονομιά και το μουσείο: μαθήματα από τον νοτιο-δυτικό Ειρηνικό (Μαριλένα Αλιβιζάτου) - Μουσεία, διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς και τοπικές κοινωνίες: η ευθύνη ενός δικαιώματος (Αλεξάνδρα Μπούνια)

 

ΜΟΥΣΕΙΑ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΕΙΣ - Ιστορικά τεκμήρια και προσωπικά βιώματα. Η πρόκληση των μουσείων σύγχρονης ιστορίας (Τέτη Χατζηνικολάου) - Φορείς τραυματικής ιστορικής μνήμης: το Μουσείο Πολιτικών Εξορίστων Άη Στράτη στην Αθήνα (Νότα Πάντζου) - Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Δήμου Κομοτηνής. Ένα μουσείο με κοινωνική ευθύνη (Νάγια Δαλακούρα)

 

ΜΟΥΣΕΙΑ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - Προσεγγίζοντας το «Άλλο» μέσα στο μουσείο. Μουσεία τέχνης, διαπολιτισμικότητα και εκμάθηση ξένων γλωσσών (Νίκη Νικονάνου)

 

ΜΟΥΣΕΙΑ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ - Ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη podcasts από τα ελληνικά μουσεία: Το παράδειγμα ενός πιλοτικού επεισοδίου podcast για το Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου (Ελευθερία Κέντρου - Μαρία Ρούσσου) - Μουσεία Πόλεων και Διαδίκτυο την εποχή του Web 2.0. Αναλύοντας ένα σύνθετο τεχνολογικό, ιδεολογικό, κοινωνικό και αστικό τοπίο (Μάρλεν Μούλιου)

 

ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΣΙΕΣ - Sharon Macdonald, Difficult Heritage. Negotiating The Nazi Past In Nuremberg And Beyond (2009) Routledge (Αναστασία Χουρμουζιάδη)

ISBN 1790-0980
Σελίδες 86
Εξώφυλλο Μαλακό
Διαστάσεις 21 Χ 29

Ίσως ενδιαφέρουν και τα παρακάτω...