Στην ελληνική νοηματική και δωρεάν!

Η γάτα κουμπάρα, στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα
Πρόσβαση στον πολιτισμό, σε όλους
Απολαύστε την εκφραστικότητα της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας, παρακολουθώντας τα παραμύθια από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο. Διατίθενται δωρεάν!

Η γάτα κουμπάρα στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα

Πρόσβαση στον πολιτισμό, σε όλους

Οι εκδόσεις Καλειδοσκόπιο παρουσιάζουν τα πρώτα εικονογραφημένα παιδικά βιβλία στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΗΜΑΤΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ και τα προσφέρουν δωρεάν, μέσα από το ηλεκτρονικό τους κατάστημα, στο kaleidoscope.interad.gr.

…γιατί όλα τα παιδιά έχουν ανάγκη από ρίζες και φτερά!

Έκφραση και αυτονομία

Απολαύστε αυτή την εκφραστική γλώσσα, παρακολουθώντας τα παραμύθια από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο. Είναι ένα ζωντανό παράδειγμα του γλωσσικού πλούτου της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας, μιας γλώσσας κάπως διαφορετικής, αλλά εξαιρετικά ενδιαφέρουσας και ελκυστικής!

Δείτε τον κατάλογο των βιβλίων στην νοηματική

Πού πας χελωνάκι; στην Ελληνική Νοηματική ΓλώσσαΗ Μαίρη Πινέζα, στην Ελληνική Νοηματική ΓλώσσαΚαλωσήρθες καρακάξα, στην Ελληνική Νοηματική ΓλώσσαΗ γάτα κουμπάρα, στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα

Οι εκδόσεις Καλειδοσκόπιο, με την πεποίθηση ότι όλοι πρέπει να έχουν πρόσβαση στην απόλαυση που χαρίζουν τα βιβλία, συνεργάστηκαν με τον Νίκο Γαλάνη, δάσκαλο της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας και την εξειδικευμένη διερμηνέα Φλώρα Σαββαλίδου, οι οποίοι είχαν την επιστημονική επιμέλεια και παρουσιάζουν τα πρώτα εικονογραφημένα βιβλία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα. Είναι βαθιά μας πεποίηθηση ότι ο πολιτισμός πρέπει να είναι προσβάσιμος σε όλους, γι' αυτό και προσφέρουμε τα βιβλία μας στη νοηματική ΔΩΡΕΑΝ σε οικογένειες, σχολεία, φορείς αλλά και όποιον ενδιαφέρεται να γνωρίσει τη φυσική γλώσσα των Ελλήνων Κωφών.

Τα παιδικά βιβλία που είναι διαθέσιμα στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα είναι:
•    Η ΜΑΙΡΗ ΠΙΝΕΖΑ (Ευ. Τρέσσου – Σ. Μητακίδου) - Δείτε το demo
•    ΚΑΛΩΣΗΡΘΕΣ, ΚΑΡΑΚΑΞΑ (Κ. Μάγος) - Δείτε το demo
•    ΠΟΥ ΠΑΣ ΧΕΛΩΝΑΚΙ; (Κ. Καστρησίου) - Δείτε το demo
•    Η ΓΑΤΑ ΚΟΥΜΠΑΡΑ (Ευ. Τρέσσου – Σ. Μητακίδου) - Δείτε το demo

Σχετικά με την Ελληνική Νοηματική Γλώσσα

Η Ελληνική Νοηματική Γλώσσα (ΕΝΓ) είναι η φυσική γλώσσα των Ελλήνων Κωφών. Είναι μία πλήρης γλώσσα, η οποία συμβάλει στην αποτελεσματική επικοινωνία, στην άρτια ενημέρωση, στην εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες, αλλά και στην πολιτιστική ανάπτυξη των χρηστών της. Μέχρι σήμερα στη χώρα μας δεν έχει υπάρξει έκδοση παραμυθιών για παιδιά που να ενσωματώνει την απόδοση των παραμυθιών αυτών και στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα. Συνήθως, δημιουργούνται ξεχωριστά «αναγνώσματα» σε οπτική μορφή. Ως αποτέλεσμα, τα κωφά παιδιά έχουν ελάχιστες επιλογές ή αναγκάζονται να εξαρτώνται από τις μητέρες τους και από τους δασκάλους τους για να τους μεταφράσουν τα παραμύθια που προτιμούν.

Η πρωτοβουλία των εκδόσεων Καλειδοσκόπιο

Η σειρά των παραμυθιών από τις εκδόσεις  Καλειδοσκόπιο αποτελεί ένα πολιτισμικό προϊόν προσβάσιμο σε κωφά παιδιά, που δημιουργήθηκε από τη σύγχρονη ανάγκη για δημιουργία ενιαίων πολιτισμικών προϊόντων, προσβάσιμων από όλους τους πολίτες. Η μετάφραση/ερμηνεία των παραμυθιών αυτών στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα όχι μόνο σέβεται τη φυσική γλώσσα των Ελλήνων Κωφών αλλά και ευαισθητοποιεί τα ακούοντα παιδιά και τις οικογένειές τους σε σχέση με τους κωφούς συμπολίτες μας. Επιπλέον, προσφέρει τη δυνατότητα στα κωφά παιδιά να χρησιμοποιούν αυτόνομα το υλικό αυτό, χωρίς την υποχρεωτική υποστήριξη από ενήλικα.