Εργαστήρι Ομαδικής Γραφής με τη Μαίρη Πινέζα

Ταξιδεύοντας με τη Μαίρη Πινέζα

Έτσι νόμιζε...

Οι Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο συμμετέχουν στην καμπάνια ΜΕΡΕΣ ΒΙΒΛΙΟΥ 2013 που οργανώνει το Εργαστήρι Πολιτισμού και το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, με ένα  πρόγραμμα ομαδικής δημιουργικής γραφής για παιδιά Δημοτικού, ομάδες ή λέσχες ανάγνωσης και σχολικές τάξεις, με αφετηρία και αφορμή τις περιπέτειες που ζει Η ΜΑΙΡΗ ΠΙΝΕΖΑ στο βιβλίο που έγραψαν η Σούλα Μητακίδου και η Ευαγγελία Τρέσσου και εικονογράφησε ο Απόστολος Βέττας.

Μέρες Βιβλίου 2013 - Από τις Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο, σε συνεργασία με το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Παράταση προθεσμίας για συμμετοχές μέχρι και την Παρασκευή 31 Μαΐου 2013!

Οι Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο συμμετέχουν στην καμπάνια ΜΕΡΕΣ ΒΙΒΛΙΟΥ 2013 που οργανώνει το Εργαστήρι Πολιτισμού και το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, με ένα  πρόγραμμα ομαδικής δημιουργικής γραφής για παιδιά Δημοτικού, ομάδες ή λέσχες ανάγνωσης και σχολικές τάξεις.

Αφετηρία, αφορμή και έμπνευση για δασκάλους, γονείς και παιδιά είναι οι  περιπέτειες που ζει Η ΜΑΙΡΗ ΠΙΝΕΖΑ στο βιβλίο που έγραψαν η Σούλα Μητακίδου και η Ευαγγελία Τρέσσου και εικονογράφησε ο Απόστολος Βέττας.

Έτσι νόμιζε...

Οι Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο προσκαλούν τα παιδιά είτε από το σπίτι τους ή σε ομάδες στο σχολείο να συνεχίσουν τις περιπέτειες της Μαίρης Πινέζας με κείμενα, ζωγραφιές , φωτογραφίες και πολλές ιδέες.

Με τη δική τους φαντασία και έμπνευση, το βιβλίο Η ΜΑΙΡΗ ΠΙΝΕΖΑ συνεχίζεται ηλεκτρονικά. Μπορείτε να δείτε όλες τις πληροφορίες για το Εργαστήρι Ομαδικής Γραφής με τη Μαίρη Πινέζα στο:
/mary-pineza-ergastiri-omadikis-grafis

Από εκεί θα μπορείτε να δείτε, να διαβάσετε, να μοιραστείτε τις νέες περιπέτειες της Μαίρης Πινέζας, οι οποίες θα δημοσιεύονται καθώς τα παιδιά θα στέλνουν τα κείμενα και τις δημιουργικές ιδέες τους για το πώς μπορεί να συνεχίζεται η ιστορία.

Σε ποιες νέες περιπέτειες φαντάζεστε τη Μαίρη Πινέζα;
Πού θα μπορούσε ακόμη να ταξιδέψει;
Στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό;
Με πλοίο, με το τρένο ή με την Χρυσούλα την καμήλα;
Κι αν καρφωθεί στο παπούτσι της μητέρας σας; Πού θα μπορούσε να πάει;
Κι αν χωθεί μέσα στην τσάντα του μπαμπά σας;
Κι αν καρφωθεί στο αναπηρικό αμαξίδιο με το οποίο κινείται η 10άχρονη Ελένη;
Αν πάλι καρφωθεί στο λευκό μπαστούνι ενός τυφλού;
Κι αν πάει στο φεγγάρι;

Αλλάξτε την ιστορία και τις διαδρομές της Μαίρης Πινέζας κατά πώς θέλετε.
Στείλτε μας στο info@kaleidoscope.interad.gr ή στο facebook, στο www.facebook.com/kaleidoscope.interad.gr τα κείμενά σας, το αργότερο μέχρι τις 31 Μαΐου 2013.

Δείτε τις ιστορίες που γράφουν τα παιδιά!

Φροντίστε για την εικονογράφηση της ιστορίας σας, συνοδεύοντας το κείμενό σας με 3 το πολύ εικόνες σε μορφή jpg -φωτογραφίες, ζωγραφιές, ή στιγμιότυπα από δημιουργική σας δουλειά.

Κάθε κείμενο, κάθε νέα ιστορία θα αναρτάται στην ειδικά διαμορφωμένη σελίδα, με τη σειρά που τα παραλαμβάνουμε, με το όνομα του συγγραφέα ή / και το όνομα του υπεύθυνου εκπαιδευτικού (αν πρόκειται για συμμετοχή σχολικής ομάδας).

Μην ξεχάσετε να συμπεριλάβετε αναλυτικά τα στοιχεία επικοινωνίας σας.

Θα μας δώσει μεγάλη χαρά η συμμετοχή Ειδικών Σχολείων και κωφών παιδιών, που θα θελήσουν να συνεχίσουν την ιστορία της Μαίρης Πινέζας στη νοηματική. Μη διστάσετε να φτιάξετε και να μας στείλετε τις ζωγραφιές σας ή το δικό σας βιντεάκι με τη συνέχεια της ιστορίας (με υποτίτλους).

Στο τέλος της σχολικής χρονιάς, οι Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο θα κάνουν μια κλήρωση που θα αναδείξει 2 νικητές: έναν που συμμετείχε ατομικά και μια ομάδα παιδιών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα δημιουργικής γραφής για τη Μαίρη Πινέζα. Καθένας από τους νικητές θα κερδίσει ένα κουτί με βιβλία των Εκδόσεων Καλειδοσκόπιο, συνολικής αξίας 100 ευρώ το καθένα.

Η κλήρωση θα γίνει στις 3 Ιουνίου 2013 στα γραφεία των Εκδόσεων Καλειδοσκόπιο Ομήρου 50, 106 72 Αθήνα.