Προστατεύοντας τη φύση και την άγρια ζωή

Σε συνεργασία με τον Αρκτούρο
Στηρίζοντας τις δράσεις για την προστασία και διαχείριση της άγριας ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος, οι εκδόσεις Καλειδοσκόπιο συνεργάζονται με την περιβαλλοντική οργάνωση Αρκτούρος και σχεδιάζουν από κοινού βιβλία και εκπαιδευτικά πακέτα που στόχο έχουν την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος και της άγριας ζωής.

Σε συνεργασία με τον Αρκτούρο

Οι εκδόσεις Καλειδοσκόπιο στηρίζουν το έργο της μη κυβερνητικής, μη κερδοσκοπικής περιβαλλοντικής οργάνωσης Αρκτούρος, η οποία ιδρύθηκε το 1992, για την προστασία της άγριας ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος και υλοποιεί δράσεις έρευνας πεδίου, επιστημονικής μελέτης, ευαισθητοποίησης κοινού, περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και εθελοντισμού για την προστασία της άγριας ζωής, την ενίσχυση της βιοποικιλότητας και της αειφορίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σχεδιάσαμε μαζί

Το Βαλιτσάκι της καφέ αρκούδας ταξίδεψε και ταξιδεύει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, είτε ως εκπαιδευτικό πακέτο (το οποίο προσωρινά έχει εξαντληθεί), είτε ως εκπαιδευτικό πρόγραμμα (το οποίο συνεχίζεται), στη διάρκεια του οποίου τα παιδιά γνωρίζουν τη μουσική, τα δέντρα του δάσους και τους καρπούς τους, συναντούν την αρκούδα, μαθαίνουν τα χαρακτηριστικά και τις ιδιαιτερότητές της, το πώς ζει στις διάφορες εποχές του χρόνου, το πώς αναζητά την τροφή της, ποιά είναι η σχέση της με τον άνθρωπο, κλπ...Επίσης σε συνεργασία με τον Αρκτούρο, από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο κυκλοφορούν δύο βιβλία που στόχο έχουν να μυήσουν τα πιο μικρά παιδιά στα μυστικά της φύσης και της άγριας ζωής.

Η αρκούδα που αγαπούσε τα δέντρα
, από τον εικονογράφο και συγγραφέα Νicholas Oldland είναι ένα ανάλαφρο, σύγχρονο παραμύθι, με πρωταγωνίστρια μια αρκούδα που περνούσε τις μέρες της εξερευνώντας το δάσος, ξαφνιάζοντας τους νέους της φίλους με τις γεμάτες αγάπη αγκαλιές της. Μέχρι που μια μέρα, ο δρόμος την έφερε μπροστά σ' έναν κυνηγό που βαστούσε ένα τσεκούρι...

Ο Πατού και τα ζώα του δάσους, είναι ένα πρωτοχρονιάτικο παραμύθι που έγραψε και εικονογράφησε ο Μιχάλης Καζάζης. Τα παιδιά ακολοθούν τα χνάρια του μικρού αρκούδου Πατού, σ' ένα ταξίδι μέσα από δάση, βουνά και ποτάμια. Γνωρίζουν τους φίλους του και το περιβάλλον του, σε μια τρυφερή ιστορία με αστεία απρόοπτα.

Ζήκος ο λύκος: φώναξέ μου σ' αγαπώ, η τελευταία μας έκδοση, η τρυφερή ιστορία του Ζήκου, που προσπαθεί με τη βοήθεια των φίλων του να κατακτήσει την εκλεκτή της καρδιάς του!