Μέρες Βιβλίου 2013

Μέρες Βιβλίου 2013
Σε συνεργασία με το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού και το Εργαστήρι Πολιτισμού
Οι Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο, σε συνεργασία με το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού και το Εργαστήρι Πολιτισμού, υποστηρίζουν την καμπάνια «Μέρες Βιβλίου» που θα διαρκέσει ολόκληρο τον μήνα Απρίλιο.

Μέρες Βιβλίου 2013

Οι Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο συνεργάζονται με το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού και το Εργαστήρι Πολιτισμού

Οι Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο συνεργάζονται με το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού και το Εργαστήρι Πολιτισμού και συμμετέχουν στην καμπάνια «Μέρες Βιβλίου» που θα διαρκέσει ολόκληρο τον μήνα Απρίλιο.

Στόχος όλων των πολιτιστικών και εκπαιδευτικών φορέων και ατόμων που συμμετέχουν στην καμπάνια είναι η προώθηση της φιλαναγνωσίας.

Συνολικά 26 φορείς συμπράττουν στην καμπάνια «Μέρες Βιβλίου». Είναι φορείς της εκπαίδευσης, δημόσιοι οργανισμοί, εκπαιδευτικοί, βιβλιοθήκες, μουσεία, εκδοτικοί οίκοι, σχολεία, πολιτιστικοί  φορείς, ενώσεις συγγραφέων, συγγραφείς, μικροί και μεγάλοι φίλοι που αγαπούν τα βιβλία.

Έχουν ως κοινό στόχο  την ανάπτυξη ενός Δικτύου Ομάδων Ανάγνωσης σε ένα τριετές πρόγραμμα, που κάθε Απρίλιο θα στέλνει το μήνυμα της αγάπης για το βιβλίο σε όλους.

Το «Δίκτυο  Ομάδων Ανάγνωσης»  θα λειτουργεί  στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, θα γιορτάζει με αφορμή την Ημέρα του Βιβλίου στις 2 Απριλίου,  θα ξετυλίγεται ολόκληρο τον Απρίλιο, θα συνεχίζει τους καλοκαιρινούς μήνες σε κατασκηνώσεις, βιβλιοθήκες και τους πιο ετερόκλιτους χώρους και το φθινόπωρο θα ανασυγκροτείται, ευρύτερο και δυνατότερο.

Η καμπάνια «Μέρες Βιβλίου» φιλοδοξεί οι Ομάδες Ανάγνωσης που θα δημιουργηθούν να επεκταθούν  μέσα και έξω από το σχολείο και να δώσουν ζωή σε μικρές και μεγάλες κοινότητες αναγνωστών σε όλη τη χώρα.

Επιθυμία όλων των φορέων που συμμετέχουν είναι να δημιουργηθούν πολλές και διαφορετικές ομάδες ανάγνωσης με πρωτοβουλία και έμπνευση των φορέων και των ατόμων που θα συνεργαστούν.

Εργαστήρι Ομαδικής Γραφής με τη Μαίρη Πινέζα

Για τη φετινή χρονιά έχουν σχεδιαστεί μια σειρά από δράσεις που απευθύνονται σε παιδιά και πολλές ακόμη αγκαλιάζουν παιδιά και γονείς.

Οι Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο συμμετέχουν στις «Μέρες Βιβλίου» με το Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής με τη Μαίρη Πινέζα, ένα  πρόγραμμα ομαδικής δημιουργικής γραφής για παιδιά Δημοτικού, ομάδες ή λέσχες ανάγνωσης και σχολικές τάξεις, που έχει ως στόχο τα παιδιά να δώσουν συνέχεια στις ιστορίες και της περιπέτειες της Μαίρης Πινέζας, που περιγράφονται στο βιβλίο που έγραψαν η Σούλα Μητακίδου και η Ευαγγελία Τρέσσου και εικονογράφησε ο Απόστολος Βέττας.


Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες για το Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής με τη Μαίρη Πινέζα, μπορείτε να δείτε στο:
/mary-pineza-ergastiri-omadikis-grafis και στο
/a/cat/news-for-books/post/mary-pineza-omadiki-grafi/

Διαδρομές ανάγνωσης για παιδιά και δασκάλους

Στην Ημερίδα με τίτλο «Διαδρομές ανάγνωσης για παιδιά και δασκάλους … Φύση και Πόλη» που διοργανώνεται την Τρίτη 2 Απριλίου, στο 70ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών (Καλλισπέρη 1, Ακρόπολη) θα παρουσιαστεί αναλυτικά η καμπάνια ανάγνωσης «Μέρες Βιβλίου», το Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής με τη Μαίρη Πινέζα και, μεταξύ άλλων και η μέχρι σήμερα διαδρομές του προγράμματος «Βιβλία σε Ρόδες», το οποίο δηµιουργήθηκε το 2011, από την συνεργασία της µη κερδοσκοπικής πολιτιστικής εταιρείας ΠΥΡΝΑ, των εκδόσεων Καλειδοσκόπιο και του ηλεκτρονικού περιοδικού www. bookbook.gr, µε τη Δηµοτική Βιβλιοθήκη του Δήµου Αθηναίων και το Γραφείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Α΄Διεύθυνσης Πρωτοβάθµιας Εκπαίδευσης.

Μουσική γιορτή με τον Τζικιτζίκ

Την Τετάρτη 3 Απριλίου, στις 19:00, η έναρξη της καμπάνιας φιλαναγνωσίας γιορτάζεται με μια μουσική παρουσίαση του παραμυθιού του Κώστα Μάγου "Ο Τζικιτζίκ, ο κρικικρίκ και η παράξενη χορωδία του δάσους", με τραγούδια και μουσική της Τατιάνας Ζωγράφου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Εργαστήρι Πολιτισμού του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Δείτε λεπτομέρειες.

Σχετικά links
Αναλυτικές πληροφορίες για την καμπάνια «Μέρες Βιβλίου»
Περισσότερες πληροφορίες  για την ημερίδα με τίτλο «Διαδρομές ανάγνωσης για παιδιά και δασκάλους»
Περισσότερες πληροφορίες για τη μουσική γιορτη με τον Τζικιτζίκ